به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال نیوز، این واكسن كه به همت محققان دانشگاه فیلادلفیا و توماس جفرسون ساخته شده، هیچ عارضه جانبی جدی در مراحل اولیه از خود نشان نداده و توانسته است سلولهای ایمنی را فعال كند.
آزمایشها نشان میدهد این واكسن قادر به فعالكردن سلول های Tدر سیستم ایمنی است. نقش این سلولها كشتن انواع عفونت و عوامل بیماری زا در بدن است.
این واكسن سیستم ایمنی را در مقابل یك مولكول به نام GUCY2C فعال میكند. مطالعات قبلی نشان میدهد این مولكول نشانگر وجود تومورهای روده است.
محققان امیدوارند این واكسن پس از بررسیهای بیشتر به طور گسترده برای جلوگیری از سرطان روده مورد استفاده قرار گیرد.
سرطان روده بزرگ سومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در آمریكا و دومین عامل در اروپاست.
عوامل متعددی از جمله عدم تحرك، سیگار و مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز، در افزایش احتمال بروز سرطان روده بزرگ موثرند. روده بزرگ آخرین بخش از سیستم گوارشی است. در این بخش از روده، آب و نمك و ضایعات غذا خارج می شوند و ضایعات آماده دفع می شوند. سرطان روده بزرگ از رشد غیر قابل كنترل سلولها ناشی می شود. معمولا اولین مرحله سرطان روده بزرگ، ایجاد تومورهای كوچك به نام پولیپهای آدنوماتوز است كه در دیواره داخلی روده بزرگ تشكیل میشوند. ممكن است این پولیپها به سرطان بدخیم تبدیل شوند. سلولهای سرطانی میتوانند از طریق سیستم گردش خون و لنف در سراسر بدن گسترش یابند و سبب متاستاز شوند.
نتایج این مطالعه در نشریه mmunoTherapy of Cancer منتشر شده است.
علمی **9259**1485
تهران- ایرنا- واكسن سرطان روده مراحل اولیه را با موفقیت پشت سر گذاشت.