۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۱۰
کد خبر: 83309998
T T
۰ نفر
مصرف مواد كافیین دار درایام امتحانات استرس را زیاد می كند

تهران - ایرنا- یك متخصص تغذیه گفت: دانش آموزان مصرف مواد غذایی كافیین دار را در ایام امتحانات محدود كنند هر چند در كوتاه مدت سبب بیداری و تمركز حواس می شود، اما مصرف زیاد آن در بلند مدت، سبب برهم زدن تمركز حواس و حتی كاهش یادگیری، افزایش استرس و اضطراب می شود.

مینا معتمد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: تغذیه در زمان امتحانات نقش مهمی در كارایی و عملكرد مغز دارد، در زمان امتحانات معمولا دانش آموزان دچار اضطراب و استرس می شوند زیرا میزان ترشح هورمون آدرنالین وكورتیزول دربدن افزایش می یابد كه به بدن كمك می كند انرژی بیشتری برای مقابله با شرایط استرس داشته باشد.
وی گفت: چای، قهوه و حتی برخی شكلات ها دارای كافئین است، آب میوه های صنعتی نیز به دلیل داشتن شكر و مواد افزودنی مناسب نیستند، به این دلیل كه انرژی زیادی را یك جا تخلیه و آزاد می‌كنند، استرس زا هستند و باید مصرف آنها در ایام امتحانات كمتر و مصرف آب میوه طبیعی و تازه كه در منزل تهیه می شود مناسب است.

* شیر بنوشید
معتمد ادامه داد: مصرف روزانه دو تا سه واحد از گروه شیر و مواد لبنی (ماست و پنیر) كه حاوی ویتامین های گروه b بخصوص ویتامین b2 و b12 هستند و هم چنین مصرف روزانه سه تا پنج واحد از سبزی ها و دو تا چهار واحد از گروه میوه ها به نشاط دانش آموز كمك می كند.
این متخصص تغذیه با بیان اینكه مصرف آب، شیر و لبنیات تسكین بخش هستند و می‌توانند در كاهش استرس دانش آموزان موثر باشند، گفت: دانش آموزان بهتر است در موقع امتحان و استرس از غذاهای سبك و زود هضم و غذاهایی كه انرژی‌شان به مرور آزاد می‌شود، استفاده كنند، غلات و موادی حاوی كربوهیدرات‌های پیچیده كه حاوی فیبر بیشتری از جمله نان های سبوس دار مثل نان سنگك و نان جو هستند سبب كاهش استرس در افراد می‌شود.
معتمد تصریح كرد: در ایام امتحانات نباید وعده‌های غذایی را حذف كرد به خصوص صبحانه در كنترل استرس نقشی اساسی دارد، زیرا در هنگام صبح، میزان ترشح كورتیزول به بیشترین حد خود می رسد و صبحانه سبب كنترل استرس می‌شود.
وی به دانش آموزان توصیه كرد: در ایام امتحانات از مصرف غذاهای چرب وشور بخصوص فست فودها خودداری شود، زیرا غذاهای چرب و شور دیرتر هضم می‌شوند و در شرایط استرس‌زا مانند ایام امتحانات، در كاركرد دستگاه گوارش اختلالاتی مانند سوءهاضمه و تهوع ایجاد می كنند.

*غذاهای چرب باعث خواب آلودگی می شود
معتمد تاكید كرد: خوردن غذای چرب و سنگین قبل از امتحان موجب خواب آلودگی در جلسه امتحان می شود.
به گفته وی، مصرف انواع مغزها از جمله بادام، گردو و فندق بدلیل اینكه حاوی اسید های چرب ضروری امگا 3 وامگا 6 و بسیاری از املاح معدنی مثل آهن وروی هستند به یاد گیری و تمركز حواس كمك می كنند و باید به عنوان میان وعده در ایا م امتحانات استفاده شود.
اجتمام**91059022