۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۲۱:۴۰
کد خبر: 83305411
T T
۰ نفر
استاندار: جلوگيري از مهاجرت به استان تهران امكان پذير نيست

تهران- ايرنا- استاندار تهران گفت: جلوگيري از مهاجرت به اين استان باهدف متعادل سازي ساخت و ساز و جلوگيري از تداخل در حريم ها امكانپذير نيست.

به گزارش ايرنا، انوشيروان محسني بندپي روز دوشنبه در جلسه شوراي برنامه ريزي استان تهران افزود: ما وارث شرايط كنوني هستيم كه اگر اجازه دهيم همين وضعيت ادامه يابد با موقعيت بحراني و حساسي مواجه خواهيم شد از همين رو بايد به اصلاح اين وضعيت پرداخت و از تداوم آن جلوگيري كرد.
وي با بيان اينكه وظيفه ما اجراي قانون است، خاطرنشان كرد: اگر در گذشته نگاه مبتني بر قانون وجود داشت، مشكلات كنوني استان تهران به حداقل مي رسيد.
محسني بندپي ادامه داد: بسياري از روستاييان و كشاورزان به سبب كمبود بارش ها، تاب شرايط اقتصادي محيط زندگي خود را نداشتند و به اين استان با هدف يافتن شغل و امرار معاش مهاجرت كرده اند.
استاندار تهران گفت: اكنون اين استان در امكانات آموزشي، بهداشتي و فرهنگي به علت مهاجرت هاي روي داده، در سطح غير قابل قبولي قرار دارند و به مشكلي اساسي براي مسئولان استان تهران تبديل شده اند.
وي يادآورشد: با دستور رهبر معظم انقلاب 1.5 ميليارد دلار از محل صندوق توسعه ملي براي اشتغالزايي روستاييان اختصاص يافته است و اميد مي رود بتواند در بازگشت آنان به خانه و كاشانه خود موثر باشد.
محسني بندپي اظهار داشت: پيگيري همين سياست در سال گذشته موجب افزايش 30 درصدي اشتغال روستاييان شد و اكنون بايد كمك كرد تا با نگاه عادلانه اي در توزيع خدمات، زمينه بازگشت آنان به روستاها فراهم شود.
استاندار تهران به بررسي سند آمايش سرزمين منطقه پنج اين استان براي چهار شهرستان پيشوا، ورامين، ري و قرچك اشاره كرد و گفت: 44 درصد زمين هاي كشاورزي و 26 درصد جمعيت روستايي استان در همين منطقه قرار گرفته است.
وي تاكيد كرد: بايد شرايطي را فراهم ساخت كه هم از اشتغال روستاييان صيانت و هم زمين هاي كشاورزي اين مناطق حفظ شود.
محسني بندپي اضافه كرد: سند توسعه شهرستان هاي استان بر مبناي مزيت هاي همان شهرستان تدوين شده است و فرمانداران ملزم به عملياتي كردن اين سند هستند.
استاندار تهران به مشكل مطرح شده در خصوص حريم شهرستان هاي پاكدشت و ري اشاره كرد و خواستار تسريع در تدوين طرح جامع قيام دشت و فرون آباد شد.
** راهبردهاي كلان بر اساس ظرفيت ها طراحي شود
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار تهران نيز در ادامه اين جلسه گفت: در طرح آمايش سرزميني بايد راهبردهاي كلان را بر اساس ظرفيت ها و جمعيت مطرح كنيم.
محمد تقي زاده افزود: در مقياس محلي طبق قانون مصوب سال 84 محدوده و حريم شهرها همزمان با توسعه شهرها بايد مشخص شوند و خلاهاي موجود نيز بر اساس سند آمايش سرزمين در اسناد محلي اصلاح شود.
وي تاكيد كرد: در نقاطي كه زمين ها و حرايم شهرها تداخل دارند بايد به مصوبات شوراي برنامه ريزي شهرستان ها مراجعه و اين مسائل را حل كرد.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار تهران گفت: در استان ها ذيل بند 2 قانون 99 شهرداري ها كه شهر تهران در آن استثنا شده تخلف در ساخت و سازها بايد در كميسيون ماده 100 مطرح شود اما در پايتخت شهرداري نيازي به طرح تخلف در ساخت و ساز در اين كميسيون ندارد و مي تواند براي قلع و قمع بناها اقدام كند.
تقي زاده اظهار داشت: آنچه كه بايد به عنوان راهبرد در سند آمايش مطرح شود اين است كه بتوانيم از اين پس طرح هاي عمران شهري را مكلف به تبعيت از اين سند كنيم تا در اجراي طرح هاي خود آن را ملاك عمل قرار دهند.
رئيس شوراي اسلامي استان تهران نيز در ادامه اين جلسه بر لزوم تعيين ميزان انحراف شهرداري ها از طرح هاي تفصيلي شهرها تاكيد كرد و گفت: بايد متوجه بود كه استقرار بيش از پيش صنايع، مهاجرت روز افزون به اين استان را به دنبال دارد و در پي اين مهاجرت نياز به خدمات زير ساختي و مسكن هم افزايش مي يابد.
الهام فخاري خواستار جديت در برخورد با تخلف در ساخت و سازها و تجاوز به حريم شهرها شد و تصريح كرد: چند درصد از احكام قلع و قمع صادر شده كميسيون ماده 100 در اين زمينه، عملياتي شده است؟
مديركل حفاظت محيط زيست استان تهران نيز در ادامه اين جلسه وضعيت آلودگي مناطق جنوبي و جنوب شرقي اين استان را وخيم تر از منطقه عسلويه اعلام كرد و افزود: در اين مناطق شرايط مهاجرت فراهم است و مديران نيز قانون ممنوعيت استقرار صنايع در شعاع 120 كيلومتري را رعايت نمي كنند.
كيومرث كلانتري به توليد روزانه يك هزار و 700 تن پسماند صنعتي در مناطق جنوبي استان تهران اشاره كرد و 270 تن آن را پسماندهاي ويژه صنعتي برشمرد كه نيازمند تمهيدات خاص براي امحا هستند.
وي در پاسخ به گلايه فرماندار پاكدشت مبني بر لزوم دريافت مجوز محيط زيست در شهر براي هر نوع ساخت و سازي اعلام كرد: اين مناطق حفاظت شده پاكدشت نبوده كه وارد حريم زندگي مردم شهر شده است بلكه ساخت و سازهاي شهري در حريم منطقه حفاظت شده رخ داده است.
كلانتري ادامه داد: نبايد در مواجه با هر مساله اي ابتدا توجه به محيط زيست را به كناري گذاشت و آن را مانع توسعه قلمداد كرد.
تهرام/3001//6139
۰ نفر