۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۲۱
کد خبر: 83311427
T T
۰ نفر

نیوزیلند خواستار حمایت جامعه بین الملی از برجام شد

۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۲۱
کد خبر: 83311427
نیوزیلند خواستار حمایت جامعه بین الملی از برجام شد

تهران- ایرنا- وزیر امورخارجه نیوزیلند ضمن ابراز نگرانی جدی از اعلام موضع اخیر ایران در مورد كاهش تعهداتش در توافقنامه 2015 برجام ، خواستار حفظ تعهدات این توافقنامه توسط ایران از یكسو و حمایت جامعه بین الملل در اجرای آن از سوی دیگر شد.

به گزارش روز یكشنبه ایرنا از تارنمای نیوزیلندی اسكوپ ، ' وینستون پیترز ' معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه نیوزیلند اظهار داشت: نیوزیلند هنگامی كه این توافق تاریخی توسط جامعه بین المللی تأیید شد، رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد بود. معاهده هسته ای ایران نشان داد كه همكاری های چند جانبه می تواند مسیر صلح را فراهم كند.
پیترز افزود: به عنوان یك كشور با اعتبارات قدرتمند هسته ای، ما روند توافقنامه هسته ای ایران را از نزدیك دنبال كرده ایم و آژانس هسته ای تاكنون برنامه هسته ای ایران را مورد بررسی قرارداده است.
وزیر امور خارجه نیوزیلند گفت: زمانی كه ایالات متحده تصمیم به خروج از توافقنامه گرفت، نیوزیلند به وضوح اعلام كرد كه معامله هسته ای ایران بهتر از نبود معامله است.
وزیرامورخارجه نیوزیلند كه معاون نخست وزیر این كشور نیز هم هست گفت كه 'ما همچنان به ترغیب ایران برای حفظ تعهداتش در برجام ادامه می دهیم ' و افزود: ما امیدواریم تا سایر امضا كنندگان این معاهده و جامعه بین المللی به گام های خود برای حمایت از اجرای آن ادامه دهند.
وزیرامور خارجه نیوزیلند تاكید كرد: نیوزیلند از همه طرف ها خواستار اجتناب از اقداماتی است كه می تواند صلح و امنیت را در منطقه تضعیف كند.
ماریس پین وزیر امور خارجه استرالیا نیز نسبت به تصمیم ایران برای توقف اجرای دو مورد از تعهداتش در برجام ابراز نگرانی شدید كرده است.
وی روز پنجشنبه گذشته گفت: اگرچه ایران اعلام كرده است كه از برجام خارج نمی‌شود اما استرالیا از این كشور می‌خواهد آرامش خود را حفظ كند و به اجرای تعهداتش در این توافق ادامه دهد.
'دونالد ترامپ' رییس جمهوری آمریكا 18 اردیبهشت سال 97 پس از ماه ها كش و قوس با مشاوران و حتی اخراج آنها از 'ركس تیلرسون' وزیر امورخارجه گرفته تا 'جیمز متیس' وزیر دفاع پیشین آمریكا سرانجام خروج واشنگتن از توافق بین المللی برجام را اعلام كرد.
این توافقنامه پس از دو سال و نیم مذاكره و در 23 تیر 1394(14 ژوئیه 2015) به امضای ایران و گروه 1+5 رسید، همچون زمان مذاكرات پس از توافق نیز مسیر پر فراز و نشیبی را طی كرد؛ مسیری كه با وجود تاكید 14 باره آژانس بین المللی و پشتوانه حقوقی- سیاسی قطعنامه 2231 بازهم دولت پیمان شكن ترامپ در چارچوب سیاست خروج از پیمان ها و توافق های بین المللی و فشار حداكثری بر ایران از آن خارج شد.
حسن روحانی رییس‌جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته در واكنش به اقدام آمریكا در خروج از توافق هسته‌ای و بازگرداندن تحریم‌ها، دو گام نخست ایران شامل «توقف فروش اورانیوم غنی‌سازی شده و آب‌سنگین برای 60 روز» را به اعضای برجام اعلام كرد.
وی افزود: اگر اروپایی‌ها در این مدت به جبران بپردازند ما نیز به شرایط امروز برمی‌گردیم؛ در غیر این صورت، 2 اقدام دیگر را در پیش می‌گیریم.
آساق **1599**1663**