شهلا نوری روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان كرد: برنامه مراقبت از نوزادان پر خطر در منزل برای 2 گروه نوزادان نارس و نوزادان دارای وزن زیر 1500 گرم اجرایی می شود.
وی اضافه كرد: این طیف از نوزدان هنگام تولد در بخش ویژه بیمارستان بستری می شوند چراكه نیازمند مراقبت كافی از نظر جسمی و تكاملی هستند.
كارشناسان برنامه كودكان معاونت بهداشتی استان همدان نیز در تكمیل این مصاحبه، اظهار داشت: رابطان بهداشتی با والدین این كودكان مذاكره كرده و خدماتی را كه می توان در منزل به آنها ارائه كرد را تشریح می كنند.
زهرا مرادی پورقوام ادامه داد: پس از كسب رضایت والدین، فرمی تكمیل شده و این لیست در اختیار بخش خصوصی برای ارائه خدمات در منزل قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: این تیم 24 تا 48 ساعت پس از دریافت فرم رضایت، با والدین نوزاد برای حضور در منزل و ارائه برنامه مراقبتی هماهنگ می كند.
كارشناسان برنامه كودكان معاونت بهداشتی استان همدان افزود: بیشترین میزان مرگ و میر كودكان در 28 روز اول تولد اتفاق می افتد كه سه چهارم از مرگ های نوزادی در هفته اول تولد است.
مرادی پورقوام اضافه كرد: اجرای طرح برنامه مراقبت در منزل از نوزادان پرخطر موجب كاهش مرگ و میر نوزدان می شود.
وی توضیح داد: بسیاری از مادران درباره نحوه نگهداری و مراقبت نوزدان نارس اطلاعاتی ندارند بنابراین در طرح مراقبت در منزل، پرستار با حضور در منزل مادر، نحوه مراقبت را به او آموزش می دهد.
كارشناسان برنامه كودكان معاونت بهداشتی استان همدان ادامه داد: همچنین پرستاران با حضور در منزل نحوه انجام برخی امور همچون استحمام كودك و دیگر مسائل را آموزش می دهند تا كمترین خطر و آسیبی نوزاد را تهدید نكند.
مرادی پورقوام اظهار داشت: علت 90 درصد از موارد مرگ و میر نوزادان ناهنجاریها، آسیفكسی (نرسیدن اكسیژن به مغز)، سندرم دیسترس تنفسی، نارسی و عفونت است كه پیش بینی می شود دو سوم این مرگ ها با اجرای مداخلات موثر قابل پیشگیری است.
وی راهكارهای ملی و جهانی موثر در بهبود سلامت مادر و نوزاد را انجام مراقبت های قبل و حین بارداری با بهره گیری از توان و مهارت پرستاران زبده و انجام مراقبتهای موثر پس از زایمان و دوره نوزادی دانست.
كارشناسان برنامه كودكان معاونت بهداشتی استان همدان گفت: در این راستا با بخش خصوصی قرارداد منعقد شده تا آنها از پرستاران با مهارت و توانایی مراقبتهای ویژه نوزادان یا «ان.آی.سی.یو» آشنایی كامل داشته باشند.
مرادی پورقوام افزود: پس از جذب این پرستاران توسط بخش خصوصی این افراد باید توسط فوق تخصص نوزدان تایید سپس مشغول به كار شوند.
وی ادامه داد: هم اینك هزینه مراقبت در منزل از نوزدان توسط علوم پزشكی تامین می شود تا بتوان این طرح را عملی و نهادینه كرد.
برنامه مراقبت در منزل از نوزادان پرخطر هم اینك در استان های اصفهان، تبریز و گیلان به صورت آزمونه در حال اجرا است.
طبق آخرین آمار ارائه شده، میزان مرگ نوزدان در استان همدان از هر یك هزار تولید 7.2 است.
7526/2090
مدیر سلامت خانواده استان همدان:
برنامه مراقبت از نوزادان پرخطر همدانی در منزل اجرا می شود
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۵:۵۷
کد خبر:
83319948
همدان- ایرنا- مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشتی استان همدان گفت: برنامه مراقبت در منزل از نوزادان پرخطر به منظور كاهش آمار مرگ و میر این قشر به زودی در این استان اجرا می شود.