به گزارش خبرنگار ايرنا؛ مهرداد سالاري روز شنبه در جلسه كارگروه بازسازي و نوسازي مناطق سيل زده استان كرمانشاه در سرسراي اميد استانداري افزود: در جريان وقوع سيل فروردين امسال بيشترين خسارت و آسيب به واحدهايي كه در بستر و حريم رودخانه ها احداث شده بود، وارد شد.
او بر اولويت بندي در راستاي بازسازي و نوسازي واحدها، ابنيه ها و تاسيسات خسارت ديده در سيل ماه گذشته در استان شد و گفت: اولويت دولت در اين راستا ابتدا بازسازي واحدهاي مسكوني، دوم زيرساخت ها از جمله راه و جاده و سوم واحدهاي اقتصادي و صنف ها است.
وي با اشاره به اينكه بنياد مسكن متولي بازسازي و نوسازي واحدهاي مسكوني است از مسئولان اين نهاد خواست برنامه ريزي كنند كه هرچه سريعتر بازسازي و نوسازي واحدهاي خسارت ديده در استان انجام شود.
وي با بيان اينكه در استان كرمانشاه به نسبت استان هاي لرستان و خوزستان خسارت كمتري به واحدهاي مسكوني وارد شده است، گفت: انتظار مي رود روند بازسازي اين واحدها به سرعت انجام شود و مردم وارد خانه هاي خود شوند.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار كرمانشاه در ادامه سخنان خود با بيان اينكه دولت به دنبال كمك به واحدهاي خسارت ديده است، گفت: بسياري از واحدهاي خسارت ديده به صورت غيرمجاز در بستر و حريم رودخانه ها ساخته شده كه بايد مشخص كنيم كه چه تعداد واحد از شهرداري پروانه ساخت دارند.
سالاري با بيان اينكه در قانون هرگونه ساخت و ساز در بستر و حريم رودخانه ها غيرقانوني و ممنوع است، افزود: پروانه ساخت برخي از واحدها توسط شهرداري صادر شده كه مقصر شهرداري است و صاحب ملك تقصيري ندارد اما واحدهايي كه شهرداري پروانه صادر نكرده مقصر صاحب ملك است و ما براي اين 2 نوع واحدها تصميم هاي متفاوتي مي گيريم.
وي اظهار داشت: وزير راه و شهرسازي اعلام كرده كه از طريق سازمان ملي زمين، اراضي مورد نياز واحدهايي كه در بستر و حريم رودخانه تخريب شده اند، اختصاص مي يابد و ساخت و ساز در اراضي جديد انجام مي شود.
او از بنياد مسكن خواست هرچه سريعتر تعداد واحدهاي تخريبي و تعميري در جريان سيل امسال را در استان احصا و اعلام كند و سازمان ملي مسكن و راه و شهرسازي نيز براساس آمار بنياد مسكن زمين مورد نياز براي ساخت و ساز اختصاص دهد.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار كرمانشاه در ادامه سخنان خود همچنين از شهرداري كرمانشاه خواست حرايم رودخانه هاي شهر كرمانشاه را از طريق علامت گذاري هاي ثابت مشخص كند و نتيجه را با مستندات به استانداري اعلام نمايد.
سالاري با بيان اينكه پنج هزار واحد مسكوني در شهرهاي استان كرمانشاه به صورت غيرقانوني ساخته شده است، افزود: بخشي از اين واحدها در بستر و حريم رودخانه ها ساخته شده كه بايد دستگاه هاي متولي جلو اين كار را بگيرند.
او همچنين از شهرداري كرمانشاه خواست هرچه سريعتر نسبت به جمع آوري پل فلزي قره سو اقدام كند و در صورت نداشتن امكانات از ساير دستگاه ها از جمله ارتش كمك بگيرد.
او از ادارات كل راهداري و حمل و نقل جاده اي ، راه و شهرسازي، برق و آب و فاضلاب شهري و روستايي نيز خواست نيازها و اولويت هاي خود در مناطق سيل زده استان را به استانداري اعلام كنند.
وي تاكيد كرد بخش هايي كه نياز فوري به تعمير و بازسازي دارد از جمله راه ها و تاسيسات آب و برق بايد هرچه سريعتر در دستور كار قرار گيرد.
بنابر اعلام استانداري كرمانشاه در فروردين امسال هزار و 560 ميليارد تومان خسارت به اين استان وارد شد كه بخش قابل توجهي از آن مربوط به بخش كشاورزي است.
3033/8066
كرمانشاه- ايرنا- معاون هماهنگي امور عمراني استاندار كرمانشاه، هرگونه ساخت و ساز در بستر و حريم رودخانه هاي استان را ممنوع و غيرقانوني دانست و از دستگاه هاي مربوطه خواست از اين به بعد از هرگونه ساخت و ساز در اين مناطق با جديت برخورد كنند.