۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۲۴
کد خبر: 83320751
T T
۰ نفر
كمبود مواد اولیه مهمترین چالش امروز صنعت پوشاك البرز است

كرج - ایرنا - عامل توسعه خوشه پوشاك البرز گفت: كمبود مواد اولیه یكی از مهمترین چالش های صنعت پوشاك استان است كه سبب شده تا تولید آنچنان كه باید در این استان صورت نگیرد.

مجتبی خدادادی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: با برگشت ثبات به بازار ارز، وضعیت تامین مواد اولیه به حالت عادی باز خواهد گشت .
وی اظهار داشت: امروز تولید مشترك با یك نام تجاری خاص یا بازار مشترك و تامین مواد اولیه از مهمترین اهداف تشكیل خوشه ها است.
وی اضافه كرد: با توجه به اینكه بیشتر واحدهای تولیدكننده پوشاك در استان البرز كوچك یا خرد هستند، اگر تجمیع شوند تامین مواد اولیه برای آنها به صرفه تر خواهد بود ضمن آنكه این واحدها قدرت مانور بیشتری برای حضور در بازار رقابت خواهند داشت .
خدادادی گفت: با توجه به تغییرات نرخ ارز یكی از مشكلات گریبانگیر واحدهای تولید پوشاك ، تامین مواد اولیه است كه در این زمینه محدودیت هایی
برای واردات وجود دارد.
عامل توسعه خوشه پوشاك البرز تاكید كرد كه چنانچه موضوع تامین مواد اولیه برای تولید كنندگان حل شود، می توانند با بهره گیری از توان تولیدی بسیار مناسب خود، رونق صادرات را در استان شكل دهند.
خدادادی ادامه داد: به عنوان مثال صنایع نساجی اگر مانند گذشته بتوانند مواد اولیه پارچه بافی را با قیمت مناسب و با نرخ ارز دولتی وارد كنند، امكان بیشتری برای عرضه پارچه به تولیدكنندگان پوشاك خواهند داشت و نیازی به استفاده از پارچه های خارجی با قیمت بالا پیش نخواهد آمد.
وی گفت: این مشكلات سبب شده تا برخی از واحدهای پوشاك با 20 تا 30 درصد ظرفیت تولیدی خود كار كنند زیرا صنعت نساجی كشور هنوز نتوانسته با كیفیت و استانداردهای بین المللی پارچه مورد نیاز پوشاك در استان و كشور را به طور كامل تامین كند.
عامل توسعه خوشه پوشاك البرز ادامه داد : به همین دلیل برای تامین مواد اولیه نیازمند حضور در بازارهای بین المللی هستیم كه عمده این مواد از كشورهایی مانند چین، بنگلادش و تركیه تامین می شود.
خدادادی اظهار داشت: عدم تامین ارز دولتی و به صرفه نبودن واردات با ارز آزاد، سبب شده تا ظرفیت تولید كاهش یافته و به دنبال آن، سهم زیادی از بازار منطقه از دست تولید كنندگان داخلی خارج و قدرت مانور زیادی برای رقبای خارجی به وجود بیاید.
وی تصریح كرد: این در حالی است كه این افزایش نرخ ارز خود باعث ایجاد ارزش افزوده برای تولید كنندگان داخلی می شود كه با استفاده از ظرفیت و توان داخلی بتوانند محصولات خود را به بازارهای بین المللی عرضه كنند.
خدادادی، طراحی را یكی دیگر از مشكلات بخش پوشاك عنوان كرد و گفت: طراحان خوبی در سطح استان و كشور داریم، اما با توجه به اینكه دیدگاه كلان مدیریتی واحدها برند سازی نیست، بسیاری از واحدها به مقوله طراحی توجه زیادی نمی كنند.
وی ادامه داد: واحدهای صنفی وجود دارد كه چندین سال است كه تنها یك طرح را تولید و عرضه می كنند كه این امر سبب می شود تا نتوانیم تنوع تولید در بازارهای هدف داشته باشیم.
خدادادی اظهار داشت: از دی ماه 96 تاكنون یك هزار و 240 واحد تولید پوشاك در البرز شناسایی شده كه با توجه به اینكه تعدادی از واحدها هنوز شناسایی نشده اند این تعداد افزایش می یابد.
وی ادامه داد: با هدف توسعه این بخش و رونق تولید پوشاك در البرز، توسعه برندینگ توسط خوشه در دست مطالعه قرار گرفته است.
عامل توسعه خوشه پوشاك البرز افزود: امسال نیز برنامه هایی شامل راه اندازی كنسرسیوم فروش و صادرات پوشاك، ایجاد یك نام تجاری مشترك، شركت در نمایشگاه ها و برگزاری تورهای داخلی و خارجی را با هدف آشنایی هر چه بیشتر صنعت پوشاك استان با متدهای روز و بازاریابی در دستور كار قراردهیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت بخش پوشاك در البرز اشاره كرد و گفت: حداقل 10 برند پوشاك در استان داریم كه برخی از این برندها، علاوه بر تامین بخشی از نیاز كشور به تعدادی از كشورها مانند عراق، تركیه، افغانستان، آسیای میانه و اتحادیه اروپا صادرات دارند.
7414/ 6155