۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۹:۱۸
کد خبر: 83310984
T T
۰ نفر

اشتغال، مهم‌ترين دغدغه نابينايان اردكاني

۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۹:۱۸
کد خبر: 83310984
اشتغال، مهم‌ترين دغدغه  نابينايان اردكاني

يزد - ايرنا - رئيس اداره بهزيستي اردكان گفت:‌ اشتغال و نبودن كار مناسب از مهم‌ترين دغدغه هاي نابينايان و كم بينايان است كه كه اغلب مورد بي‌توجهي قرار مي‌گيرد.

به گزارش ايرنا حميدرضا پايدارفر، روز يكشنبه در ديدار با جمعي از روشندلان شهرستان افزود: بهزيستي مهم ترين ارگاني است كه با مشكلات معلولان و روشندلان آشنايي دارد و از هيچ گونه كوششي در راستاي ارتقاي سطح جسمي، فكري، مالي و معنوي براي معلولان كوتاهي نخواهد شد.
وي اضافه كرد: اگر تبعيض‌هاي موجود در برخورد با اين قشر رفع شود ، مسلما آنان قادر خواهند بود كه به‌عنوان عضو موثر، در روند رو به رشد و توسعه جامعه نقش‌آفريني كنند.
رئيس اداره بهزيستي اردكان با اشاره به قانون جامع حمايت از حقوق معلولان تصريح كرد: در مجلس قانوني به تصويب رسيد مبني بر بكارگيري سه درصدي از معلولين در ادارات دولتي كه متاسفانه اين قانون كامل اجرا نشد.
پايدارفر اظهار داشت: البته بعد از ابلاغ قانون جديد معلولين در سال گذشته ، اين حساسيت در سازمان غير استخدامي بيشتر شد تا شايد بتوانند اين قانون سه درصدي را در رابطه با معلولين اجرايي كنند در صورتي كه نياز اشتغال معلولين به مراتب بيش از آن بوده و طبيعتا نابينايان نسبت به ديگر معلولين شرايط سختي تري را در رابطه با اشتغال متحمل هستند .
وي تصريح كرد: سازمان بهزيستي در خصوص اشتغال مددجويان با پرداخت وام اشتغال تا مبلغ 150 ميليون ريال به شرط داشتن مدرك فني وحرفه اي و همچنين حمايت هاي بيمه اي به دو شكل بيمه خويش فرمايي و پرداخت سهم كارفرماياني كه مددجويان بهزيستي را جذب كار مي كنند ، خواستار همكاري كارفرمايان و كارآفرينان خير به خصوص شهرداران و ارگانهاي دولتي در به كارگيري حداقل يك نيرو از روشندلان مي باشد .
اين مسئول خاطر نشان كرد: يكي ديگر از چالش هاي معلولان موضوع حضور نابينايان در عرصه هاي مختلف اجتماعي است كه اين حضور مستلزم ايجاد بستر مناسب براي فعاليتشان در جامعه است، در بسياري از اماكن عمومي و برخي ادارات شهرستان مناسب سازي وجود ندارد ، در صورتي كه آيين نامه، قانون و مصوبه از دولت مبني بر مناسب سازي اماكن عمومي موجود است .
وي بحث مناسب سازي را يكي از جدي ترين مشكلات اين قشر از جامعه دانست و گفت : ﻧﺎﺑﯿﻨﺎﯾﺎن ﺣﻖ اﺳﺘﻔﺎده از تمامي اﻣﮑﺎﻧﺎت رﻓﺎﻫﯽ ﻣﻌﻤﻮل در ﺟﺎﻣﻌﻪ را دارﻧﺪ آﻧﺎن بايد بتوانند به مانند ديگر شهروندان در استفاده از ﭘﯿﺎده روﻫﺎ، ﺧﯿﺎﺑﺎن ها و وﺳﺎﯾﻞ ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ ﻫﻤﮕﺎﻧﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ اﺗﻮﺑﻮس و نيز اﻣﺎﮐﻦ ﻋﻤﻮﻣﯽ، ﻣﺮاﮐﺰ ﺗﻔﺮﯾﺤﯽ و ﻣﺬﻫﺒﯽ داراي حقوقي برابر و فرصت هايي يكسان باشند.
رئيس اداره بهزيستي اردكان يادآور شد : 237 نفر نابينا و كم بينا در شهرستان تحت پوشش اين اداره هستند كه از اين تعداد 51 نفر مستمري بگير و 186 نفر خدمات موردي دريافت مي كنند.
وي از جمله خدمات بهزيستي به نابينايان را تحويل وسايل كمك توانبخشي نظير ويلچر، واكر، عصا،عينك، ساعت گويا و خدمات توانبخشي شامل فيزيوتراپي ، كاردرماني ، گفتار درماني ، شنوايي سنجي ، كمك هاي مالي ، هزينه هاي تحصيلي و ... برشمرد.
مريم صحرايي يكي از كم بينايان موفق و از نخبگان جامعه فرهنگي اردكان نيز در خصوص دغدغه ها و مشكلات اساسي نابينايان گفت : اولين مشكل نابينايان عدم درك و باور توسط افراد سالم است چرا كه مردم عادي مي پندارند يك فرد نابينا ناتوان بوده و تنها قادر به اپراتوري است در صورتي تاريخ نشان داده كه يك فرد نابينا داراي قابليت هاي متعددي است كه اگر كمي جدي تر گرفته شود قطع به يقين مي تواند در زمينه هاي متعددي چون پژوشگري، تدريس و... گام بردارد.
صحرايي تصريح كرد : جامعه به دليل ذهنيتي كه نسبت به افراد معلول دارد هنوز توانايي ، قدرت و ظرفيت هاي نابينايان را آنگونه كه بايد باور نكردند،‌ لذا همين موجب شده در سياست گذاري ها و برنامه ريزي ها در حوزه هاي مختلف اين افراد را جدي نگيرند.
وي افزود: مردم و مسئولان مي‌توانند نقش مؤثري در رفع موانع و تنگناهاي پيش روي اين قشر داشته باشند و با توجه بيشتر و درك شرايط ويژه آنان ، به رشد و بالندگي نابينايان در جامعه كمك كنند.
اشتغال و عدم رعايت قانون سهميه جذب معلولان توسط برخي ادارات و نهادها ، مسكن و ازدواج ، مناسب‌سازي اماكن شهري بويژه برخي از ادارات و ارگان هاي دولتي براي رفت ‌وآمد نابينايان ، به روز نبودن تجهيزات توانبخشي معلولان به ويژه نابينايان ، نبود سالن ورزشي متناسب با معلولان و يكسان‌سازي رسيدگي و خدمات‌ دهي به معلولان مهمترين خواسته‌ ها و مشكلاتي بود كه توسط اين روشندلان بيان شد.
مركز شهرستان 98 هزارنفري اردكان در 60 كيلومتري شمال شهر يزد قرار دارد.
7544/ 6197