سعید سلطانی سروستانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: با وجود اینكه بخشی از گرانی قیمت دام زنده و گوشت قرمز به نوسان نرخ ارز، افزایش روزافزون قیمت نهاده های دامی و رشد هزینه های تمام شده تولید برمی گردد اما حضور حلقه های واسط و دلالان در فرایند خرید دام زنده تحت عنوان (چوب دار)، كشتارگاه ها و شبكه های توزیع عوامل اصلی گرانی نرخ گوشت تولید داخل است.
وی اظهارداشت: با وجود كاهش قیمت دام زنده داخلی به نرخ متوسط كیلویی 36 هزارتومان، قیمت هركیلوگرم لاشه با 10درصد سود برای دامداران حداكثر 70 هزار تومان تمام می شود بنابراین هر كیلوگرم از این گوشت باید با قیمت 85 هزارتومان به دست مصرف كننده نهایی برسد كه هم اكنون با قیمت بین 110 تا 130 هزار تومان عرضه می شود.
* نهاده های دامی در دست عوامل وارد كنندگان است
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران تصریح كرد: با وجود اینكه شركت پشتیبانی امور دام كشور بخشی از نهاده های مورد نیاز صنعت دامداری و دامپروری كشور را تامین می كند، تولیدكنندگان ناچارند بخش عمده نهاده های مورد نیاز تولید را از بازار تامین كنند كه امروز قیمت هر كیلوگرم جو به دو هزار تومان، ذرت دامی دو هزار تومان و كنجاله سویا به بیش از پنج هزار تومان رسیده است.
وی افزود: نهاده های دامی مورد نیاز كشور با ارز رسمی 4200 تومانی تامین و توسط بخش دولتی و خصوصی به كشور وارد می شود، اما محصول به دست تولید كنندگان نمی رسد تا جایی كه تولید كننده سه ماه قبل پول نهاده ها را در اختیار وارد كننده بخش خصوصی قرار داده اما هنوز محصولی به دستش نرسیده است.
وی با بیان اینكه واردكنندگان، نهاده های دامی را به كشور وارد و در اختیار عوامل خود قرار می دهند گفت: به نظر می رسد دولت باید با تشدید كنترل ها به این موضوع هر چه سریعتر رسیدگی كند تا تولیدكنندگان دچار مشكل نشوند.
سلطانی سروستانی ادامه داد: لازم است در این شرایط دولت تشكل ها را به رسمیت بشمارد و از پتانسیل این بخش با حذف حلقه های واسط و دلالان در تزریق نهاده های دامی و توزیع گوشت قرمز در كشور بهره مند شود تا محصول با قیمت مناسبی به دست مصرف كنندگان برسد.
به گزارش ایرنا، طبق آمارها سال گذشته نزدیك به 895 هزارتن گوشت قرمز در كشور تولید و بیش از 160 هزارتن گوشت قرمز وارد كشور شده است.
سرانه مصرف گوشت قرمز در كشور 12.4 كیلوگرم است.
براساس مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار برای ماه مبارك رمضان نیز پنج هزارتن گوشت قرمز مخلوط منجمد با قیمت 31 هزار و 500 تومان در طرح ضیافت توزیع می شود.
اقتصام *9186* 3063
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران:
60 درصد قیمت گوشت به جیب دلالان می رود
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۲۹
کد خبر:
83307406
تهران- ایرنا- مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران ایران گفت: بررسی ها نشان می دهد از زمانی كه دام از دست دامداران خارج می شود تا به دست مصرف كننده نهایی برسد 60 درصد افزایش قیمت پیدا می كند كه به جیب حلقه های واسط و دلالان می رود.