به گزارش ايرنا، فتح الله حقيقي استاندار زنجان روز دوشنبه در كارگروه تخصصي بانوان و خانواده افزود: طي ماههاي گذشته اقدامات مختلفي براي حضور شايسته بانوان در پست هاي مديريتي انجام گرفته است كه اين فرآيند همچنان ادامه دارد.
استاندار زنجان به برگزاري مستمر جلسات كارگروه بانوان در شهرستانها و حضور فرمانداران در اين جلسات تاكيد كرد و گفت: فرمانداران و مديران كل بايد نسبت به بكارگيري مشاور از بانوان اهتمام داشته باشند.
وي اضافه كرد: تشكيل هيات انديشه ورز متشكل از بانوان نخبه مي تواند به انسجام بخشي بهتر ارائه برنامه ها و كارها در حوزه زنان كمك كند.
استاندار زنجان گفت: به بانك هاي استان اعلام شده است براي اعطاي تسهيلات به طرح هاي اشتغالزا بدون در نظر گرفتن جنسيت عمل كنند.
وي افزود: بر اساس برنامه هاي ريزي هاي انجام شده در كنار توجه به بنگاههاي كوچك و بزرگ، به خانواده ها نيز در صورت اشتغال خانگي كمك هاي لازم انجام خواهد شد.
حقيقي در بخش ديگري از سخنان خود از اجراي 2 طرح مهم پيشگيري از اعتياد و طلاق به صورت پايلوت در استان زنجان خبر داد و اظهار داشت: لازم است دستگاههاي متولي اين ا امور مشاركت فعالانه اي در اجراي اين طرح ها داشته باشند.
معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري استان زنجان نيز در اين جلسه گفت: متاسفانه در سال هاي گذشته به دليل تاثير پذيري از فرهنگ بيگانه پايه و بنيان اصلي خانواده با مشكلات و معضلاتي مواجه شده است كه اين موضوع نيازمند توجه جدي است.
محمد تقي فتحي عدم تمايل جوانان براي تشكيل خانواده، عمر كوتاه ازدواج ها، افزايش تعداد فرزندان نامشروع، افزايش خانواده هاي تك والدي، فاصله عاطفي فرزندان با والدين و بين همسران را نمونه هاي از نگراني هاي شرايط كنوني ذكر كرد و اظهار داشت: بر اين اساس از سال 90 بنياد صيانت از نهاد خانواده در كشور شكل گرفت كه اين كار مهم نيز در استان زنجان از سال 97 راه اندازي شده است.
وي افزود: شناخت و برجسته شدن جايگاه و كاركردهاي نهاد خانواده، كاهش طلاق و مناقشات خانوادگي، اصلاح و ترميم خانواده هاي آسيب ديده و درمعرض آسيب از جمله اهداف اين بنياد است.
معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري استان زنجان به لزوم تقويت زمنيه گسترش ازدواج ها در فضاي ارزش مدارانه ، خداپسندانه و آسان و آگاهانه تاكيد كرد و افزود: گفت: اولين اقدام بنياد صيانت از خانواده در زنجان راه اندازي آموزش هاي پيش از ازدواج بود كه هم اكنون با همكاري دانشگاه علوم پزشكي در حال اجرا است.
اين مسئول ادامه داد: زوجين استقبال خوبي از كلاس هاي آموزشي داشتند و خواستار تداوم ان پس از تشكيل زندگي شان نيز بودند.
وي راه اندازي سامانه تصميم در مركز بهزيستي را از ديگر اقدامات در راستاي تحكيم نهاد خانواده عنوان كرد و گفت: پيش از اين زوجين متقاضي طلاق به دادگستري و دفاتر مي كردند اما اكنون اين رويه تغيير يافته و موارد در سامانه ياد شده ثبت مي شود.
اين مسئول ادامه داد: علت اصلي واقعه طلاق در استان زنجان اعتياد و بيكاري نيست، بر اين اساس بايد بيش از گذشته به سمت ارتقاي مسائل فرهنگي و اجتماعي، مذهبي، فرهنگي و مراقبت از فضاي مجازي حركت كرد.
مدير كل كميته امداد امام خميني(ره) استان زنجان نيز در اين جلسه با اشاره به اينكه اقدامات بسيار خوبي در زمينه تاب آوري اجتماعي در استان انجام گرفته است، گفت: در كنار آموزش بايد بسته كاملي براي تحقق برنامه هاي توان افزايي باشد چرا كه نگاه تك بعدي نتيجه لازم را به همراه ندارد.
وي اظهار داشت: زن سرپرست خانوار به دليل وجود مشكلات بايد نقش هاي متعددي را ايفا كند و تقويت بخش درآمدي و تدبير بخش هزينه اي زنان سرپرست خانوار بايد مد نظر قرار گيرد.
مدير كل كميته امداد امام خميني (ره) استان زنجان ادامه داد: يكي از اقدامات اين نهاد ايجاد اشتغال براي مددجويان است كه در اين راستا سال گذشته بيش از 2 هزار 880 شغل براي جامعه هدف با كمك بانك ها و با حمايت استانداري ايجاد شد كه 29 درصد از اشتغال هاي ايجاد شده براي زنان سرپرست خانوار بود.
9646/3088
زنجان - ايرنا - استاندار زنجان گفت: مشاركت بانوان در امور مختلف مي تواند به تحقق و اثر بخشي فعاليت ها و برنامه ها منتهي شود.