كيامرث حاجيزاده روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه براي انتقال آب شرب به ايذه 2 طرح در نظر گرفته شده بود بيان كرد: طرح نخست، پروژه بزرگ انتقال آب به شمال شرق خوزستان است كه مصوبه دولت بود و مقرر شده بود با همكاري سرمايهگذار چيني به انجام برسد كه به دليل تحريمها، اين شركت پاي كار نيامد و مشكلاتي براي اين پروژه پيش آمد.
وي با بيان اينكه آب شرب ايذه فعلا از طريق چاه ها تامين مي شود افزود: اين تصميم سرمايهگذار چيني، نتيجه همان شعارهاي دروغين مدعيان دروغين حقوق بشر است كه حتي در بحثهاي مربوط به آب شرب و نيازهاي ضروري مردم نيز ورود كرده و اين حق طبيعي را از مردم سلب ميكنند.
مديركل مديريت بحران استانداري خوزستان ادامه داد: با وجود اين مشكلات، اين طرح به طور كلي از دستوركار خارج نشده و دولت و مقامات استاني پيگيرند كه سرمايه گذار چيني اين پروژه را انجام دهد اما اگر اين سرمايه گذار از انجام اين پروژه سر باز زند، سرمايه گذار داخلي براي طرح تعيين ميشود.
پروژه آبرساني به شمال شرق خوزستان از درياچه سد كارون سه در بالادست شهر ايذه، با احداث آبگير و احداث ايستگاه پمپاژ به ظرفيت 11.1 مترمكعب در ثانيه و نيز احداث سه تونل به قطر 3.7 متر درمجموع به طول پنج هزار و 700 متر و ساخت يك باب تصفيه خانه، نياز آب شرب 735 هزار نفر مردم هفت شهر و 689 روستاي ايذه، باغملك، هفتكل، رامهرمز، صيدون، قلعه تل و ميداوود در شرق و شمال شرق خوزستان براي مدت 30 سال تامين شود.
قرارداد اين پروژه آبرساني تير سال 97 در استانداري خوزستان امضا شد و مقرر شد به صورت كنسرسيوم بين شركت هاي ايراني و شركت چيني انجام شود.
به گفته مسئولان محلي، مردم اين مناطق به دليل مشكلات كم آبي درحال مهاجرت از اين منطقه بوده اما اجراي آن مانع مهاجرت جمعيت حدود 500 هزار نفري مردم به ساير نقاط مي شود.
** 2 طرح كوتاه مدت براي معضل بي آبي در ايذه
حاجي زاده در ادامه با اشاره به پيشنهاد 2 طرح كوتاه مدت براي برون رفت از معضل آب براي ايذه و دهدز افزود: اين طرحها از طرف سازمان آب و برق پيشنهاد شده و مطالعات طرح انتقال آب به دهدز از روستاي ركعت به شهر دهدز انجام، و مقدمات كار مانند فراخوان و تعيين پيمانكار در حال انجام است.
وي گفت: در نشست مديريت بحران آب ايذه كه مرداد پارسال در اين شهر برگزار شد، پروژه كوتاه مدت آبرساني به ايذه مصوب شده بود ، اما به دليل نزديكي هزينه انجام آن به هزينه طرح آرساني شمال شرق خوزستان، مقرر شد در يك طرح ضربتي جديد، چاههاي جديد حفر، و چاههاي قديمي نيز كف شكن شوند.
وي ادامه داد: 700 ميليارد ريال براي اين طرح در نظر گرفته شد و آبفاي خوزستان در حال انجام آن است.
مديركل مديريت بحران استانداري خوزستان همچنين از كلنگ زني تصفيه خانه ايذه در خرداد امسال خبر داد و افزود: با پيگيري استاندار خوزستان 900 ميليارد ريال براي تصفيه خانه ايذه در نظر گرفته شده و با انجام آن، فاضلاب شهري ايذه تصفيه شده و به تالاب ميانگران ريخته خواهد شد تا اين تالاب نيز با بي آبي روبه رو نشود.
به گزارش ايرنا در چند سال اخير، قطعي و كمبود آب و محدوديتهاي ناشي از آن از مشكلات اصلي مردم ايذه به ويژه در فصول بهار و تابستان بوده است.
اين مشكلات در حالي رخ ميدهد كه سه درياچه سدهاي شهيد عباسپور، كارون سه و كارون چهار ايذه را احاطه كرده و زمزه هايي براي شروع عمليات ساخت سد كارون2 نيز به گوش ميرسد.
سطح سفرههاي آب زيرزميني ايذه و حومه، به طرز چشمگيري كاهش يافته و آخرين چاههاي آب حفر شده در ايذه با حفاري 350 متري به آب رسيده اند.
شهر ايذه 40 هزار مشترك آب شرب دارد، ميزان توليد آب از چاههاي ايذه حدود 27 هزار متر مكعب در يك شبانه روز است.
9434/ 6037
تحريم ها مانع اجراي طرح آبرساني به شمال شرق خوزستان شده است
۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۸:۰۹
کد خبر:
83316964
اهواز - ايرنا - مديركل مديريت بحران استانداري خوزستان گفت: تحريمهاي دولتهاي غربي موجب ايجاد اخلال در روند انجام پروژه انتقال آب به شهرهاي شمال شرق خوزستان شده است.