۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۷:۰۷
کد خبر: 83319077
T T
۰ نفر
نوسان در راست افراطی اروپا؛قدرت نمایی درایتالیا،زوال دراتریش

تهران – ایرنا– اروپا گویی این روزها دو تكه شده است؛ در یك سو احزاب سنتی راست و چپ ایستاده و در آن سوی میدان نبرد، راستگرایان افراطی، ملی گرایان یا پوپولیست ها صف كشیده و آماده شده اند تا در انتخابات پارلمانی اروپا یكی از مراكز مهم تصمیم گیری در قاره سبز را تصاحب كنند.

هزاران نفر از هواداران حزب «لیگ» ایتالیا و شماری از هیات های احزاب ضدمهاجرتی و راست افراطی اروپا در شهر میلان ایتالیا گرد هم آمدند تا در كمتر از یك هفته مانده به انتخابات پارلمانی این اتحادیه قدرت خود را به رخ بكشند.
سران احزاب راست افراطی یازده كشور اروپایی نیز شاهد و شریك این تجمع كه در میدان مركزی باران زده میلان برگزار شد، بودند. اما كمی آن سوتر، شماری از مخالفان این احزاب ملی گرا، با جیغ و سوت و هو كردن های ممتد بزم راستگرایان افراطی را سخره گرفتند و فریاد زدند: فاشیست ها، میلان را ترك كنید.
«ماتئو سالوینی» معاون نخست وزیر ایتالیا كه رهبری حزب لیگ را برعهده دارد میزبان این میهمانی افراطی های اروپا بود. او در سخنرانی اش به تطهیر خود و همفكران اروپایی اش پرداخت و گفت: در این میدان هیچ افراط گرا، نژادپرست یا فاشیستی وجود ندارد. در اینجا راست افراطی نمی یابید. افراط گرایان همان كسانی هستند كه در 20 سال گذشته بر اروپا حكومت كرده اند.
سالوینی با چنان اعتماد به نفسی در میان هواداران حاضر شد كه گویی ائتلاف برساخته وی در انتخابات 23 تا 26 ماه می (دوم تا پنجم خرداد) بر كرسی های خود افزوده و در این مسیر ركورد خواهد زد. نظرسنجی ها حكایت از آن دارد كه راست گرایان افراطی در این انتخابات در رده چهارم قرار خواهند گرفت.
با این حال، جایگاه شخص سالوینی در میان ایتالیایی ها متزلزل است. او متهم است كه بخش زیادی از زمان خود را صرف انتخابات كرده و به امور و وظایف دولتی اش اهمیتی نمی دهد. این نوع سلوك و رفتار رشد حزبش در نظرسنجی ها را كاهش داده است.
تجمع میهمانان سالوینی در میلان، احزاب جنجال برانگیر سال های اخیر را در خود جای داده بود. حزب «گردهمایی ملی» فرانسه وابسته با مارین لوپن، حزب ضداسلامی «مردم» هلند به رهبری خیرت ویلدرز و «آلترناتیوی برای آلمان» جزو میهمانان سالوینی و هوادارانش بودند. سالوینی گفته كه احزاب مشابه «لیگ» از اتریش، سوئد، فنلاند، مجارستان، جمهوری چك، انگلیس و لهستان نیز در مدار و ائتلاف وی قرار دارند.
همه این احزاب خواهان آن هستند كه اختیارات واگذار شده دولت های اروپایی به اتحادیه اروپا به خود این كشورها بازگردانده شود. آنها همچنین خواستار محدود كردن جریان مهاجرت به اروپا و جلوگیری از گسترش اسلام در اروپا هستند. اما آنها اختلافات گسترده ای در حوزه های اجتماعی و اقتصادی دارند.
سالوینی مدعی شد: «سیاست مهاجرتی سفت و سخت ما این امكان رافراهم می كند كه زندگی ها رانجات دهیم.» ویلدرز هم درسخنانی گفت: «نمی توان به نخبگان سیاسی بروكسل اعتماد كرد. آنها می خواهند فرامین خود را بر ما تحمیل كنند. آنها می خواهند هویت و امنیت ما را بگیرند.» مارین لوپن نیز پشت تریبون رفت و گفت: «این لحظه ای تاریخی است. ما به مهاجرتی كه ملت های ما را در خود غوطه ور كرده و مردم ما را در معرض خطر قرار داده است، می گوییم نه.»
در آن سوی اقیانوس اطلس نیز ملی گرایان و راست های افراطی اروپا هواخواهانی دارند. «استیو بنن» استراتژیست سابق دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا كه از مدتها پیش با راستگرایان افراطی اروپا وارد پیمان و اتحاد شده است، این ایده را مطرح كرده كه تقویت جناح شكاكان به اتحادیه اروپا باعث تقویت ترامپ در انتخابات آتی آمریكا می شود. او به روزنامه فرانسوی لوپاریزین گفته: «اگر پوپولیست ها در انتخابات پارلمانی اروپا بیش از 30 درصد آرا را به دست آورند تحرك و تكانه ای برای ترامپ در سال 2020 ایجاد می كنند.»
تجمع میلان در سایه رسوایی بزرگ راست های افراطی اتریش برگزار شد؛ همان رسوایی بزرگی كه به سقوط دولت اتریش منجر شد. دو رسانه آلمانی طی روزهای گذشته اسنادی از یك معامله غیرقانونی «هاینس كریستین اشتراخه» معاون صدراعظم اتریش و رهبر حزب «آزادی» این كشور پرده برداشتند.
طبق این اسناد، در ژوئیه 2017 میلادی یعنی چند ماه پیش از انتخابات پارلمانی اتریش فیلمی از اشتراخه برداشته شده و او را در حال گفت وگو با یك سرمایه گذار روس نشان می دهد. اشتراخه در این فیلم پیشنهاد می دهد كه در ازای كسب حمایت سیاسی، به عقد قراردادهای مالی دولتی با او كمك كند.
در پی این رسوایی مسئولان بلند پایه اتریش جلسه اضطراری تشكیل دادند. در نهایت،سباستین كوتس صدراعظم اتریش كه ریاست حزب دست راستی «مردم» را بر عهده دارد شب گذشته خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد. بسیاری از احزاب و شخصیت های مطرح كشور از این تصمیم استقبال كردند. این وضعیت به معنای سقوط دولت و افول جایگاه راست گرایان افراطی اتریش است.
راه رسیدن راست گرایان افراطی به پارلمان اروپا بیش از آنچه كه خود آنها تصور می كنند، سنگلاخی و دشوار است. مهمترین مخالفت آنها آنگلا مركل صدراعظم قدرتمند آلمان است. او پس از رسوایی اشتراخه اتریشی و قدرتنمایی سالوینی ایتالیایی از اروپایی ها دعوت كرد تا راست های افراطی را عقب برانند. مركل تاكید كرد كه این جنبش های پوپولیست می خواهند ارزش های بنیادین اروپایی یعنی مبارزه با فساد و حمایت از اقلیت ها را نابود كنند.
صدراعظم آلمان هشدار داد كه اگر راستگرایان افراطی بیش از این قدرت را در دست بگیرند «حقوق اساسی بشر زیر سوال می رود و فساد در سیاست ما نقش بازی خواهد كرد.» او در پیامی به اروپایی ها تاكید كرد: «ما باید قاطعانه در برابر این مساله به پاخیزیم.»
شبك**9423**1708