محمد رضايي روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: از مجموع اين سطح 100 هكتار توسط بخش دولتي و مابقي توسط زارعان با سن گندم مبارزه و كانون كوبي مي شود.
وي با بيان اينكه هم اكنون مبارزه با سن از مناطق گرم استان از جمله صفي آباد آغاز شده است افزود: در بخش هايي از مزارع مانه و سملقان نيز مبارزه در حال انجام است.
وي بر مبارزه با بيماري هاي برگي گندم نيز تاكيد كرد و افزود: 54 درصد از سطح اراضي زراعي استان مربوط به گندم است كه هم اكنون بايد مبارزه با آفات و بيماري ها را جدي گرفت.
وي اظهار داشت: شرايط براي گسترش بيماري ها و بخصوص برگي با رطوبت هوا مهيا شده است كه عملكرد محصول را بسيار پايين مي آورد.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: سن گندم در مناطق زمستان گذران در مقايسه با سال زراعي گذشته كمتر است اما بايد در كانون ها مبارزه شود تا ريزش نداشته باشند.
*انتظار افزايش 2 برابري گندم
رئيس سازمان جهادكشاورزي خراسان شمالي نيز با بيان اينكه در سال زراعي جاري انتظار توليد 330 هزار تن گندم در استان را داريم، گفت: پاييز گذشته 47 هزار هكتار گندم آبي و 99 هزار هكتار گندم ديم و 40 هزار هكتار جو آبي و ديم كشت شد.
عبدالله يوسفي با بيان اينكه هم اكنون وضعيت كشتزارهاي ديم استان بسيار مناسب است، گفت: حتي گندم ديمكاران از اراضي آبي نيز بهتر شده است.
وي با بيان اينكه مزارع ديم از رطوبت كافي برخوردار شده، اظهار داشت: پيش بيني مي شود امسال 250 تا 290 هزار تن گندم مازاد بر نياز از كشاورزان استان خريداري شود و حال آنكه پارسال 91 هزار تن گندم از كشاورزان خريداري شده بود.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي افزود: پارسال از كشتزارهاي استان 150 هزار تن گندم برداشت شده بود.
خراسان شمالي با جمعيت بيش از 863 هزار نفر 344 هزار هكتار عرصه كشاورزي دارد كه از اين سطح 300 هزار هكتار كشتزاز است و بيش از 80 هزار بهره بردار بخش كشاورزي در اين حوزه فعاليت مي كنند، اين استان بيشترين شاغل در بخش كشاورزي را دارد.
3007/ 6042
بجنورد - ايرنا - مدير حفظ نباتات سازمان جهادكشاورزي خراسان شمالي گفت: مبارزه با سن گندم در يكهزار و 500 هكتار از سطح گندم زارهاي اين استان توسط بخش خصوي و دولتي آغاز شد.