خليل كريمي نسب روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه از زمان ممنوعيت صادرات دام دلال هاي قاچاق جاي تجار را گرفته اند، گفت: دامداران ديگر تمايلي ندارند كه دام خود را به فعالان اقتصادي و يا تجار داخلي بفروشند.
وي ادامه داد: در حال حاضر هر راس گوسفند با قيمت 85 تا 90 دينار كويت (حدود 35 ميليون ريال) به خارج از كشور قاچاق مي شود در صورتي كه قيمت دام در داخل حدود 15ميليون ريال است.
اين مقام مسئول در مجمع ملي صادركنندگان دام زنده و گوشت كشور به ممنوعيت صادرات دام زنده از خردادماه سال گذشته اشاره كرد و گفت: در آن مقطع زماني قيمت گوشت از هركيلو گرم 600 هزار ريال سير صعودي پيدا كرد و امروز شاهد قيمت هر كيلو گرم يك ميليون و 100 هزار ريالي هستيم.
كريمي نسب يادآور شد: دلال ها در كشور دام را به صورت تضميني از دامداران خريداري مي كنند و اين موضوع باعث كمبود دام و گوشت در بازار شده است.
وي تصريح كرد: در كشورهايي چون قزاقستان، ازبكستان، ارمنستان سالها است كه صادرات دام انجام مي شود اما تا كنون شهروندان اين كشورها با كمبود گوشت و تبعات ناشي از آن رو به رو نبوده اند.
نائب رئيس مجمع ملي صادركنندگان دام زنده و گوشت كشور با اعلام آمادگي براي همكاري در زمينه مقابله با قاچاق، عنوان كرد: در اين راستا بايد گلوگاه هاي قاچاق بسته شوند تا ديگر دلالي به عنوان تامين كننده دام براي قاچاق وجود نداشته باشد.
*بندرعباس گلوگاه قاچاق دام
كريمي نسب با اشاره به اينكه در برخي استان هاي مرزي مانند خوزستان جابجايي دام به سمت مرزها ممنوع است، گفت: اين درحالي است كه اين جابجايي از شهر شيراز به سمت بندرعباس ممنوعيت ندارد.
وي تصريح كرد: دامپزشكي كشور اجازه خروج دام از شيراز به سمت بندر عباس در صورت داشتن مجوز گواهي حمل را داده است و اين يك اشتباه بزرگ است كه به قاچاق دام كمك مي كند.
عضو انجمن صادر كنندگان استان خوزستان با اشاره به اينكه قاچاقچيان با طي كردن فرآيندي دام زنده را در شيراز جمع مي كنند، گفت: مقصد بعدي دام ها بندرعباس است و اين افراد به وسيله قايق هاي تندرو دام ها را به برخي لنج هاي حاضر در دريا مي رسانند تا مقصد بعدي، كشور عمان باشد.
نائب رئيس مجمع ملي صادركنندگان دام زنده و گوشت كشور اضافه كرد: در اين كشور يك شركت خاص، دام هاي قاچاق شده از ايران را به عنوان دام توليدي عمان به كويت صادر مي كند و سپس مبلغ هر راس دام از طريق صرافي ها به حساب دلال هاي داخل كشور واريز مي شود.
*نبود هماهنگي بين وزارتخانه هاي صمت و جهاد كشاورزي
اين فعال اقتصادي با انتقاد از ناهماهنگي هاي موجود در وزارتخانه هاي صمت و جهادكشاورزي ، بيان داشت: وضعيت موجود ناشي از دستورالعمل ها سليقه اي است كه علاوه بر اينكه منجر به كمبود گوشت شده، زمينه را براي جولان قاچاقچيان و دلالي هاي دام فراهم كرده است.
وي يادآور شد: ممنوعيت صادرات دام از جمله اين بخشنامه و دستورالعمل هايي است كه وضعيت بازار را با چالش مواجه كرده است.
كريمي نسب در پاسخ به اين سوال كه چرا بندرعباس تنها خروجي قاچاق دام از كشور است، گفت: در ديگر استان ها جابجايي دام به سمت مرزها ممنوع است و نظارت هاي زيادي صورت گرفته است.
عضو انجمن صادر كنندگان استان خوزستان يادآورشد: طبق بررسي هاي انجام شده در هفته حدود هفت هزار راس گوسفند از بندرعباس به سمت عمان قاچاق مي شود.
بر اساس اين گزارش، در تاريخ 28 اسفندماه سال گذشته رئيس دادگستري استان كرمان اعلام كرد كه در طي اقدامات گسترده اطلاعاتي- عملياتي سازمان اطلاعات سپاه اين استان يك شبكه قاچاق احشام در سراسر كشور شناسايي و مورد هدف قرار گرفت كه در اين راستا تعداد هفت نفر از سرشبكه ها دستگير و 150 نفر از مرتبطين اين جريان شناسايي و دستگير شدند.
يدالله موحد در ادامه توضيح داد: اين شبكه از طريق مرتبطين خود در استان هايي مانند كرمان، كرمانشاه، اصفهان، يزد، قم، فارس و خراسان رضوي دام هاي مورد نياز جهت قاچاق به كشورهاي عربي حوزه خليج فارس را جمع آوري مي كردند تا به شهرستان ميناب استان هرمزگان منتقل و سپس به وسيله قايق موتوري به كشور عمان قاچاق كنند.
9931/6064
نائب رئيس مجمع ملي صادر كنندگان:قاچاق دام علت گراني گوشت است
۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۲۱:۴۴
کد خبر:
83313407
اهواز- ايرنا- نائب رئيس مجمع ملي صادر كنندگان دام زنده و گوشت كشور گفت:قاچاق دام علت گراني گوشت قرمز است و براي كاهش قيمت گوشت قوه قضائيه مي بايست به موضوع قاچاق دام زنده ورود كند.