دكتر قربانعلي رسام روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: يك كارگاه توليد پوشاك ايراني در مركز دختران بجنورد و يك كارگاه توليدات گلخانه اي در مركز كشاورزي مانه و سملقان ايجاد شده است.
وي هدف از راه اندازي اين 2 كارگاه را ايجاد درآمد براي قشر دانشجو، تشويق اين قشر به كار و توليد، افزايش رونق توليد، فرهنگ سازي فرهنگ كار و توليد در بين جوانان، فراهم كردن زمينه ايجاد كار و امكانات و تجهيزات براي كارآفريني دانشجويان عنوان كرد.
وي افزود: دانشجويان در ساعات بيكاري و روزهاي تعطيل در اين كارگاه ها مشغول به كار هستند و درآمد نيز كسب مي كنند.
وي اظهار داشت: جوانان بسيار خلاق و نوآور هستند اگر امكانات و تجهيزات براي اين قشر فراهم شود در زمينه هاي مختلف بسيار خلاقانه عمل خواهند كرد و استعدادهايشان كشف خواهد شد.
رئيس دانشگاه فني و حرفه اي خراسان شمالي با بيان اينكه دانشگاه نسل سوم دانشگاه هاي كارآفرين هستند گفت: هم اكنون دانشگاه هاي فني و حرفه اي ماموريت گرا شده اند.
رسام اظهار داشت: در سند آمايش آموزش عالي نيز به ماموريت گرا بودن دانشگاه ها و كارآفريني قشر دانشجو بسيار تاكيد شده است.
وي افزود: رشته هاي آموزش عالي بايد متناسب با نيازهاي روز جامعه باشد، رشته ها بايد با توجه به نيازهاي هر منطقه تعريف شود تا نيروهاي متخصص ماهر و كارآفرين تربيت شوند.
رئيس دانشگاه فني و حرفه اي خراسان شمالي بر رونق كسب و كار در بازار تاكيد و اظهار داشت: هم اكنون بايد كسب و كارهاي نوين ايجاد كنيم زيرا كه ديگر برخي از رشته ها پاسخگو نيستند، رشته هاي دانشگاهي بايد به سمت رشته هايي بروند كه در بخش خصوصي كار ايجاد و خود دانش آموخته ها به سمت كار و بازار حركت كنند.
* 3 ميليارد ريال درآمدزايي دانشگاه
وي با بيان اينكه دانشگاه فني و حرفه اي استان سالانه افزون بر سه ميليارد ريال درآمد اختصاصي دارد، افزود: اين امر از محل طرح هاي اجرا شده توسط دانشجويان و اساتيد از جمله كشت و كار، پرورش ماهي، توليد پوشاك و ارائه طرح هاي علمي به دست مي آيد.
رسام با بيان اينكه با طرح هاي در دست اجرا، امسال اين درآمد به 2 برابر افزايش خواهد يافت، گفت: هم اكنون دنبال قراردادها براي ارائه خدمات و همچنين فروش محصولات خود هستيم.
وي با بيان اينكه 80 درصد دانش آموخته هاي دانشگاه هاي فني و حرفه اي جذب كار مي شوند گفت: اين دانش آموختگان با كسب مهارت هاي لازم، وارد بازار كار دولتي و يا خصوصي شده و برخي نيز به كارآفريني روي آورده اند.
رسام اظهار داشت: اين مركز آموزش عالي داراي پنج دانشكده شامل آموزشكده فني و حرفه اي دارالفنون پسران و آموزشكده انقلاب اسلامي دختران در بجنورد، آموزشكده دكتر حسابي در شيروان، آموزشكده جاجرم و آموزشكده كشاورزي سمنگان در مانه و سملقان است كه افزون بر سه هزار دانشجوي دختر و پسر در اين مراكز مشغول به تحصيل هستند.
چهار عضو هيات علمي و 300 استاد مدعو در دانشگاه فني و حرفه اي خراسان شمالي تربيت دانشجويان را بر عهده دارند.
سه هزار دانشجوي دانشگاه فني و حرفه اي خراسان شمالي در 50 كد رشته فني مشغول به تحصيل هستند.
در استان خراسان شمالي بيش از 40 هزار دانشجو در دانشگاه هاي دولتي، پيام نور، آزاد و ساير مراكز آموزش عالي تحصيل مي كنند.
3007/ 6042
ايجاد اشتغال براي دانشجويان خراسان شمالي در كنار خوابگاه ها
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۷:۰۴
کد خبر:
83320043
بجنورد- ايرنا- رئيس دانشگاه فني و حرفه اي خراسان شمالي گفت: 2 كارگاه در كنار خوابگاه هاي دانشجويي در مراكز فني و حرفه اي اين استان ايجاد شده است تا اوقات بيكاري در اين كارگاه ها مشغول به كار شوند.