۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۵۱
کد خبر: 83315389
T T
۰ نفر
واعظی: پیشنهاد تشكیل معاونت بازرگانی به رئیس جمهور ارائه شد

تهران- ایرنا - رییس دفتر رییس جمهوری با ابزار امیدواری برای تسریع در تصویب لایحه تفكیك وزارت صمت در مجلس شورای اسلامی، گفت: در صورت عدم تصویب این لایحه، پیشنهاد جدیدی به رئیس جمهوری ارائه شده تا بر اساس آن «معاونت بازرگانی» متشكل از بخش هایی از وزرات جهاد كشاورزی و وزارت صنعت؛ معدن و تجارت تشكیل شود.

«محمود واعظی» روز چهارشنبه پس از پایان جلسه هیات دولت گفت:در پیشنهاد تشكیل معاونت بازرگانی عنوان شده است كه این معاونت با مجوز شورای عالی هماهنگی اقتصادی زیر نظر رئیس جمهوری تشكیل شود تا بازار را اداره كند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری با اشاره به افزایش قیمت برخی كالاهای اساسی گفت: طبیعی است كه دولت باید بازار را سر و سامان بدهد، اما در دولت هر فعالیت و اقدامی متولی خود را دارد.
وی افزود: بحث تولید محصولات كشاورزی اولویت نخست وزرات جهاد كشاورزی است و وزارت صنعت معدن و تجارت هم به طور ذاتی به دنبال تولید صنعتی است. آنچه این وسط می‌ماند، رهاشدگی بازار است.
واعظی گفت: امیدوارهستیم نمایندگان مجلس با سرعت بیشتری لایحه یا طرح دولت را به تصویب برسانند یا اگر این طور نیست پیشنهاد جدیدی به رئیس جمهور ارائه شده است كه ایشان یك معاون اختصاص دهند و از شورای عالی هماهنگی اقتصادی برای تشكیل آن اجازه بگیرند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری اضافه كرد: بر اساس این پیشنهاد بخشی از این معاونت وزارت صنعت،معدن و تجارت، و بخش دیگر در وزارت جهاد كشاورزی است تا زیر نظر این معاونت جمع شده و بتواند بازار را اداره كنند.

** بررسی لایحه شفافیت در دولت به پایان رسید
رییس دفتری رییس جمهوری گفت: امروز در دولت لایحه مهم شفافیت را تمام كردیم. این لایحه در سه جلسه در دولت بحث شد و دارای 44 ماده است وان شاء الله به مجلس خواهیم فرستاد. وی با اشاره به اینكه بخش دیگری از محتوای نشست امروز هیأت دولت به سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار شب گذشته‌شان با مسئولان نظام اختصاص داشت، گفت: موضوع دیگر این جلسه مسائل اقتصادی، رونق تولید و اینكه چگونه می‌توانیم اشتغال و تسهیلات برای سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی به وجود آوریم و بنگاه‌هایی را كه هم دولت و هم نیروهای نظامی تصدی‌گری می‌كنند به مردم واگذار كنیم.
واعظی افزود: امروز همچنین درباره بحث گردشگری صحبت كردیم كه چگونه می‌توانیم در این شرایط، رونق گردشگری داشته باشیم و در مجموع وقت‌مان صرف این شد كه چه كنیم كه دستورات مقام معظم رهبری با سرعت بیشتری عملیاتی شود.

**پیشنهاد كالابرگ الكترونیكی روی میز دولت است
رئیس دفتر رئیس جمهوری همچنین درباره ارز 4200 و تصمیم دولت درباره كالابرگ گفت: تصمیم سال گذشته دولت به قوت خود باقی است و مباحث مطرح شده درباره كالا برگ الكترونیكی یا روش های دیگر، پیشنهاداتی است كه سازمان برنامه و بودجه و برخی از دستگاه های دیگر تنظیم كردند.
واعظی گفت: این پیشنهادات در كمیته ای بررسی می شود تا اگر روزی به این نتیجه رسیدیم كه بهتر جواب می دهد آن را اعمال كنیم.
وی اضافه كرد: این پیشنهادات روی میز است و روش های آمادگی است تا اگر در آینده لازم شد استفاده كنیم، اما فعلا سیاستی كه دنبال می شود همان ارز 4200 است.

** قرار است برای سخنگویی یك نفر به رئیس جمهور معرفی شود
واعظی همچنین درباره انتخاب سخنگوی دولت گفت: موضوع سخنگو را بررسی كردیم و قرار است یك نفر به رئیس‌جمهور معرفی شود.
رییس دفتر رییس جمهوری با اشاره به حاشیه های ایجاد شده درباره سهمیه بندی بنزین اظهارداشت: پیش از آنكه دولت درباره سهمیه بندی دولت تصمیم بگیرد و موضوع نهایی شود، بر اساس اشتباه در خبررسانی، التهابی در جامعه به وجود آمد.
وی با بیان این كه در همان زمان هم مسئولان درباره شایعه بودن این موضوع و قعطی نشدن آن واقعیت را به مردم گفتند، گفت: البته ما جلسات مختلفی در این باره تشكیل دادیم اما این كه این تصمیم چه زمانی و چگونه اجرایی می شود، هنوز تصمیم قطعی گرفته نشده است و منتظر هستیم كه آرامشی به وجود بیاید.

** در دولت به یك نفر حامی مصرف كننده نیاز داریم
واعظی در بخش دیگر از سخنانش به موضوع وزارت صنعت،معدن و تجارت اشاره كرد و گفت: وزارت بازرگانی گذشته دو شقه شد، بخشی در وزارت صنعت، و بخشی در وزارت بازرگانی است و این دو بخش از یك سیاست تبعیت نمی‌كنند و با هم اختلاف سلیقه‌ دارند بنابراین یك نفر باید بر آن ها نظارت و اقدامات را هم هماهنگ كند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری افزود: ما در دور میز دولت به یك نفر حامی از مصرف كننده نیاز داریم كه آن وزیر بازرگانی است.
واعظی درباره موضوع كمبود شكر تصریح كرد: ما در داخل كشور به هیچ وجه مسئله كمبود شكر نداریم اما به دلیل دیركرد در توزیع آن این وضعیت پیش آمده است. الان در داخل كشور هم شكر وارداتی و هم شكر هایی كه در داخل كشور تولید می شوند، وجود دارد.

** تعهدات برجامی طرف مقابل باید اجرا شود
وی درباره پیشنهاد ایران برای صادرات نفت یك و نیم میلیون بشكه ای به اروپا تصریح كرد: چیزی كه در بیانیه و در صحبت های چهارشنبه گذشته رئیس جمهوری بود، این است كه تعهدات برجامی طرف مقابل باید اجرایی شود كه اگر اجرایی شود این مطلبی گفتید در آن وجود دارد.
رئیس دفتر رئیس جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره اینكه اروپا به 120 روز زمان برای نشان دادن تعهدش به اینستكس نیازدارد، خاطرنشان كرد: به نظر من حرف درستی نیست آن چیزی كه ثبت شده و سازوكارش مشخص است، اجرایش نباید بیش از یك هفته طول بكشد.
وی همچنین گفت: قرار است وزاری خارجه 3 كشور و اتحادیه اروپا راجع به مساله ایران بحث كنند و مذاكراتی با طرف ایرانی داشته باشند و ما حرفهایمان را آنجا خواهیم زد.
واعظی با بیان این كه اینكه اروپایی ها از 120 روز زمان برای اجرایی كردن اینستكس سخن گفته اند، درست نیست،گفت: ما به هیچ وجه (از مهلت ارائه شده) كوتاه نمی آییم و در زمان 60 روز به آنچه كه اعلام كردیم اقدام می كنیم كه این زمان شروع هم شده است و در 60 روز دوم هم آنچه كه در مرحله دوم است اجرایی خواهد شد.
وی درباره سخنان رئیس جمهوری در جمع فعالان سیاسی مبنی بر اینكه رئیس جمهوری آمریكا 19 بار درخواست ملاقات كرده و پاسخی داده نشده است، اظهار داشت: آقای رئیس جمهور این گونه گفت؛ در سفری كه به نیویورك رفتم در سه روزی كه آنجا بودم از كانال های مختلف 19 بار برای ملاقات تماس گرفته شد كه من هم گفتم كسی از برجام خارج شده و میز مذاكره را برهم زده است ابتدا باید به قوانین بین المللی متعهد باشد تا طرف مقابل هم گفته های او را باور كند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری تاكید كرد: خواسته جمهوری اسلامی ایران این است كه هركس كه ادعایی دارد، ادعای خودش را در عمل و نه در حرف مشخص كند.
9402*3070**2021**
۰ نفر