به گزارش ایرنا، احمدعلی كیخا عصر روز سه شنبه در نشست فعالان بخش كشاورزی مهاباد اظهار داشت: با توجه به اینكه در سال های گذشته كشاورزان در سطح كشور دچار خسارات زیادی شدند و درصد بسیار زیادی از مطالبات كشاورزان در حوزه بیمه محصولات كشاورزی پرداخت نشده بود، امسال تصمیم گرفتیم كه بودجه این صندوق را برای جبران خسارت ها افزایش دهیم.
وی ادامه داد: با افزایش پنج هزار میلیارد ریالی اعتبار این صندوق و تاكید در خصوص تخصیص ۱۰۰ درصدی و نقدی اعتبارات، مشكلات حوزه پرداخت خسارات كشاورزان به واسطه حوادث غیرمترقبه كاهش می یابد.
وی مدیریت سنتی را از اشكالات مهم بخش كشاورزی عنوان كرد و افزود: در حالی كه كشاورزی نجات بخش اقتصاد كشور در همه شرایط سخت به ویژه تحریم های بین المللی محسوب می شود، همچنان ظرفیت های بخش كشاورزی مغفول مانده است.
رییس سازمان نظام مهندسی كشاورزی و منابع طبیعی كشور نیز در این جلسه بیان كرد: استقرار دولت تدبیر و امید، زمینه به كار گیری و ارتقای توان و ظرفیت مهندسان كشاورزی و منابع طبیعی كشور را فراهم كرده است به طوری كه حجم تولیدات كشاورزی با اتكا به نیروی انسانی متخصص و استفاده از علم و فناوری افزایش یافته است.
شاهرخ رمضان نژاد اضافه كرد: سازمان نظام مهندسی كشاورزی دستاوردهای ماندگاری مانند خودكفایی در تولید گندم و ارتقای تكنولوژی و دانش در نظام زراعی را برای مقابله با تهدید های اقلیمی در پی داشته است.
وی اظهار داشت: به كار گیری علوم مهندسی كشاورزی با نقش آفرینی در حوزه تولید مواد غذایی می تواند ابزار تامین امنیت غذایی و رفاه مردم را فراهم كند.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی و نایب رییس كمیسیون كشاورزی مجلس نیز در این نشست اظهار داشت: كشاورزی به عنوان پایه اقصاد كشور می تواند زمینه تولید ثروت و ایجاد اشتغال را برای همه اقشار جامعه فراهم كند براین اساس آسیب شناسی موانع تولید باید از بخش كشاورزی شروع شود.
جلال محمودزاده كاهش ارزش پول ملی را بهترین فرصت برای افزایش صادرات به ویژه صادرات كشاورزی دانست و گفت: پایین نگه داشتن دستوری نرخ ارز مانع كشاورزی صادرات محور است.
رییس سازمان جهاد كشاورزی آذربایجان غربی هم در این جلسه گفت: با توجه به محروم بودن مناطق مرزی و استقبال نكردن سرمایه گذاران از استان های مرزی ضروری است كمیسیون كشاورزی مجلس در راستای محرومیت زدایی به كشاورزی این مناطق توجه بیشتری كند.
رسول جلیلی اضافه كرد: اعطای تسهیلات ویژه از طرف وزارت جهاد كشاورزی به كسانی كه خواهان سرمایه در این مناطق محروم هستند، می تواند زمینه توسعه و رشد استان را فراهم كند.
به گزارش ایرنا، صندوق بیمه محصولات كشاورزی با هدف انجام بیمه انواع محصولات كشاورزی، دام، طیور، زنبورعسل، كرم ابریشم و آبزیان پرورشی در مقابل خسارتهای ناشی از سوانح طبیعی و حوادث قهری و همچنین بیمه ابنیه، تأسیسات، قنوات، چاه های آب كشاورزی، تأسیسات آبیاری، فعالیت های كشاورزی و عوامل تولید نظیر ماشین آلات، ابزار و ادوات كشاورزی در قبال حوادث بیمه پذیر به عنوان وسیله ای برای نیل به اهداف و سیاست های بخش كشاورزی تاسیس شده است.
9903/6185/2093
مهاباد - ایرنا - رییس كمیسیون كشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: بودجه صندوق بیمه محصولات كشاورزی طی سال جاری نسبت به سال گذشته 1.5 برابر شده و به 15 هزار میلیارد ریال رسیده است.