فاروق سخنور روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين پرندگان هفته گذشته از سه شكارچي غيرمجاز در ارتفاعات روستاي «كارگ» و «هرمه» از توابع بخش خليفان اين شهرستان كشف و ضبط شده بود.
وي اظهار داشت: محيط بانان پس از تيمار و كسب توانايي پرواز دوباره، آنها را در يكي از مناطق كوهستاني اين شهرستان رها كردند.
وي بيان كرد: نيروهاي اين اداره با گشت زني در ارتفاعات و زيستگاه هاي خشكي و آبي با شكارچيان و صيادان غيرمجاز و هرگونه شكار و صيد برخورد مي كنند.
رييس اداره حفاظت محيط زيست مهاباد اضافه كرد: ماه گذشته نيز چهار نفر از شكارچيان باسابقه اين شهرستان با ابراز پشيماني از شكار، 42 قطعه كبك و 9 قطعه سهره طلايي را به دامان طبيعت بازگرداندند.
وي گفت: نگهداري پرندگان وحشي در محيط هاي خارج از طبيعت باعث آسيب به نسل گونه هاي پرندگان و از بين رفتن قدرت باروري آنها مي شود و بسياري از گونه هاي پرندگان پس از جدايي از طبيعت و حتي بازگشت دوباره نيز نمي توانند زندگي طبيعي خود را به دست آورند.
به گزارش ايرنا، كبك پرنده اي از راسته ماكيان سانان و زيستگاه آن دامنه هاي كوهستان و مناطق شيبدار صخره اي و سنگلاخي است.
شكارچيان كبك را به خاطر زيبايي و صداي دلنشينش زنده گيري كرده و در محيط هاي خانگي نگهداري مي كنند كه اين امر باعث از بين رفتن قدرت باروري و زاد و ولد اين پرنده مي شود.
شهرستان مهاباد در جنوب آذربايجان غربي واقع شده و به دليل داشتن چندين تالاب بين المللي و پناهگاه حيات وحش از زيستگاه هاي مهم پرندگان در شمال غرب كشور به شمار مي رود.
9903/6185/2093
مهاباد - ايرنا - رييس اداره محيط زيست مهاباد گفت: هشت بال كبك كشف شده از شكارچيان متخلف توسط محيط بانان در زيستگاه هاي اين شهرستان رها و به دامان طبيعت بازگردانده شدند.