عباس زارع روز دوشنبه در حاشیه بازدید از سد عباس آباد بانه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اعتبار این بخش از محل صندوق توسعه ملی 150 میلیون یورو با ارز نیمایی معادل یك هزار و 500 میلیارد تومان و از بودجه سنواتی نیز 500 میلیارد تومان است.
وی با بیان اینكه 25 درصد اعتبارات برای طرح های آبیاری نوین پرداخت شده است، گفت:
در بحث كمك های بلاعوض در زمینه اجرای سامانه های نوین آبیاری بین جهاد كشاورزی و سازمان برنامه و بودجه موافقت نامه ای مبادله می شود.
زارع افزود: در بحث آبیاری سیاست جهاد كشاورزی به سمت آبیاری نوین است كه راندمان بالاتری دارد چون آبیاری موضعی بیشتر برای باغات و آبیاری قطره ای برای زمین های زراعی مشخص شده در همین راستا یارانه آبیاری موضعی بیشتر شد كه با توجه به شرایط جغرافیایی برخی مناطق افزایش طرح آبیاری بارانی نیز در سال جار ی در دستور كار قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینكه در استان كردستان 70 هزار هكتار طرح آبیاری نوین اجرا شده است، اضافه كرد: تاكنون 53 هزار هكتار طرح آبیاری نوین و 17 هزار هكتار اراضی پایاب شبكه های مدرن در این استان اجرا شده است.
مشاور وزیر جهاد كشاورزی گفت: برای اجرای طرح های سامانه نوین آبیاری در كردستان محدودیت اعتباری وجود ندارد و همه طرح های ارائه شده در این بخش بدون محدودیت اعتباری اجرا می شوند.
وی با بیان اینكه 22 درصد كل اراضی كشور به سامانه های آبیاری نوین مجهز شده اند، یادآور شد: 44 درصد اراضی آبی كردستان به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده كه نسبت به كل كشور 100 درصد رشد داشته است.
زارع افزود: با توجه به ظرفیت ها و توپوگرافی منطقه كردستان ضروری است عمده اراضی این منطقه به سامانه های نوین آبیاری مجهز شوند البته در بسیاری از مناطق بدلیل محدودیت كیفی منابع آب و خاك امكان توسعه این سامانه ها وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، مشاور وزیر جهاد كشاورزی روز دوشنبه در سفر یك روزه خود به شهرستان بانه از مجتمع آبیاری تحت فشار پایاب سد عباس آباد و كارخانه تولید انواع نوار آبیاری قطره ای و لوله های پلاستیكی آبیاری میران پلاست بازدید كرد.
طرح مجتمع آبیاری تحت فشار پایاب سد عباس آباد 230 هكتار از اراضی كشاورزی 100 روستای پایین دست سد با 122 بهره بردار را با 137 كیلومتر حفاری و لوله گذاری (200 هكتار آبیاری ثابت زیر زمینی با آبپاش متحرك و 30 هكتار آبیاری قطره ای) تحت پوشش قرار می دهد.
این پروژه 35 درصد پیشرفت فیزیكی دارد و تاكنون 15 كیلومتر خط اصلی و 60 هكتار عملیات لاترال ها انجام شده است، اعتبار اولیه این طرح 40 میلیارد ریال است و از مهر ماه سال 97 شروع شده و قرارداد آن 18 ماهه است.
واحد تولیدی انواع نوار آبیاری قطره ای میران پلاست در زمینی به مساحت 15 هزار متر مربع در روستای سیوچ بخش نمشیر با 150 میلیارد ریال سرمایه بخش خصوصی در سه سایز 10 سانتیمتر، 20 سانتمتر و 30 سانتمتر لوله تولید می كنند و برای 40 نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد كرده و روزانه در 11 خط تولید این واحد یك هزار و 100 رول لوله تولید می شود.
شهرستان مرزی با 158 هزار نفر جمعیت در 270 كیلومتری غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7469/9102
2 هزار میلیارد تومان تسهیلات به سامانه های نوین آبیاری اختصاص یافت
۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۲۰:۰۶
کد خبر:
83313356
سنندج - ایرنا - مشاور وزیر جهاد كشاورزی گفت: امسال 2 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای اجرای طرح های سامانه نوین آبیاری در اراضی زراعی كشور اختصاص یافته است.