به گزارش روز جمعه ایرنا، منابع انگلیسی میگویند فرد مسلح دیشب وسط برگزاری نماز عشاء وارد مسجد «هفتپادشاه» در منطقه ایل فورد شده، اما محافظان او را به بیرون هدایت كردند. پسازآن بود كه صدای شلیك گلوله شنیده شد و پلیس به محل حادثه یورش برد.
ابراهیم حسین یكی از اعضاء این مسجد میگوید، زمان وقوع حادثه نمازگزاران طبقه بالابودند، ' نماز كه تمام شد گفتند فردی كه سلاح حمل میكرد وارد مسجد شده بود. او صورتش را پوشیده بود و رفتار مشكوكی داشت.'
پلیس میگوید این حادثه تلفاتی در پی نداشته و آن را تروریستی ارزیابی نمیكند.
این حادثه درست شبیه حمله تروریستی و مرگبار دو ماه پیش در نیوزیلند است كه 50 تن از نمازگزاران روز جمعه در دو مسجد 'نور' و 'لینوود' شهر كراست چرچ موردحمله تروریستی مسلحانه قرار گرفتند.
متهم اصلی این حمله 'برنتون هریسون تَرنت' 28 ساله اهل استرالیا و از طرفداران گروههای راست افراطی انگلیس معرفی شد كه پیشتر بارها در صفحات مجازی خود از حضور مهاجران مسلمان در 'سرزمینهای اروپایی' ابراز خشم كرده بود.
پسازآن پلیس انگلیس ضریب امنیتی برای حفاظت از مساجد را افزایش داد اما درست یك هفته بعد گزارش شد كه پنج مسجد در شهر بیرمنگام توسط افراطیون موردحمله قرار گرفتند. در این حادثه افراد مهاجم شیشه مساجد را خردكرده و خسارتهایی را به ساختمان آنها وارد كردند.
این حادثه در كنار حمله با خودرو به نمازگزاران مسجد فینزبری در شمال لندن كه یك كشته بر جای گذاشت و فرد مهاجم اعتراف كرد كه تحت تأثیر اندیشههای راست افراطی قرارگرفته بود، حاكی است كه گرایشها و رفتار اسلامستیزانه در انگلیس پس از رأی مردم این كشور به خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت)، بهصورت بیسابقهای تشدید شده است. آمار پلیس نشان میدهد كه در سالهای اخیر تعداد حملات علیه مسلمانان روند صعودی داشته است.
كارشناسان با اشاره به رشد نژادپرستی و نفرت از اسلام در كشورهای غربی تأكید میكنند كه صلحطلبان و آزادیخواهان جهان باید ملیگرایان افراطی، نژادپرست و پرخاشجوی جوامع غیرمسلمان را تحتفشار قرار دهند تا جهان برای همیشه نفرت پراكنی و تروریستی نمایاندن اسلام و مسلمانان را پشت سر بگذارد.
«مسعود شجره» رئیس سازمان حقوق بشر اسلامی انگلیس معتقد است كه اسلامهراسی در این كشور دیگر از مرحله «هراس» و ترس از اسلام گذشته و به مرحله نفرت از مسلمانان رسیده است.
وی افزود: خروج انگلیس از اتحادیه اروپا آنچنانكه ادعا میشود ربطی به مسائل اقتصادی نداشته و در اصل یك جنبش ضد مهاجر، ضد اقلیت و نژادپرستانه است.
شجره معتقد است كه بیتفاوتی سیاستمداران به حملات علیه مسلمانان و قوانین ضد تروریستی، به بیگانه سازی مسلمانان و افزایش تعداد حملات نسبت به آنان كمك كرده است.
مسئولان نهادهای اسلامی، روحانیون و اساتید مسلمان دانشگاههای سراسر جهان هم در نامهای سرگشاده كه بهتازگی در روزنامه گاردین انگلیس منتشر شد، زبان تند سیاستمداران و رسانهها را عامل اصلی رواج خشونت و تروریسم علیه اسلام و مسلمانان خواندند.
در این نامه كه از سوی بیش از 350 تن از چهرههای برجسته جهان اسلام امضاءشده آمده است كه اسلامهراسی از دههها قبل با انتشار گزارشهای اسلام هراسانه و اختصاص صدها و هزاران ستون نفرتانگیز علیه مسلمانان در روزنامهها، شكلگرفته است.
هماكنون انگلیس با پدیده جدیدی به نام «تامی رابینسون» روبرو است كه به گفته رئیس كمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس همه مسلمانان را «جنگجوی دشمن» و درنتیجه هدف مشروع نظامی میداند.
رابینسون از اعضای مؤسس حزب راست افراطی لیگ دفاعی انگلیس و مشاور سیاسی حزب یوكیپ (حزب استقلال انگلیس) است. پیروزی در همهپرسی برگزیت در 2016 و عملیات تروریستی در منچستر و لندن در سال 2017 به گروههای راست افراطی و ازجمله حزب استقلال انگلیس و امثال رابینسون محبوبیت بیشتری داده است.
حزب كارگر انگلیس بهتازگی تعریف اسلامهراسی را به رسمیت شناخته است. كمیته اجرایی حزب كارگر معتقد است كه از این طریق ضمن اعلام همبستگی با جامعه مسلمانان، درك بهتری را از وضعیت اسلامستیزی و عواقب شوم آن حاصل میكند.
بر اساس این تعریف، اسلامهراسی نوعی از نژادپرستی شناساییشده كه تمام اشكال مسلمان بودن را هدف قرار میدهد؛ این تعریف حاصل شش ماه كارشناسی و مشورت میان اعضاء گروه پارلمانی فرا حزبی مسلمانان بریتانیا با اساتید دانشگاه، وكلا، نهادهای اسلامی، فعالان حقوق بشری و مسلمانان بهدستآمده و بیش از 750 نهاد اسلامی، 80 استاد دانشگاه و 50 نماینده پارلمان از این تعریف حمایت كردهاند. بااینحال حزب حاكم (محافظهكار) انگلیس تاكنون از پذیرش این تعریف امتناع كرده است.
صادق خان شهردار لندن، در واكنش به حادثه شب گذشته در مسجد هفتپادشاه میگوید: بایستی در مقابل نفرت بایستیم و اطمینان حاصل كنیم كه تمام ادیان آزاد هستند تا بدون ترس در مراسم عبادی شركت كنند.
قاری عاصم رئیس هیئت ائمه مساجد انگلیس هم در یادداشتی كه در نشریه «ایسترن آی» منتشر شد از مسلمانان خواست تا هنگام ترك مساجد جوانب احتیاط را رعایت كنند. او به مسئولین مساجد هم توصیه كرده كه تدابیر امنیتی مؤثری را در ایام ماه رمضان به اجرا بگذارند.
عاصم در ادامه این یادداشت از مسلمانان خواست تا از تروریستهایی كه میخواهند «تمدن همزیستی مسالمتآمیز» اسلام را نابود كنند نترسند. وی تصریح كرد: بایستی در مقابل تضعیف ارزشهایی كه ما را جامعهای صبور نشان میدهد ایستادگی كنیم.
اروپام ** هـ ن **1723
لندن – ایرنا – تیراندازی پنجشنبهشب گذشته در مسجدی در شرق لندن، حین برگزاری نماز جماعت، اگرچه تلفاتی را بر جای نگذاشت اما این رویداد در كنار سطح «شدید» هشدار امنیتی در انگلیس، نگرانیها درباره حملات گروه های افراطی علیه مسلمانان در ماه مبارك رمضان را افزایش داده است.