مهدی جمالی نژاد روز یكشنبه در قرارگاه استانی بازسازی مناطق سیل زده خوزستان با بیان اینكه كشور همیشه در معرض بحران ها و بلایای طبیعی بوده و هست، افزود: از ابتدای امسال تاكنون درگیر پدیده سیلاب هستیم ولی تاكنون تجربه چنین بحرانی همزمان در 25 استان را نداشته ایم.
وی درگیر بودن بیش از پنج هزار روستا و 213 شهر كشور با سیل را تجربه سختی بیان كرد و گفت: تشكیل قرارگاه بازسازی مناطق سیل زده كشور و راه اندازی قرارگاه های متناظر آن در استان ها باعث ایجاد یك شبكه منسجم در كل كشور شده است.
وی ادامه داد: با وجود وضعیت سخت اقتصادی و كمبود اعتبارات اما كارها در حال انجام است و عملیات بازسازی مناطق آسیب دیده رو به جلو در حركت است.
معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزارت كشور همچنین در خصوص ارزیابی خسارت وارده به واحدهای مسكونی در استان های درگیر سیل، بیان كرد: از برآورد صورت گرفته در 21 استان تاكنون 162 هزار و 377 واحد مسكونی مورد ارزیابی خسارت قرار گرفته اند.
وی افزود: در شهرها تعداد 11 هزار 846 واحد مسكونی و در روستاها 56 هزار و 469 واحد مسكونی تخریب شده از سیل باید مجدد احداث شوند كه با زمانبدی صورت گرفته باید این اقدام تا پایان امسال با حمایت دولت و با مسئولیت بنیاد مسكن انجام شود.
جمالی نژاد با بیان اینكه در خوزستان 101 هزار و 62 واحد مسكونی شهری و روستای نیاز به تعمیر دارند، ادامه داد: در بخش خسارت معیشتی 109هزار 833 مورد ثبت شده و كل كمك های معیشتی بدون عوض پرداخت شده به متقاضیان 461 میلیارد ریال است در حالی كه تاكنون برای 56هزار و 426 نفر پرونده تشكیل شده است.
معاون عمرانی وزیر كشور افزود: متقاضیانی كه برای دریافت تسهیلات احداثی و تعمیری به بانك ها معرفی شده اند 27 هزار و 624 نفر هستند كه تاكنون یك هزار 355 واحد عقد قرارداد منعقد شده است.
وی با اشاره به اینكه ممكن است در برخی از مناطق سیل زده بانك های عامل حضور نداشته باشند، گفت: در جلسه مشتركی كه بین بانك ها و وزیر كشور برگزار شد قرار بر این است كه دفاتری از بانك ها در این مناطق مستقر شوند تا مردم بتوانند تقاضای خود را پیگیری كنند.
** 29 هزار میلیارد ریال به مناطق سیل زده اختصاص می یابد
جمالی نژاد اولویت نخست قرارگاه ملی بازسازی مناطق سیل زده را مسكن مردم بیان كرد و افزود: بازسازی زیرساخت های دستگاه هایی مانند وزارتخانه های راه و شهرسازی، نیرو و كشور دیگر اولویت این قرارگاه است.
وی ادامه داد: در اولویت نخست و همزمان با بازسازی سرپناه مردم رسیدگی به موضوع زمین های كشاورزی آسیب دیده مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به مصوبه ابلاغی 23 اردیبهشت هیات وزیران مبنی بر اختصاص 29 هزار و 137 میلیارد ریال برای بازسازی و جبران خسارت استان های سیل زده ، بیان كرد: چند پیشنهاد دیگر در این خصوص برای طرح و تصویب در هیات وزیران در حال طی كردن مراحل لازم است.
* تعیین تكلیف نشدن استان های معین در امر بازسازی
جمالی نژاد یكی از ایرادات در استان های سیل زده كه در خوزستان هم مشاهده می شود را بلاتكلیفی استان های معین در انجام فعالیت ها دانست و گفت: به عنوان مثال استان كرمان معین شهرستان حمیدیه است و با وجود اینكه آمادگی لازم برای شروع بازسازی را دارد اما از این ظرفیت هنوز كاملا استفاده نشده است.
وی با تاكید بر اینكه این شرایط را استان های اصفهان و البرز نیز دارند، بیان كرد:كی از اقداماتی كه باید در دوره بازسازی انجام شود استفاده از ظرفیت استان های معین بوده به این دلیل كه اعتبارات در نظر گرفته شده هیات دولت نمی تواند جوابگوی همه نیازها باشد.
جمال پور یادآور شد: وزیر كشور به همین منظور در 2 نوبت با استان های معین تشكیل جلسه داد و در ادامه نیاز است كه زیر مجموعه های این وزارتخانه شرایط لازم برای استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت استان های معین را فراهم كنند.
** پیگیری و اخذ مطالبات شهرداری های آسیب دیده از سیل
وی به مراحل بازسازی زیرساخت های شهری و روستایی در مناطق آسیب دیده از سیل اشاره كرد و گفت: هم شهرها و هم روستاها در كنار واحدهای مسكونی و سرپناه مردم دچار آسیب شدند كه در سازمان شهرداری و دهیاری های وزارت كشور مبلغی تعیین شده تا به آنها كمك شود.
جمالی نژاد اضافه كرد: اگر شهرداری های استان مطالباتی مانند بحث آلایندگی وزارتخانه های مختلف دارند اكنون بهترین فرصت برای اخذ آن است.
وی همچنین به فعالیت سامانه كنترل پروژه ها اشاره كرد و گفت: لازم است كه استان ها در كنار ثبت فعالیت ها در سامانه سجاد، میزان پیشرفت فیزیكی پروژه ها را در سامانه كنترل پروژه لحاظ كنند.
** استان ها پیشنهادات خود را برای طرح در هیات دولت ارایه كنند
وی با اشاره به اینكه بخش زیادی از مراكز بهداشتی و آموزشی در سطح كشور به دلیل سیل دچار آسیب شده اند، افرود: خوشبختانه بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و خیرین برای مشاركت در امر بازسازی حضور خوبی دارند.
وی ادامه داد: استفاده از این ظرفیت ها می تواند به امر بازسازی كمك كند و این درحالی است كه اگر در جایی نیاز به راحت شدن فرآیندهای اداری باشد وزارت كشور همكاری خواهد كرد.
جمالی نژاد خاطرنشان كرد: استان ها همچنین می توانند پیشنهادات خود برای تسهیل در انجام امور را به وزارت كشور ارایه كنند تا در هیات دولت طرح شود.
جاری شدن سیل در خوزستان و افزایش دبی رودخانه های دز، كرخه و كارون از اوایل فروردین گذشته، 21 شهرستان این استان را درگیر كرد.
9931/ 6037
معاون عمرانی وزارت كشور:
68هزار و 315 واحد مسكونی سیل زده باید دوباره احداث شود
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۷:۳۹
کد خبر:
83320094
اهواز - ایرنا - معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزارت كشور با اشاره به ارزیابی 162 هزار واحد مسكونی شهری و روستایی سیل زده كشور، گفت: از این تعداد 68هزار و 315 واحد باید مجدد احداث شوند كه این اقدام با حمایت دولت و با مسئولیت بنیاد مسكن تا پایان امسال انجام می شود.