در بيماري نقص ايمني، سيستم دفاعي بدن دچار نقص يا كاهش عملكرد مي شود بنابراين دستگاه ايمني بدن نمي تواند در برابر ميكروب ها اعم از باكتري، ويروس و قارچ ها و هرگونه جسم خارجي ديگر از خود محافظت كند.
اين بيماري به دو نوع اوليه و ثانويه تقسيم مي شود و آلرژي، عفونت هاي پي در پي، مننژيت و سرطان از علايم بيماري نقص ايمني به شمار مي رود.
بهزاد شاكريان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: هزينه هاي دارويي اين بيماران بسته به نوع و شدت بيماري متفاوت و از 10 تا 100 ميليون ريال در ماه است و در برخي موارد، خانواده ها را با چالش جدي و بحران مواجه مي كند.
اين پزشك فوق تخصص با بيان اينكه آي وي آي جي (IVIG) و آنتي بادي هاي مولكولال مختلف از جمله داروهاي خاص مورد نياز اين دسته از بيماران است، تصريح كرد: تحريم هاي ناعادلانه نيز در تشديد اين مشكل تاثيرگذار بوده است.
وي با تاكيد بر اينكه امكانات درماني مورد نياز براي اين بيماري در كشور وجود دارد، اضافه كرد: تنها مشكل اصلي، بودجه و پول براي تامين دارو و مواد خاص براي درمان اين بيماري است.
اين فوق تخصص آلرژي و ايمولوژي باليني گفت: بخشي از مشكلات اين بيماري جسماني است زيرا طولاني مدت و غير قابل حل مي باشد، بطور كامل برطرف نمي شود و مشكلات اجتماعي براي آنها ايجاد مي كند.
شاكريان توضيح داد: اين بيماران بطور مرتب دچار عفونت شده و نياز به بستري شدن دارند بهمين دليل در بسياري موارد، رشد آنها از كودكي عقب مي افتد و در ازدواج دچار مشكل مي شوند.
وي درمان قطعي بيماري نقص ايمني را پيوند مغز استخوان خواند و افزود: اين كار اكنون در تهران انجام مي شود و مقدمات لازم براي راه اندازي آن در اصفهان در حال فراهم شدن است.
به گفته وي، چند سال گذشته مركز پيوند مغز استخوان در بيمارستان اميد اصفهان راه اندازي شد و چند مورد پيوند نيز انجام داد اما بعد به دليل مشكلاتي فعاليت آن متوقف شد.
انجمن خيريه بيماران نقص ايمني در سال 86 تاسيس و در سال 88 در استان اصفهان ثبت شد و به حمايت هاي مالي، دارويي، آموزشي و پيشگيري در اين زمينه مي پردازد.
بيش از 300 خانوار بيمار نقص ايمني از استان هاي مختلف زير پوشش اين انجمن هستند.
6022/ 3011
اصفهان - ايرنا - عضو هيات مديره انجمن خيريه حمايت از بيماران نقص ايمني حضرت صديقه طاهره (س) گفت: بيماران مبتلا به نقص ايمني اوليه با مشكلاتي مواجه هستند كه مهمترين آن، تامين هزينه هاي بالاي دارويي است .