به گزارش ايرنا، عليداد تيموري روز يكشنبه در جلسه كارگروه سلامت و امنيت غذايي اين شهرستان با اشاره به آغاز به كار ستاد بسيج ملي كنترل فشار خون اظهارداشت: جمعيت ثابت سميرم منهاي عشاير منطقه، حدود 80 هزار نفر است.
وي خاطرنشان كرد: كارهاي اوليه و آماده سازي ستاد بسيج ملي كنترل فشار خون در وزارت بهداشت و درمان، از روز گذشته آغاز شد و تا 16 خرداد ماه ادامه دارد.
به گفته وي مرحله دوم و اصلي اجراي اين طرح ملي، از 17 خرداد ماه تا 15 تيرماه امسال است كه فعاليت ها و برنامه هاي ويژه اين وزارتخانه با همكاري همگاني مردم و همه اداره ها و نهادها انجام خواهد شد.
كارشناس مسئول واحد مبارزه با بيماري هاي شبكه بهداشت سميرم با بيان اين كه نتايج اجراي طرح هفته اول مهرماه(روزجهاني قلب) اعلام مي شود، افزود: 30 درصد انجام كار با وزارت بهداشت و مجموعه شبكه بهداشت و درمان و بقيه برنامه ها با مشاركت عموم مردم، مسوولان و سازمان هاي مردم نهاد انجام مي گيرد.
وي ادامه داد: همه افراد و گروه هاي مختلف جمعيتي 30 سال به بالا بويژه زنان باردار و سالمندان، بايد تست فشار خون را انجام دهند تا نتايج طرح هر چه زودتر مشخص و كنترل بيماري با سهولت و دقت دنبال شود.
به گفته تيموري، مصرف بيش از اندازه نمك عامل اصلي فشار خون است كه طبق آخرين آمارها تنها در استان اصفهان افزون بر 400 هزار نفر را مبتلا كرده است.
كارشناس بهداشت محيط شبكه بهداشت و درمان سميرم خاطرنشان كرد: مصرف روزانه نمك براي هر فرد، روزانه 5 گرم و حتي كمتر از اين مقدار است.
اكبر طغرايي بيان كرد: مصرف و فروش نمك هاي موجود در برخي مغازه ها و بويژه عطاري ها با عنوان هاي نمك درياچه، دريا و نمك هاي بدون نشان و كد بهداشتي ممنوع است.
وي تصريح كرد: چنانچه مردم مواردي از فروش اين نمك هاي بدون نام و نشان بهداشتي در فروشگاه يا واحد عطاري مشاهده كردند، بلافاصله با سامانه تلفني 190 وزارت بهداشت تماس بگيرند و تخلف را اعلام و ثبت كنند.
مدير امور آب و فاضلاب سميرم نيز در اين جلسه گفت : دستگاه هاي گندزدايي و هواده تصفيه خانه فاضلاب شهر سميرم تعمير و راه اندازي شده است.
فرود نصيري با بيان اين كه اين موضوع مصوبه جلسه قبلي كارگروه سلامت بوده است، گفت: مسوول پساب خروجي از تصفيه خانه اداره امور آب منطقه اي است كه بايد در رابطه با نوع مصرف آن تصميم گيري كند.
رييس شوراي اسلامي شهر سميرم سپس درباره ساماندهي و مرمت آرامستان و كشتارگاه اين شهر گفت: احداث سردخانه در محل آرامستان مصوب شده اما مشكلاتي دارد كه به دنبال حل و فصل آنها هستيم.
حسن شهبازي بيان داشت: ساماندهي آرامستان نيازمند اعتبار و بودجه است كه در توان شهرداري سميرم نيست اما قرار است فرد نيكوكاري ببه منظور اجراي اين طرح به شهرداري كمك كند.
وي با اشاره به قول كمك هفت هزار ميليون ريالي اين نيكوكار ادامه داد: نظر وي ساخت سالن و سوله اي براي برپايي مراسم هاي چهلم و ترحيم جان باختگان است اما شوراي شهر و شهرداري نظر ديگري دارند و قصد دارند از كمك اين فرد خير در بخش ديگري از طرح ساماندهي آرامستان كه اولويت بالاتري دارد، بهره ببرند.
وي در خصوص احداث و نصب اتاق پيش سرد كشتارگاه گفت: كار احداث اين اتاق 40 درصد پيشرفت داشته اما به دليل مشكلات مالي نيمه كاره مانده است.
شهبازي افزود: طبق قرارداد قبلي و با توجه به قيمت هاي سابق، قرارداد با پيمانكار اين طرح بايد روزآمد شده و با توجه به نوسان قيمت ها 50 درصد بر نرخ قبلي افزوده شود تا شاهد نصب اتاق پيش سرد باشيم اما اعتباري براي هزينه كردن نداريم.
فرماندار سميرم با بيان اينكه انتقادها از وضعيت آرامستان باغ رضوان اين شهر زياد است از شهرداري خواست اجراي طرح جابجايي و جانمايي محل جديد اين مجموعه براي شهر سميرم را با فوريت دنبال كند.
محمدرضا عسگريان همچنين تكميل نشدن جاده سلامت در محل آبشار سميرم را يادآور شد و افزود: طبق گزارش شهرداري و راه و شهرسازي، افزون بر 22 ميليارد ريال اعتبار سال گذشته اين طرح هزينه شده و پولي براي ادامه كار ندارند.
وي گفت: اين موضوع را با مديران راه و شهرسازي مطرح و تكميل طرح جاده سلامت به دليل موقعيت خوب گردشگري و تردد زياد خودرويي و انساني در سال جاري را دنبال مي كند.
بخش بهداشت و درمان سميرم داراي 36 خانه بهداشت، 6 پايگاه سلامت روستايي، شش پايگاه اورژانس 115 و يك بيمارستان 86 تخت خوابي(بيمارستان سيدالشهدا) است.
سميرم با افزون بر 100 هزار جمعيت عشايري و ثابت در 160 كيلومتري جنوب اصفهان واقع شده است.
/6026/7147
اصفهان- ايرنا-كارشناس مسئول واحد مبارزه با بيماري هاي شبكه بهداشت و درمان سميرم گفت: حدود 20 هزار نفر از جمعيت اين شهرستان فشار خون دارند.