به گزارش ایرنا، عبدالله، در گفتوگویی اختصاصی با خبرگزاری آناتولی گفت: نشست لویه جرگه در حالی روز گذشته جمعه پایان یافت كه این نشست تنها باعث تعطیلی یك هفتهای افغانستان، توقف فعالیتهای اقتصادی و كارهای دولتی در كشور شد.
عبدالله در پاسخ به علت عدم حضور در این نشست گفت، ما دلایلی برای عدم شركت در این همایش داشتیم. نمایندگان مردم از مناطق و اقشار مختلف در این نشست حضور یافتند. چنین نشستی باید پس از توافق صلح برگزار میشد، زیرا پس از آن میتوانستیم یك گردهمایی گسترده با حضور دولت، احزاب و نمایندگان اصلی مردم داشته باشیم.
به گفته رئیس اجرایی دولت وحدت ملی، چندی پیش نیز نشست «شورای رهبری مصالحه» در كابل انجام شد. بیشتر مفاد قطعنامه لویه جرگه، در همان جلسه شورای مصالحه نیز بحث و تصمیماتی اتخاذ شده بود. احترام به اجماع مردم خوب است، اما در قطعنامه دیروز لویه جرگه نكات جدیدی دیده نمیشود.
رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان در خصوص انتظار مردم كشور از دولت، حضار در لویه جرگه و گروه طالبان نیز تصریح كرد: «بدون تردید مردم افغانستان خواهان صلح هستند. آنها نمیخواهند كه به دوره حاكمیت طالبان بازگردند. مردم كشور ما میخواهند دستاوردها را حفظ و باوجود دیدگاههای متفاوت در صلح و صفا زندگی كنند».
عبدالله درباره مذاكرات طالبان با آمریكا در قطر كه حول مسائلی مانند خروج نیروهای خارجی و عدم استفاده از خاك افغانستان علیه دیگر كشورها تأثیر آن بر بحرانهای كنونی برگزار شد هم گفت: «قطع همكاری طالبان با گروههای تروریستی بسیار مهم است. میزبانی طالبان از القاعده و اقدامات این گروه در خارج افغانستان، ازجمله حادثه 11سپتامبر، باعث شد جامعه جهانی از لحاظ سیاسی، نظامی و شورای امنیت در كشور ما مداخله كند. آمریكا میخواهد مطمئن باشد كه طالبان با گروههای تروریستی همكاری و هیچ ارتباطی برقرار نكند. مذاكرات مستقیم میان طالبان و ایالات متحده آمریكا قبلاً نیز چندین بار انجام شده است، اما این گروه تأكید كرده كه خروج نیروهای خارجی از افغانستان باید در دستور كار قرار گیرد و جدول زمانی آن هم ارائه شود».
آساق***9473**1663**
تهران - ایرنا - «عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان میگوید، برگزاری لویه جرگه به رغم تحمیل هزینه مالی بر مردم و ایجاد وقفه در فعالیتهای اقتصادی و دولت، دستاورد جدیدی نداشته است.