به گزارش ايرنا، رزم پهلواني پرثوآ، برآمده از شيوههاي رزم سنتي، بومي و محلي ايرانيان است كه از جمله آن مي توان به آيينهاي رزم پهلواني خراسان (چوخه و رقص شمشير)، مازندران (لوچو و ليفا)، كردستان (رقص هل پركه)، گيلان (گيل مردي)، سيستان و بلوچستان (رقص چوب)، بختياري (خلعت پرت كن)، لرستان، تركمن (رقص خنجر) اشاره كرد.
از نظر فني در اين رشته نه تنها از كليه ضربات دست و پا براي غلبه بر حريف بهره گرفته ميشود بلكه با ريتمي موزون از رقص و پاي مخصوص رزم باستاني، در صورت تماس نزديك با حريف، از فنون گير و پرتاب و خاك نيز استفاده ميشود.
اهميت اين ورزش موجب شده تا 25 ارديبهشت به عنوان روز ملي اين رشته ورزشي نام گذاري شود؛ در اين راستا و به همت هيات ورزشهاي همگاني استان تهران همايش روز ملي پرثوآ ديروز در سالن پيام برگزار و از قهرمانان اين رشته تجليل شد.
در اين همايش «مريم محمديان» دبير هيات ورزش هاي همگاني تهران گفت: هيات تلاش مي كند تا رشته هايي همچون پرثوآ كه نماد ايران و ايراني بودن است در بين اقشار جامعه و همچنين سطح ملي معرفي و جابياندازد.
وي در خصوص اين ورزش نيز اظهار داشت: مراحل پيشرفت و ارتقاء ورزشكاران پرثوآ در سه مرحله تبيين شده است؛ توانايي، دانايي و بينايي.
محمديان اضافه كرد: در مرحله توانايي، تمركز بر تمرينات، آمادگي جسماني و انعطاف بدني، تكنيك و تاكتيكهاي مبارزاتي است كه هدف آن رسيدن به بالاترين درجه قدرت تن ميباشد.
به گفته وي، در مرحله دانايي تمركز بر توسعه آمادگي جسماني و ارتقاء تكنيكها و تاكتيكهاي مبارزاتي و انجام تمرينات تمركزي به منظور ارتقاء فكر براي رسيدن به بالاترين قدرت فكري و علوم ورزشي است.
دبير هيات ورزش هاي همگاني تهران خاطرنشان كرد: مرحله بينايي نيز بر رسيدن به بالاترين مرحله رزم جهت آموزش و ارائه فنون و مهارتهاي جديد رزمي و رسيدن به مراحل بالاي فضايل اخلاقي متمركز است.
براساس اين گزارش در ادامه اين آئين بانوان و آقايان پرثوآ كار به انجام حركات نمايشي اين رشته پرداختند و با حضور عليرضا رضايي قهرمان كشتي جهان و نادر شكري رئيس انجمن پرثوا از ورزشكاران و مربيان برتر اين رشته ورزشي تجليل شد.
تهرام/7247//1348
تهران- ايرنا- رزم پهلواني «پرثوآ» تلفيقي از فرهنگ رزم ايراني با حركات موزون آييني و برگرفته از آداب و سنن ديرينه ايرانيان است كه به 2 صورت با سلاح و بدون سلاح انجام ميشوند.