۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۰۶
کد خبر: 83303445
T T
۰ نفر

روند توسعه نیروگاه های خورشیدی یزد در سال رونق تولید

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۰۶
کد خبر: 83303445
روند توسعه نیروگاه های خورشیدی یزد در سال رونق تولید

یزد - ایرنا - یزد در سال 97 و با توجه به ظرفیت بالای تابش نور آفتاب توانست در بهره برداری از این نعمت الهی، با كمك نیروگاه های خورشیدی رتبه اول را در كشور كسب كند و این كار در سال رونق تولید با تصمیم نهادهای موظف به سرمایه گذاری و توسعه فعالیت ها در ناحیه مركزی ایران ادامه دارد.

به گزارش ایرنا، با توجه به اینكه ایرانیان، سه برابر میانگین دنیا از انرژی فسیلی استفاده می كنند، علاوه بر چالش ها و مسائل زیست محیطی كه تجدیدناپذیر و تمام شدنی نیز است در كنار آن ، دومین مصرف كننده گاز در دنیا به نسبت جمعیت هم هستند .
جمهوری اسلامی باید هر چه سریع تر برای ترغیب بخش خصوصی و با استفاده از سرمایه های مردمی به منظور توسعه این صنعت درآمدزا گام های اساسی بردارد.
دولت بر اساس ماده 50 قانون برنامه ششم توسعه مكلف است سهم نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاك را با اولویت سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی داخلی و خارجی با حداكثر استفاده از ظرفیت داخلی تا پایان برنامه ششم به حداقل پنج ‌درصد ظرفیت برق كشور برساند.
سیدمحمد صادق زاده رئیس سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) وزارت نیرو، اسفند 1397 گفته بود كه یزد با بهره‌برداری از نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت 58.5 مگاوات، رتبه نخست كشور را در میان 31 داراست.
همچنین آبان ماه پارسال مدیركل امور اقتصادی و دارایی و نایب رئیس مركز خدمات سرمایه گذاری یزد گفته بود كه این استان در جذب سرمایه گذاری برای ساخت نیروگاه های خورشیدی رتبه اول را در سطح ملی از آن خود كرد.
علی نمازی به ایرنا افزود: هم اكنون پنج واحد نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی و یك واحد نیروگاه 3.5 مگاواتی با سرمایه گذاری 55 میلیون یورو در استان فعال است.
وی با بیان اینكه این نیروگاه ها به شبكه سراسری برق متصل است، یادآور شد: توان بالای سرمایه گذاری و تولید، یزد را در بالاترین رتبه جذب سرمایه گذاری و تولید برق از نیروگاه های خورشیدی در كشور قرار داده است.

** 2 نقطه برتر برای تولید انرژی خورشیدی در یزد
به گفته محمدرضا صحتی مدیرعامل سابق شركت توزیع برق یزد،
علت این استقبال برای سرمایه گذاری و توسعه این صنعت نوپا این هست كه بر اساس اعلام كنفرانس جهانی انرژی های خورشیدی از 6 نقطه برتر جهان برای تولید این نوع سوخت، 2 نقطه در یزد قرار دارد و تحقیقات 25 ساله اخیر نشان داد، یزد از ظرفیت تولید انرژی خورشیدی زیادی برخوردار است.
از سوی دیگر ، متوسط روزهای آفتابی سالانه یزد سه هزار و 200 ساعت است به همین دلیل توان و ظرفیت زیادی برای ایجاد و توسعه نیروگاه های خورشیدی در استان فراهم است.
این ویژگی برتر موجب شد تا دولت تدبیر و امید توجه ویژه ای به سرمایه گذاری در حوزه انرژی خورشیدی و جذب سرمایه گذاران در این بخش داشته باشد.
نكته جالب این است، این میزان تابش نورآفتاب در ایران هزار و 800تا 2 هزار و 200 كیلووات ساعت بر مترمربع در سال تخمین زده می شود كه بالاتر از متوسط جهانی و به طور میانگین بیش از 280روز آفتابی گزارش شد.
نور آفتاب فراوان‌تر، پاكتر و ارزان تر از سوخت‌های فسیلی در میان انرژی های موجود زمین است و عمر نیروگاه‌های خورشیدی تا 40 سال یا بیشتر است و خورشید سریع‌ترین و مناسب ترین منبع انرژی برای به كارگیری و استفاده از این نوع انرژی پاك است.

** یزد از مناطق مستعد بهره برداری انرژی خورشیدی
مدیرعامل شركت توزیع برق یزد درباره ظرفیت تولید انرژی خورشیدی می گوید: استان با بهره مندی از تابش بالای پنج كیلووات بر متر مربع یكی از مستعدترین استان ها در بهره برداری از انرژی خورشیدی است.
آرش نواب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: استان با 266 قرارداد خرید تضمینی انرژی خورشیدی با 3.4 مگاوات تولید با زیر مجموعه ها، هم اكنون 91 نیروگاه كوچك به شبكه سراسری متصل است.
به گفته وی، یك نیروگاه 3.5 مگاواتی در دهشیر تفت در حال فعالیت است و 2 نیروگاه دیگر 3.1 و 4 مگاواتی در مروست و بهاباد در مرحله اتصال نهایی به شبكه قرار دارد.
این مسئول صنعت برق یزد یادآور شد: شركت توزیع نیروی برق استان در حمایت از بخش خصوصی و تسهیل سرمایه گذاری اقدام به راه اندازی سامانه متمركز توسعه مولدهای خورشیدی كوچك كرده است.
مدیرعامل شركت یادشده با بیان اینكه در حال حاضر پرداخت به سرمایه گذاران به صورت 2 ماه یك بار انجام و میزان تولید نیروگاه ها از طریق قرائت از راه دور انجام می شود، كه بیشترین تمركز ظرفیت نیروگاه ها مربوط به شهرستان های یزد،‌ تفت، میبد و بخش نیر است.
به گفته نواب علاقه مندان به كسب اطلاعات بیشتر و ثبت درخواست در سامانه « مهرسان » می توانند در قسمت زیرسایت ها و در بخش انرژی های تجدیدپذیر وارد بخش راهنمای آن در وب سایت شركت توزیع برق شوند.
وی در مورد وضعیت مصرف، خرید و فروش این نوع انرژی اظهار داشت: هم اكنون 81.1 درصد مشتركان توزیع برق استان مربوط به بخش خانگی، 13.5 درصد تجاری، 2.3 درصد عمومی، 1.7 درصد صنعتی و 1.4 درصد كشاورزی است.
مدیرعامل شركت توزیع برق یزد تصریح كرد: در فروش انرژی ، بخش صنعت با 52 درصد ، كشاورزی با 15 درصد ، خانگی 22 درصد ، عمومی 6 درصد و پنج درصد هم مربوط به بخش تجاری است و 67 درصد فروش انرژی حوزه توزیع مربوط به تولید است.

** تسهیل ثبت نیروگاه های كوچك خورشیدی
یكی از تلاش های خوب كه سال 1398 برای سهولت سرمایه گذاری برای توسعه نیروگاه های خورشیدی انجام شد، ثبت از طریق سامانه و اینترنت است.
مدیر دفتر بازار برق و توسعه مولدهای مقیاس كوچك شركت توزیع نیروی برق یزد از راه اندازی سامانه توسعه مولدهای خورشیدی كوچك خبر داد و یادآور شد: این سامانه، فرآیند ثبت درخواست مشتركان را برای ساخت نیروگاه های خورشیدی تا سقف ظرفیت انشعاب تسهیل می كند.
به گفته محسن نگارش، از این پس فرآیند بازدید و تائید ساخت نیروگاه، عقد قرارداد، نظارت در حین ساخت و اتصال به شبكه و در نهایت پرداخت وجه به تولید كنندگان برق تجدید پذیر با بهره گیری از سامانه در كوتاه ترین زمان انجام می شود.
وی با اشاره با تاثیر منفی افزایش نرخ ارز بر توسعه مولدهای خورشیدی، ‌اظهار امیدواری كرد كه حضور بسیج و نهادهای حمایتی نظیر كمیته امداد، رونق مجددی به بازار كسب و كار خورشیدی در استان بدهد.
مدیر دفتر بازار برق شركت توزیع یزد تاكید كرد: با بهره گیری از انرژی خورشیدی، علاوه بر تامین برق پاك در محل مصرف، فرصت مناسبی را برای كسب درآمد از محل ساخت نیروگاه ها فراهم می كند.

** افزایش ظرفیت 100 مگاواتی نیروگاه های یزد
همچنین مدیرعامل شركت برق منطقه ای یزد با بیان اینكه استان در بهره برداری از نیروگاه های خورشیدی، در جایگاه نخست كشور قرار دارد، اظهار امیدواری كرد كه مجموع ظرفیت نیروگاه های نصب شده تا پایان سال به 100 مگاوات برسد.
محمدحسن صباغ زادگان در گفت و گو با ایرنا افزود: تاكنون 25 شركت خارجی و داخلی موفق به عقد قرارداد خرید تضمینی 20 ساله با سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق ایران ( ساتبا ) در استان یزد شد.
وی تصریح كرد: از مجموع این شركت ها نیروگاه هفت شركت احداث و وارد مدار شبكه سراسری برق شد.
1968/ 2047
۰ نفر