محمد سوداوي روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: برخلاف تلقي بخشي از افكار عمومي، ورزش هيچ ضرري براي بيماران خاص ندارد و حتي در مدت زمان درمان يا كاهش آسيب آنها نيز موثر است و در اين راستا بايد با آموزش صحيح و فرهنگ سازي، پزشكان، پرستاران و بيماران را به پيروي از اين خط مشي ترغيب كرد.
وي با بيان اينكه دارو تنها بخشي از سير درمان بيماران را تشكيل مي دهد، ادامه داد: فعاليت هاي ورزشي و بدني مي تواند راهبردي اساسي براي درمان بيماران باشد و اين امر بايد از سوي پزشكان و پرستاران، بيش از گذشته مورد توجه قرار گيرد.
اين رييس مركز پزشكي، تقسيم بندي انواع بيماري ها و بيماران و تعيين برنامه ورزشي مناسب براي آنان را ضروري خواند و افزود: برنامه ريزي مناسب ورزشي با توجه به شرايط عمومي مبتلايان، بايد با رويكرد علمي انجام شود تا بهترين دستاورد را براي شخص داشته باشد.
سوداوي، يكي از راه هاي بسط ورزش بين جامعه مبتلايان به بيماري هاي خاص در كشور را برگزاري همايش هاي تخصصي عنوان كرد و گفت: در اين رويدادهاي علمي مي توان پزشكان، پرستاران، خانواده ها و خود بيماران را آموزش داد.
وي به برگزاري همايش تخصصي ورزش در بيماران كليوي و دياليزي با حضور جمعي از ورزشكاران و دانشجويان رشته هاي مرتبط با ورزش و پزشكي در اين مركز پزشكي اشاره و تصريح كرد: اين رخداد علمي با توجه به نتايج مثبت آن، آغازي براي برپايي ساير سمينارهاي تخصصي خواهد بود.
رييس اين مركز درماني، تاثيرگذاري و سودمندي همايش هايي از اين دست را در گرو همكاري و مشاركت بيشتر جامعه پزشكي و ورزشي دانست.
به گزارش ايرنا، حدود 2 هزار نفر از بيماران خاص در اصفهان، ورزشكاران بيمه شده هستند كه 260 نفر از آنان را ورزشكاران حرفه اي تشكيل مي دهند.
بالغ بر يكهزار و 500 بيمار دياليزي در استان زندگي مي كنند كه حدود50 درصد آنها در شهر اصفهان هستند.
فدراسيون ورزش بيماران خاص و پيوند اعضا سال 1378 تاسيس شد و ورزش بيماران پيوند اعضا، همودياليزي، هموفيلي، ديابتي، تالاسمي و ام اس را تحت پوشش خود گرفت.
هرچند جمعيت هدف اين فدراسيون در حال حاضر قريب يك ميليون نفر است، اما بر اساس آمار ارائه شده 12 درصد از جمعيت كشور از اين بيماري ها رنج مي برند كه با توسعه ورزش همگاني مي توان گام مهمي در كاهش آن برداشت.
مركز پزشكي تخصصي حضرت ابوالفضل كه با هزينه400 ميليارد ريال و زيربناي10 هزار مترمربع در هفت طبقه ساخته شده است از ارديبهشت 97 كار خود را آغاز كرد.
اين مركز داراي80 تخت دياليز و درمانگاه هاي داخلي، قلب، نفرولوژي، چشم، دندانپزشكي و تصويربرداري است.
6027/6020
اصفهان - ايرنا - رييس مركز پزشكي حضرت ابوالفضل(س) اصفهان گفت: گسترش و توسعه ورزش در بين بيماران خاص نيازمند فرهنگ سازي و آموزش صحيح است.