۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۵:۵۴
کد خبر: 83303805
T T
۰ نفر

كاهش جمعيت كودكان ژاپن ركورد زد

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۵:۵۴
کد خبر: 83303805
كاهش جمعيت كودكان ژاپن ركورد زد

تهران - يرنا - به گزارش اداره آمار ژاپن، جمعيت كودكان اين كشور براي سي و هشتمين سال متوالي با كاهش چشمگير مواجه شده و جمعيت زير 15 سال ژاپن به كمترين ميزان خود در 60 سال گذشته رسيده است.

به گزارش ايرنا ، روزنامه ژاپن تودي روز يكشنبه نوشت ، تعداد كودكان زير 15 سال در ژاپن تا ماه آوريل سال جاري 15.22 ميليون نفر محاسبه شده كه نسبت به سال گذشته 1.2 درصد يا 180 هزار نفر كاهش داشته است.
اين تعداد كودك ، كمترين تعداد كودكان زير 15 سال ژاپن از سال 1950 ميلادي ، پس از جنگ جهاني دوم در اين كشور است.
اين آمار روز شنبه 4 مه (14 ارديبهشت)، درست يك روز پيش از روز جهاني كودك در ژاپن منتشر شده است.
نرخ زاد و ولد در ژاپن به دليل عدم حمايت از زنان شاغل كه وظيفه سنگين فعاليت خارج از منزل و وظايف سنتي داخل منزل را به دوش مي كشند و همچنين ساعات كار طولاني و هزينه بالاي تحصيل، هر سال كاهش ميابد.
به نوشته اين روزنامه، كودكان12.1 درصد از كل جمعيت ژاپن را تشكيل مي دهند كه پس از كره جنوبي با 12.9 درصد و آلمان و ايتاليا با 13.4 درصد، ژاپن در رتبه سوم كشورهاي جهان با تعداد كودكان كم قرار مي گيرد.
بر اساس آخرين آمار دولت ژاپن، تعداد زاد و ولد در سال 2018 ميلادي در اين كشور 921 هزار نفر بود كه پايين ترين حد از سال 1899 در اين كشور است ؛ كل جمعيت ژاپن با كاهش 448 هزار نفري به 126 ميليون نفر رسيده است؛ پيش بيني مي شود تا سال 2050 ميلادي جمعيت ژاپن به پايين تر از 100 ميليون نفر برسد.
«شينزو آبه» نخست وزير ژاپن در اين باره مي گويد كه پيري جمعيت و كاهش نرخ زاد و ولد، بحراني ملي تلقي مي شود و اعلام كرد تمام تلاش خود را براي تسهيل روند فرزندآوري زوج هايي كه به دليل شرايط اجتماعي و مالي از آن سر باز مي زنند، به كار خواهد بست.
«تارو آسو» وزير اقتصاد ژاپن اوايل سال جاري ميلادي به دليل سرزنش زوج هايي كه تمايلي به فرزند آوري ندارند، مجبور به معذرت خواهي شد.
وي با مقصر دانستن زنان در روند كاهش جمعيت اين كشور گفت: برخي بر اين باورند مشكل جامعه ژاپن افزايش جمعيت سالمند اين كشور است، اما مسئله بحراني كساني هستند كه تمايلي به فرزند آوري ندارند.
آسو افزود: پيري جمعيت در كنار كاهش تعداد كودكان به دليل عدم تمايل زنان به باروري و فرزند آوري مشكلاتي را در بلند مدت به وجود خواهد آورد.
سال 2017 نيز وزير بهداشت ژاپن زنان را ماشين توليد مثل خواند و گفت كه فرزند آوري وظيفه تمام زنان است.
امروز مساله سالمندي فقط مختص ژاپن نيست و كشورهاي ديگري نظير روسيه، روماني، مجارستان و چين با سالمندي سريع جمعيت رو به رو هستند؛ چين نيز از سال 2016 ميلادي تصميم گرفت قانون منع تك فرزندي را تصويب كند.
**آساق**9470**1104**