۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۱۴
کد خبر: 83306839
T T
۰ نفر

ملخ هاي صحرايي در جنوب استان كرمان زمين گير شدند

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۱۴
کد خبر: 83306839
ملخ هاي صحرايي در جنوب استان كرمان زمين گير شدند

جيرفت - ايرنا - مبارزه با ملخ هاي صحرايي در سطح بيش از 60 هزار هكتار از زمين هاي جنوب استان كرمان خصوصا در مراتع حوزه تالاب بين المللي جازموريان توسط جهادگران سازمان جهاد كشاورزي و كمك نيروهاي مردمي به صورت ويژه دنبال شده و مانع از ورورد انان به مزارع شده است.

به گزارش ايرنا، مبارزه با آفت ملخ صحرايي با همكاري و عزم جدي همه دستگاه ها در جنوب استان كرمان در حال انجام است و جاي هيچگونه نگراني نيست .
** مبارزه هوايي با ملخ ها در سطح يكهزار هكتار از مراتع جازموريان
رئيس سازمان جهاد كشاورزي جنوب كرمان از عمليات سم پاشي هوايي عليه ملخ صحرايي در مناطق صعب العبور آلوده به ملخ در اين منطقه خبر داد و گفت: از ابتداي مبارزه هوايي تاكنون يكهزار هكتار از زمين هاي اين خطه به صورت هوايي سم پاشي شده است.
سعيد برخوري افزود: طبق پيش بيني كارشناسان جهاد كشاورزي، در منطقه جازموريان قريب به 6 هزار هكتار سمپاشي با هواپيما خواهيم داشت.
وي از اتمام عمليات احداث و تحويل باند فرود اضطراري هواپيماهاي سم پاش در حاشيه تالاب جازموريان خبر داد و گفت: اين باند طي 10 روز تلاش شبانه روزي براي مبارزه با ملخ هاي صحرايي راه اندازي شده است.
برخوري تصريح كرد: نخستين ريزش ملخ در بهمن ماه سال گذشته در جنوب كرمان اتفاق افتاد و از همان ريزش نخست، مبارزه با ملخ آغاز و تاكنون ادامه دارد.
** اجازه ورود ملخ ها به مزارع را نداده ايم
رئيس سازمان جهاد كشاورزي جنوب كرمان اظهار داشت: ملخ ها تقريبا تحت كنترل هستند و هنوز اجازه نداده ايم هيچ ملخي وارد مزارع شود.
برخوري افزود: بحث هجوم ملخ ها با وجود همه تلاش ها، همچنان خطرناك است چون دسته‌ هاي جديدي وارد منطقه مي‌شود و ما هم در حال مبارزه با آنها هستيم.
** افزون بر 30 هزار هكتار از اراضي آلوده به ملخ سم پاشي شد
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي جنوب كرمان از مبارزه با ملخ صحرايي در سطح 30 هزار و 700 هكتار از مناطق آلوده به اين آفت در اين منطقه خبر داد و گفت: از اين ميزان شامل يكهزار هكتار مبارزه هوايي و 29 هزار و 700 هكتار مبارزه زميني انجام شده است.
محمدرضا ساردويي همچنين از اضافه شدن پنج سم پاش ULV (پشت وانتي) به مجموعه تيم مبارزه با آفت ملخ صحرايي در اين منطقه خبر داد و افزود: با افزودن اين دستگاه ها 13 سم پاش ULV در منطقه جنوب كرمان فعاليت سم پاشي را انجام مي دهند.
وي تصريح كرد: هر سم پاش ULV روزانه 300 تا 400 هكتار سم پاشي انجام مي دهد كه با اضافه شدن پنج دستگاه جديد، شاهد افزايش ميزان مبارزه به صورت ماشيني خواهيم بود.
وي اظهار داشت: طبق برآورد كارشناسان حدود 60 تا 100 هزار هكتار پيش بيني سم پاشي داريم و اين بدين معني نيست كه اين ميزان آلوده به ملخ صحرايي است بلكه ممكن است در يك منطقه چندين بار سم پاشي شود.
ساردويي تصريح كرد: سم پاشي گسترده طي سال جديد انجام و همه دستگاه ها اعم از دولتي و خصوصي در اين طرح مشاركت دارند.
** همه دستگاه ها در زمينه مبارزه با ملخ همكاري كردند
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي جنوب كرمان نيز ضمن تشكر از همكاري آحاد مردم، سپاه پاسداران، اداره كل راهداري و حمل و نقل جاده اي از آمادگي كامل براي زمين گير كردن ملخ هاي صحرايي خبر داد.
مجيد فرخي افزود: فعاليت تيمي مبارزه با ملخ صحرايي در جنوب كرمان به ويژه منطقه جازموريان، با محوريت سازمان جهاد كشاورزي جنوب به خوبي پيش رفته و نتيجه مطلوب اين عملكرد ناشي از فعاليت گروهي در اين مبارزه است.
وي اظهار داشت: تمهيدات لازم براي مبارزه با ملخ هاي صحرايي در هفت شهرستان جنوبي استان كرمان اتخاذ شده و جاي نگراني نيست.
با توجه به اينكه عربستان سعودي سال گذشته مبارزه جدي در كنترل ملخ ها انجام نداده، اين حشرات مخرب با ورود به ايران از تنگه هرمز عبور و استان‌هاي جنوبي كشور از جمله هرمزگان، جنوب كرمان، خوزستان، بوشهر و فارس را آلوده كرده اند.
برخي از كارشناسان، هجوم اين ملخ ها را يكي ديگر از شيطنت هاي شنيع و ناپسند مسئولان عربستان عنوان كرده و تاكيد مي كنند كه بايد از اين حشرات زرد رنگ به عنوان ملخ هاي سعودي نام ببريم تا رزالت و فرومايگي مقامات سعودي را هيچ وقت فراموش نكنيم.
گزارش: هادي شفيعي
7450/7429/ 5054