۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۹:۵۳
کد خبر: 83301757
T T
۰ نفر

32 مركز خريد گندم در استان مركزي آماده سازي شد

۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۹:۵۳
کد خبر: 83301757
32 مركز خريد گندم در استان مركزي آماده سازي شد

اراك - ايرنا - معاون بازرگاني شركت غله و خدمات بازرگاني استان مركزي گفت: 32 مركز به ظرفيت 500 هزار تن براي خريد مازاد بر نياز كشاورزان در اين استان آماده سازي شد.

« غلامرضا ملكي » روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: 19 سيلو و 13 انبار ذخيره گندم به تناسب توليد اين محصول و در راستاي تسهيل در ارايه خدمت به گندمكاران در هر شهرستان آماده سازي و هماهنگي هاي لازم با جهاد كشاورزي و بانك كشاورزي استان نيز انجام شده است.
وي ادامه داد: نياز است كشاورزان قبل از تحول گندم به مراكز خريد اين محصول در استان به جهاد و بانك كشاورزي استان مركزي مراجعه و نسبت به تكميل اطلاعات خود اقدام كنند.
معاون بازرگاني شركت غله و خدمات بازرگاني استان مركزي با يادآوري خريد 320 هزار تن گندم مازاد بر نياز كشاورزان استان در سال گذشته خاطرنشان كرد: با توجه به افزايش بارندگي ها، نزولات و شرايط جوي استان پيش بيني مي شود امسال 380 هزار تن گندم از كشاورزان خريداري و در سيلوها و انبارها ذخيره سازي شود.
ملكي گفت: قيمت پايه خريد گندم مازاد بر نياز كشاورزان توسط دولت در سال جاري 17 هزار ريال اعلام شده است.
وي ادامه داد: گندم تا 2 درصد سن زدگي با قيمت پايه توسط شركت غله و خدمات بازرگاني استان مركزي از كشاورزان خريداري مي شود و از 2 تا چهار درصد سن زدگي به ازاي هر درصد سن زدگي، 250 و از چهار درصد به بالا به ازاي هر درصد 350 ريال از قيمت پايه كاسته مي شود.
معاون بازرگاني شركت غله و خدمات بازرگاني استان مركزي از آماده سازي پنج مركز خريد تضميني كلزا در اين استان خبر داد و گفت: اين مراكز در شهرستان هاي اراك، ساوه، خمين، زرنديه و شازند آماده سازي شده است.
ملكي افزود: 2 هزار و 900 تن كلزا سال گذشته از كشاورزان استان مركزي خريداري شد و پيش بيني مي شود خريد تضميني اين محصول در استان به پنج هزار تن افزايش يابد.
وي، براي جلوگيري از ضرر و زيان به گندمكاران استان مركزي از كشاورازن خواست از تحويل گندم به دلالان و واسطه هاي غيز رسمي خودداري كرده و محصول خود را به مراكز خريد تضميني اين محصول كه در شهرستان ها آماده سازي شده، تحويل دهند.
اكنون بيش از 200 هزار هكتار از اراضي كشاورزي استان مركزي زير كشت گندم و پنج هزار هكتار زير كشت محصول كلزا قرار دارد.
استان مركزي به عنوان دومين قطب صنايع مادر تخصصي، چهارمين قطب صنعت كشور محسوب مي شود و در زمينه تنوع توليدات صنعتي رتبه نخست كشور را به خود اختصاص داده است.
اين استان با وجود صنعتي بودن در زمره 10 استان نخست كشور در بخش كشاورزي است كه 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در اين حوزه فعال هستند.
670 هزار هكتار اراضي باغي و كشاورزي در استان مركزي وجود دارد كه يك و 2 دهم درصد توليدات كشاورزي مازاد بر نياز استان به ساير مناطق ارسال مي شود.
اين استان رتبه چهارم توليد بچه ماهي قزل آلا، رتبه اول در تنوع توليد گل و گياهان زينتي، رتبه دوم توليد گل ها شاخه بريده، رتبه سوم در توليد گل و گياهان زينتي، رتبه دوم سطح زير كشت و توليد انار كشور، رتبه ششم توليد پسته، مقام هشتم توليد گل محمدي، مقام نهم در توليد انگور، رتبه سوم در توليد لوبيا و رتبه پنجم در توليد جو را به خود اختصاص داده است.
استان مركزي با دارا بودن يك و هشت درصد از مساحت كل كشور داراي منابع آبي محدودي است اما ظرفيت توليد 16 هزار تن انواع آبزيان پرورشي را داشته كه با وجود همه كمبودها و محدويت‎ها، توانسته در اين زمينه خوش بدرخشد و جايگاه ويژه‎اي در كشور به دست آورد.
1955/3075