عمان دیلی كه به تازگی این مطلب را منتشر كرد، در این باره نوشت: هدف قرار گرفتن نفتكش های امارات و عربستان در بندر نفتی الفجیره در امارات و حمله پهپادی نیروهای انصارالله به تاسیسات نفتی عربستان در ساحل دریای سرخ نشانگر این است كه دریای عمان و دریای سرخ جایگزین خوبی برای تنگه هرمز نخواهند بود، چراكه صدور نفت از این مناطق با ناامنی مواجه خواهد بود.
به نوشته این نشریه، 35 درصد از تولیدات نفتی جهان از تنگه هرمز عبور می كند و در صورت وقوع جنگ میان ایران و آمریكا در این منطقه، كشورهای حوزه خلیج فارس با چالشی بسیار جدی مواجه خواهند شد.
این نشریه با نقل سخنان سرلشكر باقری رییس ستاد مشترك نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در ماه گذشته نوشت: ایران به دنبال بستن تنگه هرمز نیست و فقط در صورت اعمال تهدید از سوی دشمن مجبور به این كار خواهد شد.
باقری گفته بود: اگر نفت ایران از تنگه هرمز عبور نكند، اجازه عبور نفت هیچ كشوری را از آن نمی دهیم.
«كامل الحرمی» كارشناس كویتی نیز به خبرگزاری فرانسه گفته بود كه برای صدور نفت هم اكنون راه های جایگزینی برای تنگه هرمز نداریم.
عمان دیلی نوشت: علاوه بر تولیدات نفت كشورهای مشرف بر خلیج فارس كه از تنگه هرمز عبور می كند، بخش اعظمی از ترانزیت های تجاری به ارزش میلیاردها دلار نیز از این معبر صورت می گیرد و این مساله است كه تگه هرمز را به مهم ترین معبر دریایی در دنیا تبدیل كرده است.
به نوشته این نشریه، در صورت بستن این تنگه از سوی ایران، ممكن است قیمت نفت تا بشكه ای 100 دلار پیش برود و بازارهای جهانی دچار تشنج شوند زیرا روزانه بیش از 15 میلیون بشكه نفت از این منطقه عبور می كند.
به همین منظور، امارات و عربستان سعودی و برخی دیگر از كشورهای عربی حوزه خلیج فارس تلاش می كنند تا همواره راه های جایگزین مناسبی را برای صدور نفت در خارج از تنگه هرمز ایجاد كنند.
در این راستا، امارات 406 كیلومتر خط لوله از 'ابوظبی' به بندر نفتی الفجیره در دریای عمان كشیده است تا این تنگه را دور بزند.
عربستان سعودی هم با كشیدن بیش از 1200 كیلومتر لوله نفتی، شرق كشور خود را به غرب در ساحل دریای سرخ متصل كرده است.
دیگر كشورهای عربی حوزه خلیج فارس نیز با تاسیس انبارهای نفتی در كشورهای خریدار نفت مانند كره جنوبی به دنبال فرار از عواقب بستن تنگه هرمز هستند.
این نشریه نوشت: به گفته كارشناسان مسایل روز در منطقه، در صورت مسدود شدن تنگه هرمز، بیشترین زیان دیدگان كشورهای عربی حوزه خلیج فارس خواهند بود و به تبع آن بازارهای آسیایی مانند بازار چین، ژاپن و كره جنوبی هم دچار ضرر و زیان می شود.
خاورم**9208**1275
تهران - ایرنا - نشریه عمانی «عمان دیلی» در مطلبی نوشت: حوادث و حملات هفته گذشته در بندر 'الفجیره' در آب های امارات و بنادر مشرف به دریای سرخ در ساحل عربستان نشان می دهد كه دیگر معابر بین المللی برای صدور نفت ناامن و نامناسب است.