بیوتروریسم شامل انتشار عمدی عوامل بیولوژیكی است كه این عوامل شامل باكتری،ویروس و هر نوع حشره زیانباری نیز می شود كه این روش اغلب در جنگ ها و برای آسیب وارد كردن به امنیت غذایی،اقتصاد و سیاست كشورهای دیگر انجام می گیرد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام كرد: رخدادی را در زمان گسترش آنفلوانزای مرغی در كشور داشتیم كه خسارات بسیار سنگینی به كشور وارد كرد و براساس تحقیقات انجام شده این موضوع بیوتروریسم بود و آفت از خارج از مرز ایران وارد شد و تلفات سنگینی را رقم زد.
وی ادامه داد:در مورد هجوم ملخ ها نیز احتمال بیوتروریسم با توجه به خصومت هایی كه برخی كشورهای همسایه با ما دارند و وارد جنگ با ملت ما شده اند وجود دارد.
اكبری بیان كرد:صرفا تقابل نباید با استفاده از سلاح باشد و قطعا این كشورها از وارد كردن هرگونه خسارت اقتصادی،سیاسی و اجتماعی به ملت ایران كوتاهی نمی كنند.
اكبری منشاء ورود این ملخ ها را از یك كشور عربی دانست و گفت: ملخ توانایی پرواز تا 200 كیلومتر را دارد اما فاصله ایران تا كشور عربی بسیار بیشتر از این مسافت است و این احتمال وجود دارد كه این ملخ ها از مسیر دریا و با استفاده از كشتی به نزدیكی مرزهای ایران انتقال یافته باشند.
عضو هیات رئیسه كمیسیون كشاورزی،آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی عنوان كرد: ملخ های مهاجم كه از سمت صحرای خارجی وارد كشور شدهاند به دلیل سرعت بالای تخم ریزی پتانسیل بالایی برای تخریب كامل مزارع جنوب كشور دارند و نیاز است كه اعتبارات لازم برای مبارزه با این حشرات مهاجر سریع تر تخصیص پیدا كند.
وی اظهار داشت: براساس پیگیری هایی كه انجام شده موضوع حمله ملخ های دریایی به بخش هایی از كشور تاكنون خوب مدیریت شده و كمترین میزان خسارت را به بار آورده است.
این نماینده مجلس همچنین با اشاره به خسارت ناشی از هجوم ملخ ها به بخش هایی از كشور گفت: این خسارت هنوز در كشور جمع بندی نهایی نشده و اگر هم شده باشد نتایج آن به كمیسیون كشاورزی ،آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی مجلس ارائه نشده است.
اكبری بیان كرد: اگر مزارع خسارت دیده بیمه شده باشد تصمیم گیری درباره این موارد راحت است و خسارت آنها در آینده پرداخت خواهد شد و اگر بیمه نباشند مشكلاتی وجود دارد كه باید تصمیم گیری در این باره نیز انجام شود كه تا حد ممكن بتوان بخشی از خسارت به این كشاورزان را جبران كرد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تصمیم گیری در خصوص نحوه پرداخت خسارت ناشی از هجوم ملخ ها به كشاورزان مستلزم این است كه ابتدا خسارت ها از سوی دستگاه های متولی در استان ها جمع بندی و به تفكیك اعلام شود.
هجوم ملخ های صحرایی (دریایی) از اواسط فروردین 98 به بخش هایی از مزارع چند استان جنوبی كشور از جمله هرمزگان گزارش شد.
9873 /1876
شیراز-ایرنا-علی اكبری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به دلایلی كه وجود دارد این احتمال می رود كه هجوم ملخ های صحرایی به بخش هایی از كشور، حمله ای حساب شده از طرف كشورهای خارجی و بیوتروریسم باشد.