خليل رنجبر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: در اين طرح آمادگي تحصيلي، ميزان شنوايي، بينايي، مسايل بهداشتي، وضعيت بهداشت دهان و دندان، قد و وزن، تشخيص و شناسايي به موقع نارسايي جسمي و ذهني كودكان، ميزان شيوع اختلالات جسمي و روحي وتشخيص نوآموزان طيف اُتيسم بررسي مي شود.
وي با بيان اينكه اجراي اين طرح ازهفته اول تير امسال در استان آغاز مي شود افزود: اگر نوآموزي در سنجش انجام شده مشكوك به مشكلاتي در زمينه هاي مختلف شنوايي، بينايي و غيره تشخيص داده شود براي پيگيري و بررسي بيشتر به پايگاه هاي تخصصي ارجاع داده مي شود.
رئيس آموزش و پرورش استثنايي كردستان با بيان اينكه طرح سنجش از هفته اول تيرماه در 14 پايگاه آغاز مي شود، گفت: تجهيزات مورد نياز پايگاه هاي سنجش نيز آماده شده و قبل از اجراي طرح دوره آموزشي 2 روزه براي آزمايندگان پايگاه ها برگزار مي شود.
وي هدف اصلي از اجراي اين طرح را آماده كردن دانش آموزان براي تحصيل به شكل عادلانه و جاي دهي صحيح در نظام آموزشي، غربالگري و مداخلات به هنگام در حوزه درمان براي تمام نوآموزان اعلام كرد.
رنجبر با اشاره به زمان و نحوه نوبت دهي نوآموزان براي سنجش گفت: در زمان ثبت نام دانش آموزان در مدارس از طريق سامانه سناد كه با سامانه سنجش لينك شده زمان و ساعت دقيق و حتي مكان پايگاه به اوليا اعلام شده است .
وي با بيان اينكه والدين بايد در مهلت مقرر با در دست داشتن مدارك لازم به پايگاه مور نظر مراجعه كنند يادآور شد: هزينه انجام سنجش 300 هزار ريال است كه والدين درهنگام سنجش از طريق دستگاه پوز در محل پايگاه آن را پرداخت مي كنند.
سال گذشته وضعيت سلامت جسماني 26 هزار و 514 نفر مورد سنجش قرار گرفتند كه از اين تعداد 16 هزار و 464 نو آموز بدو ورود به دبستان و 10 هزار و 50 نفر نيز نوآموزان پيش دبستاني بودند.
7348 / 3034
سنندج - ايرنا - رئيس آموزش و پرورش استثنايي كردستان گفت: براساس پيش بيني هاي انجام شده در طرح سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان و پيش دبستان، وضعيت سلامتي 27 هزار نوآموز در استان سنجش مي شود.