به گزارش روز سه شنبه گروه دانشگاه ايرنا، پيوند تغذيه و انتخاب غذا با سلامت افراد جامعه همواره مورد تأكيد است. بررسي ها نشان از مشكلات تامين سلامت تغذيه اي در بيش از نيمي از مردم كشور حكايت دارد.
الگوي غذايي نادرست در سال هاي جواني يكي از عوامل زمينه ساز براي شروع بيماري هاي مزمن از جمله چاقي و بيماري هاي قلبي و عروقي در دوره ميانسالي است.
انتخاب غذاي مناسب براي تامين سلامت مطلوب دختران و پسران دانشجو به عنوان آينده سازان جامعه، به توجه ويژه اي نياز دارد. مطالعات انجام شده در سال هاي اخير نشانگر اين است كه ميزان چاقي در دانشجويان كشور رو به افزايش است. از اين رو دوران جواني فرصتي طلايي براي انجام هرنوع مداخله در بهبود وضعيت تغذيه و سلامت را فراهم مي آورد.
ارائه يك الگوي تغذيه سالم و هدفمند در دانشگاه ها به سلامت دانشجويان كمك مؤثري مي كند. الگويي كه همه دانشگاه ها مي توانند بر اساس آن، به يك الگوي تعيين شده رسيده و سطح كمي و كيفي غذاي دانشجويان دانشگاه خود را بر اساس آن تهيه كنند.
به گزارش معاونت فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي (مفدا)، اين وزارتخانه الگوي تغذيه اي سالمي از سوي اداره كل دانشجويي براي دانشجويان خود در نظرگرفته و اين الگو را به تمام دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور ابلاغ كرده است.
** الگوي تغذيه اي علوم پزشكي ها
اين الگوي تغذيه سالم شامل سه بخش شامل دستورالعمل كنترل سلامت غذا در آشپزخانه ها و غذاخوري هاي دانشجويي، آموزش تعداد واحدهاي توصيه شده براي انواع گروه هاي غذايي و برنامه غذايي پيشنهادي يك ماهه در قالب 2 منوي غذايي در وعده صبحانه، نهار و شام است.
** وضعيت اجراي الگوي تغذيه سالم در دانشگاه هاي علوم پزشكي
نتايج حاصل از اجراي الگوي تغذيه سالم و افزايش ميزان رضايت دانشجويان و ترغيب دانشجويان به مصرف غذاهاي سالم و رعايت استانداردهاي مواد غذايي در محيط خوابگاه و دانشگاه نشان مي دهد كه حدود 65 درصد دانشگاه هاي علوم پزشكي داراي دو منوي غذايي، حدود 34 درصد دانشگاه ها داراي يك منو در وعده ناهار و همچنين 72 درصد دانشگاه هاي علوم پزشكي داراي دو منو و 27 درصد داراي يك منو در وعده شام هستند.
همچنين، حدود 40 درصد از دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور برنامه غذايي خود را به صورت هفتگي، 49 درصد به صورت ماهانه و حدود 10 درصد به صورت ترمي ارائه مي دهند.
** اجراي طرح صنعتي سازي آشپزخانه ها و سالن هاي غذاخوري، گامي در راستاي بهبود الگوي تغذيه دانشجويي
دانشگاه هاي علوم پزشكي با هدف بهبود وضع كيفي غذا و ارائه غذاي استاندارد دانشجويي در راستاي اجراي طرح صنعتي سازي آشپزخانه ها و سالن هاي غذاخوري دانشگاه ها گام برداشته اند.
اكنون طبخ غذا در بسياري از دانشكده و دانشگاه هاي علوم پزشكي به صورت صنعتي و نيمه صنعتي انجام مي شود. صنعتي سازي تجهيزات آشپزخانه و سالن هاي غذاخوري علاوه بر بهبود كيفيت برنامه هاي غذايي، در كاهش مصرف انرژي هم مؤثر و مفيد است.
با توجه به كمبود اعتبار جهت صنعتي سازي آشپزخانه و سالن هاي غذاخوري در سال تحصيلي 97-96، دانشگاه هاي علوم پزشكي نسبت به عقد قرارداد و تامين تجهيزات از طرف شركت هاي پيمانكار(بخش خصوصي) اقدامات قابل توجهي انجام داده اند.
** برگزاري دورههاي آموزشي كاركنان آشپزخانه ها و سالنهاي غذاخوري دانشجويي
از ديگر اقدامات اداره امور رفاهي و خوابگاه هاي اداره كل دانشجويي در راستاي بهبود الگوي تغذيه سالم و استاندارد، برگزاري دوره هاي آموزشي ويژه كارشناسان تغذيه و كاركنان آشپزخانه و سالن هاي غذاخوري دانشجويي است.
بر همين اساس در يك سال گذشته، 142 دوره كلاس هاي آموزشي براي كارشناسان تغذيه دانشگاه هاي علوم پزشكي تشكيل شده است كه طي آن 399 كارشناس با حضور در اين كلاس ها با آخرين روش هاي اصول تغذيه سالم آشنا شدند.
همچنين در سال گذشته 124 دوره كلاس آموزشي با موضوع بهداشت خوابگاه و آشپزخانه برگزار شد كه طي آن هزار و 486 نفر در اين دوره ها حضور يافتند.
دانام**9283**1584
به مناسبت چهارمين روز از هفته خوابگاه هاي دانشجويي؛
تغذيه استاندارد؛ ضامن سلامت دانشجويان
۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۷:۴۸
کد خبر:
83314569
تهران- ايرنا- چهارمين روز از هفته خوابگاه هاي دانشجويي دانشگاه هاي علوم پزشكي در سال 98 به نام «تغذيه استاندارد، ضامن سلامت دانشجويان» نام گذاري شده است.