به گزارش روز سه شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، پیش از این نرخ هر كنسرو ماهی تن معمولی بین 6500 تا 7200 تومان بود كه اكنون به حدود 12 تا 13 هزار تومان افزایش یافته است؛ هر قوطی تن ماهی با كیفیت تر نیز – بسته به نشان آن – هشت هزار و 900 تومان تا 9 هزار تومان بود اما همان ها، اكنون 14 هزار و 900 تومان تا 15 هزار و 500 تومان قیمت خورده است.
البته قیمت كنسرو های ماهی با روغن زیتون، بالاتر از این ارقام بود؛ به عنوان نمونه، قیمت هر عدد كنسرو ماهی 180 گرمی با روغن زیتون پیش از این 12 هزار تومان بود كه در قیمتگذاری جدید، به 18 هزار و 400 تومان افزایش یافته است.
در این ارتباط، «سید محمد میررضوی» دبیركل سندیكای صنایع كنسرو ایران، افزایش قیمت ها را اجتناب ناپذیر دانست و گفت: علت اصلی افزایش قیمت تن ماهی، خروج ماهی از گروه كالایی یك و اختصاص نیافتن ارز 4200 تومانی برای واردات آن است.
وی اضافه كرد: 40 درصد ماهی مورد نیاز كنسروها وارداتی است كه پیش از این با ارز 4200 تومانی وارد می شد و مابقی نیاز صنایع فعال در این بخش توسط صیادان داخلی تامین می شد.
دبیركل سندیكای صنایع كنسرو ایران، اظهار داشت: روند افزایشی قیمت هر كیلوگرم ماهی هور (مخصوص كنسرو) از سه هفته پیش آغاز شد و به 17 تا 18 هزار تومان رسید؛ این رقم اكنون به 22 هزار تومان رسیده است.
میررضوی اظهار داشت: صیادان داخلی با اطلاع از حذف ارز 4200 تومانی به واردات ماهی، هر دو سه روز یك بار قیمت ماهی را یك هزار تومان افزایش می دهند.
به گفته وی، با حذف ارز 4200 تومانی برای واردات ماهی، هم اكنون قیمت هر كیلوگرم ماهی وارداتی مخصوص كنسرو، 24 هزار تومان شده است.
میررضوی تصریح كرد: بجز ماهی، كالاهای دیگری همچون روغن خوراكی، قوطی كنسرو، در فلزی قوطی، برچسب قوطی، كارتن و بسته بندی نیز بر افزایش قیمت تمام شده تاثیر گذاشته است؛ به طور مثال، قیمت قوطی كنسرو بدون در پیش از این حدود 300 تومان و در فلزی قوطی (اتیوپن) بین 100 تا 150 تومان بود كه اكنون قیمت آنها به ترتیب به 700 و 350 تومان رسیده است.
به گزارش ایرنا، سالانه 400 میلیون قوطی كنسرو تن ماهی با وزن 180 گرم در بیش از 100 واحد تولیدی كشور، تولید می شود.
پیش از این نرخ هر كنسرو ماهی تن معمولی بین 6500 تا 7200 تومان و كنسروهای دارای روغن زیتون و غیره 8200 تا 9 هزارتومان بود.
اقتصام *9186*3063*9189
تهران – ایرنا – قیمت هر كنسرو ماهی حدود 6 هزار تومان افزایش یافته است؛ منتقدانِ این افزایش قیمت، معتقدند با توجه به داخلی بودن مواد اولیه این كالا، گران شدن آن منطقی نیست اما دبیركل سندیكای صنایع كنسرو ایران نظری دیگر دارد.