۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۴۷
کد خبر: 83318138
T T
۰ نفر

ترامپ و انتظار برای تماس از تهران

۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۴۷
کد خبر: 83318138
ترامپ و انتظار برای تماس از تهران

تهران- ایرنا- برخی رسانه ها و تحلیلگران در غرب بروز اخبار متناقض از رویكرد كاخ سفید در مقابل ایران را به اهداف منفعت طلبانه «دونالد ترامپ» و نیاز وی برای مذاكره با تهران به عنوان موفقیت دیپلماتیك بزرگ مربوط می دانند.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، در چند هفته اخیر خبرهای ضدو نقیض فراوانی از آماده شدن ایالات متحده برای رو در رویی با ایران در رسانه ها منتشر شد. مهمترین توجیه برای بسیاری از این تحلیل ها خبر حركت ناو هواپیمابر آبراهام لینكلن ایالات متحده به سمت خلیج فارس و ورود چند هواپیمای بی 52 به منطقه بود.
اما گزارش روزنامه «نیویورك تایمز» مبنی بر برنامه ریزی كاخ سفید برای آماده سازی و گسیل كردن 120 هزار نیروی نظامی آمریكا اضافی به خاورمیانه مهمترین موضوعی بود كه ضمن بالا بردن میزان حساسیت شرایط، اوضاع را حتی تاحدودی به ضرر جنگ طلبان در آمریكا تغییر داد.

**قول ترامپ به افكار عمومی آمریكا
داغ شدن تنور تقابل واشنگتن با تهران و حتی خبرها در مورد افزایش تحركات نظامی آن ها از دو جهت مورد تحلیل قرار گرفته است. از یك نگاه برخی رسانه ها خبر این روزنامه آمریكایی را درست و قطعی فرض كردند و از به صدا در آمدن ناقوس جنگ سخن گفتند.
از طرف دیگر افكار عمومی و رسانه ها در آمریكا این اقدام احتمالی دولت ترامپ را ضربه بزرگی به اعتبار وی دانستند زیرا یكی از مهمتری شعارهای انتخاباتی وی مخالفت با دخالت واشنگتن در هر جنگ جدید و پایان دادن به حضور آمریكایی ها در جنگ های خارجی بود.
خبرگزاری «اسوشیتدپرس» نوشت پس از دو هفته ای كه فضای ملتهبی ناشی از تهدید جنگ علیه ایران در رسانه ها وجود داشت اكنون اوضاع آرام شده و رئیس جمهوری آمریكا می گوید خبرهای جعلی باعث چنین شرایطی شده است. البته این تنش از سال گذشته و با خروج كاخ سفید از توافق هسته ای با ایران آغاز شد كه در دوره اوباما به امضا رسیده بود.
این خبرگزاری چنین خط مشی در مورد ایران را چالشی برای ترامپ دانست و افزود: در حالی كه وی در مورد دشمنان خارجی خود لحن تندی را به كار می گیرد درگیری نظامی با ایران ترامپ را در مسیر انتخاب دوباره دچار مشكل می كند زیرا وی مدعی شده بود كه واشنگتن را از تنش های خارجی دور نگاه می دارد.

** ترامپ و جنگ طلب ها
به نظر می رسد دومین تحلیل با واقعیت های ایالات متحده همخوانی بیشتری داشت زیرا درست پس از این تحولات بود كه رئیس جمهوری این كشور موضع صریح خود را نسبت به نادرست بودن پیش بینی ها در مورد جنگ آمریكا با ایران ابراز كرد و عنوان داشت كه كاخ سفید تصمیمی برای درگیری با ایران ندارد.
وی همچنین در یك پیام توئیتری، برخی رسانه ها را به ساختن اخبار جعلی و نادرست متهم ساخت و از نحوه پوشش این خبرها انتقاد كرد.
این شرایط متناقض حتی باعث شد برخی رسانه ها شایعه هایی را در زمینه بركناری «جان بولتون» مشاور امنیت ملی كاخ سفید منتشر كنند. بولتون رویكردهای ضدایرانی بسیار شدیدی دارد و در كنار حكام عرب حوزه خلیح فارس بر طبل جنگ با تهران می كوبد.
رسانه ها در غرب عنوان می كنند نارضایتی ترامپ از رسانه ها و برخی نزدیكانش باعث شده است تا وی صراحتا به مشاوران خود اعلام كند به دنبال جنگ با ایران نیست. روزنامه نیویورك تایمز هم از وجود اختلاف میان ترامپ و مشاور امنیت ملی در مورد ایران خبر داد و آورده است برخلاف رئیس جمهوری آمریكا، جان بولتون خواهان درگیری نظامی با ایران است و نارضایتی خود را از خط مشی ترامپ ابراز می كند.
علاوه بر این، ترس از دخالت خواسته های شخصی برخی افراد و گروه ها، ناراحتی و نگرانی قانونگذاران آمریكایی را هم برانگیخته است. به تازگی روسای سه كمیته روابط خارجی، اطلاعات و نیروهای مسلح از «مایك پومپئو» وزیر امور خارجه آمریكا خواستند به منظور جلوگیری از تحریف اطلاعات در مورد ایران، اسناد مربوط به توانایی و اقدامات ایران را به آن ها نیز ارائه كند.

**ترامپ منتظر تماس از تهران
به اعتقاد برخی كارشناسان، در حقیقت دونالد ترامپ از طریق افزایش فشار و وادارسازی ایران به مذاكره همان رویكردهای پیشین واشنگتن را دنبال می كند. نیویورك تایمز در این مورد آورده است دیدگاه های ترامپ در تقابل با ایران به شدت به نگاه باراك اوباما نزدیك شده است. بنابر تحلیل فوق پس از یك هفته اخبار متفاوت و اظهارنظرهای مختلفِ مقام های آمریكایی در مورد جنگ با ایران، مشاوران نزدیك اولویت های ترامپ را مذاكره و نه تقابل می دانند.
در گزارش این روزنامه آمریكایی چنین آمده است كه رئیس جمهوری آمریكا می داند چه چیزی را نمی خواهد. وی دوست ندارد توافق اوباما با ایران را تایید و اجرا كند. ترامپ به این دلیل از آن خارج شد كه رئیس جمهوری پیشین آمریكا آن را امضا كرده بود. نیویورك تایمز اضافه كرد: پیش از این هم برای ترامپ شرایط مشابهی در مورد كره شمالی اتفاق افتاد؛ اگرچه در ابتدا میان دو رهبر تهدید خشم و آتش مطرح شد اما آن ها با یكدیگر ملاقات كردند و اكنون از نظر ترامپ تهدید هسته ای كره شمالی تمام شده است.
با اینحال در گزارش فوق تاكید شده است ترامپ دیدار با حسن روحانی را می خواهد. تجربه هم می گوید بازنویسی توافق هسته ای با ایران چندان تغییری را در توافق هسته ای اوباما ایجاد نمی كند. بازنویسی توافق نفتا با مكزیك و كانادا چیزی را تغییر نداد. با این حال ترامپ می داند قواعد یك بازی استراتژیك و هسته ای متفاوت است.
برخی رسانه ها و كارشناسان بر این باورند كه ترامپ به دنبال استفاده تبلیغاتی از موضوع مذاكره با تهران است. وی می خواهد از موضوع كشاندن ایران به پای میز مذاكره مجدد، برای شكست رقیبان در انتخابات سال 2020 استفاده كند. وی به همین دلیل شماره تلفن مستقیمی را ایران پیشنهاد داد تا این ارتباط راحت تر برقرار شود.
تارنمای شبكه خبری سی.ان.ان در گزارشی با عنوان «ایران، لطفا با ترامپ تماس بگیر» آورده است ترامپ منتظر صدای زنگ تلفن است تا پس از تنش های دیپلماتیكی كه از دهه 1980 آغاز شد روابط مستقیمی را میان دو وزارت امور خارجه برقرار سازد.
طبق این تحلیل رئیس جمهوری آمریكا می خواهد زمینه مذاكرات دوجانبه ای را آماده كند كه امضای وی را پای توافق داشته باشد.
برای این منظور ترامپ به حضور بولتون و پومپئو در كنار خود نیاز داشت. این دو نفر افرادی ایدئولوژیك هستند كه رویكردهای تندی را علیه ایران نشان می دهند و دونالد ترامپ هم صحنه گردانی این نمایش را بر عهده دارد. ترامپ می گوید تنها خواسته وی آن است كه ایران نتواند به سلاح هسته ای نزدیك شود. رئیس جمهوری آمریكا همزمان تاكید می كند: ما نمی خواهیم به ایران صدمه بزنیم.
بنابر تحلیل این شبكه خبری، سیاست های دونالد ترامپ صرفا در جهت منافع و تقویت موقعیت وی ارزیابی می شود. ترامپ به شدت خواهان تماس ایران و دیدار به مقامات تهران است. خوش بینی رئیس جمهوری آمریكا به اندازه ای افزایش یافته است كه می گوید ایران می خواهد و به زودی تماس می گیرد.
پژوهش**9130**1552
۰ نفر