۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۷:۰۱
کد خبر: 83308789
T T
۰ نفر
گلزار شهدا، محوري ترين منابع ترويج فرهنگ ايثار و شهادت است

زنجان- ايرنا- مديركل بنياد شهيد و امور ايثارگران استان زنجان، گلزارهاي شهدا را محوري ترين منابع ترويج فرهنگ ايثار و شهادت خواند و گفت: تاكنون 83 درصد گلزارهاي استان ساماندهي شده و اميدواريم گلزارهاي باقي مانده نيز با تامين اعتبار و مشاركت دستگاه هاي مختلف ساماندهي شوند.

به گزارش ايرنا، علي كاظمي روز پنجشنبه در جلسه شوراي ترويج و توسعه فرهنگ ايثار و شهادت استان اظهار داشت: تاكيد بر گفتمان سازي ايثار اجتماعي، ترويج سبك زندگي شهدا، پرداختن هدفمند به بهره برداري فرهنگي از گلزارهاي شهدا، توجه لازم به اردوهاي راهيان نور و بهره برداري محتوايي و اثربخش و قابل انعكاس از آن ها و توجه اصولي و هدفمند به يادواره هاي شهدا با رويكرد مردم محوري از اهداف مهم اين شورا است.
وي خاطرنشان كرد: برنامه هاي مختلفي در سال گذشته در راستاي تكريم و تجليل از مقام شهدا و ايثارگران اجرا شد و طرح نهضت ديدار با خانواده 3 هزار شهيد استان كه با تدبير استاندار محترم صورت گرفت، مهم ترين برنامه ها بود كه از 22 بهمن تا 22 اسفند با حضور مديران استان انجام شد.
كاظمي با بيان اينكه اين شورا داراي 7 كميته است، افزود: كميته رسانه و فضاي مجازي با مسئوليت صدا و سيما، كميته فرهنگي و هنري با مسئوليت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي، كميته علمي و پژوهشي با مسئوليت دانشگاه آزاد اسلامي و كميته تكريم و تجليل با مسئوليت بنياد شهيد است.
اين مسئول ادامه داد: مسئوليت 3 كميته تاليفات و انتشارات، زنان و دفاع مقدس و مراكز فرهنگي و يادمان هاي دفاع مقدس نيز با بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس است.
مديركل بنياد شهيد استان زنجان گفت: با ابلاغ قانون جامع خدمات ايثارگران، 70 درصد از دغدغه هاي ايثارگران براي پيگيري مطالبات، حل شده و انتظار مي رود بقيه نيز با تامين اعتبار و ابلاغ احكام جديد، مرتفع شود.
وي افزود: وصيت نامه شهداي استان در 8 جلد، طراحي و تدوين شده است.
كاظمي خاطرنشان كرد: يك جلد به چاپ رسيده و بقيه منتظر تامين اعتبار جهت چاپ هستند كه طبق ابلاغ وزارت كشور بايد از سرجمع اعتبارات استاني براي چاپ آن ها مساعدت شود.

** مقام شهدا بسيار بالاتر از هدف هاي سياسي است
مديركل تبليغات اسلامي استان زنجان نيز با اشاره به چالش هاي سياسي مطرح شده در خصوص بهره برداري ابزاري از ارزش هاي دوران دفاع مقدس، شهدا و خانواده هاي آن ها گفت: مقام و منزلت شهدا بسيار بالاتر از هدف هاي جناحي و سياسي است.
حجت الاسلام مسعود صفي ياري خاطرنشان كرد: دفاع از مرزهاي اعتقادي، اطاعت از ولايت فقيه، استكبارستيزي، عشق به اهل بيت(ع) و اعتقاد به مهدويت و آمادگي براي ظهور محورهاي مشترك تمام وصيت نامه هاي شهدا بوده و همراهي و همسويي با فرهنگ ايثار و شهادت نيز محور مشترك برگزاري يادواره ها است.

** كنگره شهداي زنجان در سال 1400 برگزار مي شود
مسئول مركز حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس سپاه استان نيز گفت: چالش سياسي در صورتي كه خروجي طرح پژوهشي است بايد فراواني داشته باشد در حالي كه در يادواره هاي برگزار شده در سال گذشته به غير از 2 مورد، هيچ گونه بحث سياسي كه جايگاه شهدا را تقليل دهد مشاهده نشد.
سيد شمس الدين موسوي افزود: بر اساس ابلاغيه نيز بر استفاده از سخنران هاي داخل استان و استفاده از سيره شهدا در سخنراني ها تاكيد شده است.
وي با بيان اينكه هر سال 1800 ديدار با خانواده شهدا توسط سپاه انجام مي شود، خاطرنشان كرد: در شهرها از خانواده هايي كه شهيدشان متعلق به سپاه باشد ديدار و تكريم مي شود امام در روستاها تفكيك نداريم و به ديدار تمام خانواده هاي شهدا از تمام نيروها مي رويم.
موسوي اظهار داشت: زنجان، جزء 4 استاني است كه كنگره بزرگداشت شهدا برگزار نشده و با پيگيري هاي صورت گرفته، موافقت آن در ابتداي سال جاري ابلاغ شده كه در سال 1400 بايد برگزار شود.
وي افزود: جلسات داخلي انجام شده و جلسات استاني نيز در ادامه برگزار خواهد شد و نيازمند همكاري تمام دستگاه ها براي برگزاري اين كنگره هستيم.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد زنجان نيز گفت: بر اساس مصوبه سال گذشته اين شورا، راه اندازي كتابخانه تخصصي ايثار و شهادت بر عهده دانشگاه آزاد زنجان واگذار شده اما به رغم درخواست منابع توسط دانشگاه از دستگاه هاي ذي ربط، تاكنون منابع جمع آوري نشده است.
عليرضا فيروزفر اظهار داشت: در صورت همكاري دستگاه هاي ذي ربط مانند اداره هاي فرهنگ و ارشاد اسلامي، تبليغات اسلامي، اوقاف، حفظ آثار، بنياد شهيد و كتابخانه ها نسبت به جمع آوري منابع، اين دانشگاه براي راه اندازي و افتتاح كتابخانه در سوم خرداد جاري، آمادگي دارد.
وي تصريح كرد: در اين صورت، بخشي از منابع توسط دانشگاه آزاد و بخشي هم توسط دستگاه هاي ذي ربط تامين مي شود.
مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس استان زنجان نيز گفت: تاكنون 50 اثر در حوزه دفاع مقدس به چاپ رسيده و رونمايي شده و 25 اثر نيز آماده شده ولي به دليل محدوديت اعتبار به چاپ نرسيده است.
قاسم محمدي با اشاره به ساخت المان شهداي گمنام خاطرنشان كرد: اين المان ها در استان از 10 تا 98 درصد پيشرفت فيزيكي دارند كه در انتظار تامين اعتبار هستند.
به گزارش ايرنا، استان زنجان داراي 3 هزار شهيد، بيش از 7 هزار جانباز و 586 آزاده است.
9556/6085