به گزارش روز دوشنبه روابط عمومي معاونت شهرسازي و معماري شهرداري تهران، عبدالرضا گلپايگاني در جلسه بررسي و امكان سنجي توسعه آرامستان در پايتخت با بيان اينكه مكان آرامستان در فرهنگ و زندگي مردم در شهرهاي ايران جايگاه خاصي داشته كه با ساخت بهشت زهرا (س) در خارج از فضاي شهر، اين مفهوم دگرگون شده گفت: در تاريخ شهرهاي ايران گورستان جزئي از فضاي شهر بوده و هر محله براي خود گورستاني داشته است.
وي اظهارداشت: امروزه باتوجه به الزامات زندگي در تهران و توجه به مسائل رفت و آمد و هويت محله هاي شهر ، نياز به مطالعه عميق و انتخاب گزينه يا گزينه هاي مناسب براي خاكسپاري در شهر تهران وجود دارد .
معاون شهردار تهران در خصوص آخرين وضعيت و ظرفيت دفن اموات در بهشت زهرا (س) يادآور شد: باتوجه به راهبردهاي طرح جامع تهران و مصوبه شوراي اسلامي شهر مبني بر ضرورت مكان يابي براي توسعه آرامستان در پايتخت، مطالعاتي از سوي معاونت هاي شهرسازي و معماري و خدمات شهري انجام شده كه بر اين اساس مكان هاي پيشنهادي جديد در شمال، جنوب و شرق پايتخت براي ساخت آرامستان جديد تهيه شده است.
وي افزود: در اين خصوص توسعه اراضي بهشت زهرا(س) از طريق تملك، مطالعات مكان يابي و دفن چند گزينه اي، ساخت آرامستان جديد پيرامون بهشت زهرا (س) در كنار ساير گزينه هاي پيشنهادي ارائه شده است.
گلپايگاني خاطرنشان كرد: در توسعه فضاي كنوني و ساخت آرامستان جديد بايد تمامي پيوست هاي شهرسازي اعم از اجتماعي، خدماتي، زيست محيطي، ترافيكي و ساير عوامل مد نظر قرار گيرد تا مشكلي در اين زمينه پيش نيايد.
وي ادامه داد: كميته راهبري مكان يابي آرامستان هاي جديد پايتخت پس از انجام مطالعات كارشناسي، گزينه هاي مناسب را به شوراي اسلامي شهر ارائه خواهد داد تا بعد از تأييد شورا براي طي مراحل قانوني به شوراي برنامه ريزي استان تهران و شوراي عالي شهرسازي و معماري كشور ارائه شود.
در ادامه اين جلسه مديرعامل سازمان بهشتزهرا (س) نيز با اشاره به اقدامات صورت گرفته براي جبران كمبود قبر در آرامستان بهشت زهرا(س) گفت: با تدابير جديد مديريت شهري تا 3 سال آينده مشكلي در اين زمينه نخواهيم داشت و اين امر از طريق تدابير مديريتي در داخل بهشت زهرا و همچنين زمينهاي خودِ آرامستان حل خواهد شد.
سعيد خال افزود: براين اساس بايد براي آينده آرامستان جديد پايتخت فكر اساسي شود و با مكان يابي جديد و توسعه زير ساخت ها، شرايط براي دفن اموات آماده شود.
وي با بيان اينكه تيم كارشناسي در حال مكانيابي آرامستان جديد شهر تهران است اظهارداشت: ضوابط مكانيابي آرامستان به لحاظ شهرسازي، معماري، جنس خاك، دسترسيها، ترافيك و وزش باد نياز به كار كارشناسي دارد.
خال با بيان اينكه يكي از نيازهاي مديريت بحران در شهر هاي كشور ، توجه به فضاي آماده براي دفن در حجم بالاست اضافه كرد: در مديريت جديد شهرداري تهران آماده سازي 25 هزار قبر در دستور كار سازمان بهشت زهرا (س) قرارگرفته و بخش قابل ملاحظه اي از آن آماده شده است.
تهرام/9353//1348
تهران- ايرنا- معاون شهرسازي و معماري شهردار تهران از تشكيل كميته راهبري مكان يابي آرامستان هاي جديد پايتخت به منظور ارائه گزينه هاي پيشنهادي براي توسعه و بروز كردن آن خبر داد.