دكتر محمد هاشمي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: اين نوع خوراكي ها موجبات تشديد تشنگي در طول روز مي شوند، برخلاف تصور به سبب ايجاد پديده اي تحت عنوان دامپينگ افزايش گرسنگي را در حين روزه داري در پي خواهند داشت.
وي ادامه داد: توجه داشته باشيد كه نوشيدن مقادير زياد آب در وعده سحر به رفع تشنگي در طي روز كمكي نمي كند و همچنين مي تواند مشكلات گوارشي براي افراد ايجاد كند.
هاشمي با اشاره به اينكه وعده سحري يكي از وعده هاي اصلي غذايي در اين ماه است كه به هيچ وجه نبايد از آن غافل شد، گفت: از نظر محتواي غذايي مي توان آن را مانند وعده ناهار در نظر گرفت.
متخصص بهداشت عمومي اظهار داشت: مصرف سبزيجات، كاهو، سالاد و ميوه جات در اين وعده به تعادل آب بدن بخصوص در روزهاي طولاني تابستان كمك شاياني مي كند.
وي ادامه داد: خوراكي مختصري مانند نان و پنير به همراه يك شيريني با كربوهيدرات پيچيده مانند خرما يا سوپ سبك به همراه يك نوشيدني گرم يا ولرم، بهترين گزينه براي افطار است.
هاشمي گفت: نوشيدن مفرط آب يا مصرف مواد قندي ساده نظير زولبيا باميه به مقدار زياد در اين وعده موجب بروز سوء هاضمه و نيز افت مجدد قندخون به دنبال بالارفتن سريع آن شده و منجر به افت فشار خون، بي حالي، تعريق و حالت ناخوشايند مي شود.
وي توصيه كرد كه افطاري و شام در 2 وعده جداگانه و با فاصله نيم ساعته صرف شود. پرخوري در وعده شام نيز علاوه بر سوء هاضمه مي تواند زمينه افزايش وزن پس از ماه رمضان را فراهم سازد.
هاشمي بيان داشت: مصرف ميوه ها نيز براي تامين نيازهاي تغذيه اي به عنوان وعده پس از شام توصيه مي شود، همچنين فاصله شام تا سحر زمان مناسبي براي تامين آب بدن است.
علمي ** 1201 **1485***2022
تهران- ايرنا- متخصص بهداشت عمومي و مسئول روابط عمومي پژوهشكده علوم غدد درون ريز و متابوليسم دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي توصيه كرد كه روزه داران از مصرف غذاي چرب و شيرين مانند كله پاچه و زولبيا باميه و امثال آن در وعده سحري پرهيز كنند.