به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی لایو ساینس، طراحی مهندسی یكی از دو ابررایانه كه «پردازنده دادههای علمی» (SDP ) خوانده می شود، به اتمام رسیده است.
این دو ابررایانه با هم، حجم زیادی از دادههای جمع آوری شده توسط شبكه ای از تلسكوپ های رادیویی در پرت واقع در استرالیا و كیپ تاون واقع در آفریقای جنوبی را ضبط می كنند. این اقدام به افزایش دانش بشر در حوزه ستاره شناسی منجر میشود.
بر اساس این گزارش، یك گروه بین المللی از محققان طی یك همكاری پنج ساله سخت افزار، نرم افزار و الگوریتم مورد استفاده در این ابررایانه را تولید كرده اند.
زمانی كه ساخت این پردازشگرها به اتمام برسد، یكی از آنها در «پرت» واقع در استرالیا و دیگری در «كیپ تاون» نصب می شوند؛ این پردازشگرها 600 پتابایت داده (هر پتابایت برابر با یك میلیون گیگابایت است) ضبط می كند كه این میزان برای پر كردن بیش از یك میلیون لپ تاپ كافی است.
محققان تخمین می زنند كه سرعت انجام محاسبه توسط این ابررایانه 250 پتافلاپ در ثانیه باشد كه آن را 25 درصد سریع تر از ابر رایانه Summit می سازد كه اكنون سریع ترین ابر رایانه جهان محسوب می شود. ابررایانه Summit توسط شركت IBM در آمریكا ساخته شده است.
علمی**2038**1485
تهران- ایرنا- یك گروه بین المللی از پژوهشگران در حال ساخت یك جفت ابر رایانه هستند كه سریع ترین ابر رایانه جهان محسوب می شود و قرار است در دو قاره استرالیا و آفریقای جنوبی نصب شود.