۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۲۶
کد خبر: 83320868
T T
۰ نفر
سهم 25 درصدی اشتغال روستایی در سال 97

تهران– ایرنا- معاون توسعه كارآفرینی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: سهم اشتغال زایی در روستاها با اجرای طرح اشتغال روستایی در سال گذشته به 25 درصد معادل 114 هزار شغل رسید در حالیكه در طول سال های 92 تا 96 این رقم صفر بود.

«عیسی منصوری» روز دوشنبه در نشست خبری انتشار لیست دریافت كنندگان تسهیلات اشتغال پایدار كه در وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی برگزار شد، افزود: آمارهای ارائه شده در زمینه ایجاد اشتغال به دلیل نمونه آمارگیری مختلف با هم تفاوت دارد اما بررسی ها نشان می دهد كه اقدام های صورت گرفته در بخش روستایی اثر گذار بوده است.
وی ادامه داد: براساس گزارش های میدانی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی به ازای هفت هزار و 300 میلیارد تومانی كه برای ایجاد اشتغال روستایی پرداخت شده حدود 141 هزار شغل ایجاد شده است البته سرمایه گذاران نیز رقم 188 هزار شغل را اعلام كردند و در نهایت ما مبنا را همان 114 هزار شغل مركز آمار قرار دادیم.

** میزان تعهد اشتغال، 12 درصد انحراف داشت
منصوری با تاكید بر اینكه مقابله با انحراف باید توسط خود مردم باشد، گفت: در حوزه بین المللی، شفافیت در كنار صدای شهروند قرار می گیرد و وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی، شفافیت را به عنوان رویكرد خود قرار داده و تلاش كرده با انتشار لیست دریافت كنندگان تسهیلات اشتغال پایدار، شهروندان خود به عنوان مطالبه گر باشند.
معاون توسعه كارآفرینی وزیر كار گفت: پس از انتشار اسامی، بررسی ها را آغاز كردیم تا مشخص شود آیا مطابق آمار اعلام شده تسهیلات پرداخت شده است.
وی افزود: میزان انحراف در بخش تعهد ایجاد اشتغال 12 درصد و میزان انحراف در پرداخت وام ها از سوی بانك ها 6 درصد بود،این در حالی است كه همه موارد اعلام و اصلاح شده است.
این مقام مسوول با بیان اینكه در ابتدای سال، ابلاغیه نحوه مقابله با مغایرت ها مطرح شد، ادامه داد: براساس آن چنانچه تخلفی در این پرداخت ها صورت گرفته باشد یا تسهیلات در زمینه دیگری استفاده شده باشد، اگر وام چهار درصدی بوده به 18 درصد برمی گردد.
وی تصریح كرد: همچنین در برخی موارد، مبلغ وام باید برگشت داده شود و حتی متخلفان به مراجع قضائی ارجاع داده می شوند.
وی درخصوص تخلفات صورت گرفته در دریافت تسهیلات اشتغال روستایی گفت: موردی بوده كه یكی از بانك های عامل به زیرمجموعه خود تسهیلات داده است یا این تسهیلات صرف نصب دستگاه خودپرداز شده كه باید این مبالغ برگشت داده شود.
منصوری تاكید كرد: انتشار لیست دریافت كنندگان تسهیلات اشتغال بخشی از فرآیند شفافیت است و انتظار داریم در آینده منتظر واكنش مردم هستیم تا مجموع این اقدامات منجر به اصلاح فرآیندها شود.
وی تاكید كرد: شفافیت در 2 لایه پایش و ارزیابی باید انجام شود و وظیفه وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی شفافیت در لایه پایش است و بر این اساس نیز عملكرد دستگاه‌های اجرایی و بانك‌ها اصلاح می شود و شفاف سازی در لایه ارزیابی برعهده سازمان برنامه و بودجه است.
منصوری در ادامه درباره پوشش بیمه‌ای متقاضیان تسهیلات اشتغال روستایی اظهار داشت: بخش قابل توجهی از این افراد مشمول بیمه اجتماعی نیستند اما مذاكراتی با صندوق بیمه روستائیان و عشایر انجام شده تا مشمول بیمه شوند.
معاون توسعه كارآفرینی وزیر كار درباره اعطای تسهیلات با توجه به ظرفیت هر منطقه گفت: در گذشته مطالعاتی انجام و مزیت ها و ظرفیت های هر استان كسب شد و بر این اساس چنانچه فردی درخواست وام داشت و واجد شرایط بود تسهیلات دریافت می كرد.
وی با بیان اینكه تسهیلات حتما منجر به اشتغال نمی شود، افزود: هم اكنون قاعده سیاست گذاری ها در بازار كار تغییر كرده است و نباید متكی به پرداخت تسهیلات باشیم برای نمونه در حوزه فرش در سال های گذشته سالانه پنج هزار تن صادرات داشتیم كه این رقم به 500 تن رسیده است.
منصوری ادامه داد: این آمار نشان می دهد كه در تدوین سیاست‌های اشتغالزایی، باید پیش از به كارگیری سیاست تسهیلات دهی، سیاست‌ مداخله‌ای در بازار كار را به كار بگیریم و براین اساس سال گذشته كانون های روستایی را شناسایی كردیم.

** پیشنهاد اختصاص سالانه 500 میلیون دلار برای اشتغال روستایی
معاون توسعه كارآفرینی وزیر تعاون، كار و راه اجتماعی در پاسخ به ایرنا درخصوص برنامه های این وزارتخانه درخصوص ایجاد اشتغال روستایی در سال 98، گفت: منابعی كه در اختیار ما معادل ریالی 1.5 میلیارد دلار از محل منابع صندوق توسعه ملی بود كه در سال های 96 و 97 با نرخ ارز 4200 تومان بود.
منصوری افززود: هم اكنون این منابع مالی بر مبنای نرخ نیمایی است، یعنی بیش از 18 هزار میلیارد تومان منابع داریم.
وی افزود: تا كنون معادل 18 هزار تومان طرح به بانك های عامل معرفی شده كه كمتر از 10 هزار میلیارد تومان تصویب و حدود 9 هزار میلیارد تومان منجر به انعقاد قرارداد شده و حدود هفت هزار و 700 میلیارد تومان نیز پرداخت شده است كه این روند ادامه می یابد.
این مقام مسوول گفت: البته پیشنهاد دادیم چنانچه گزارش «عملكرد تمام شماری» در یك ماه آینده آماده و اثربخشی مشخص شود سالانه 500 میلیون دلار از محل منابع صندوق توسعه ملی برای تداوم برنامه اشتغال روستایی اختصاص یابد.

** سناریو های اشتغال كشور در سال 98
معاون توسعه كارآفرینی و اشتغال وزیر كار درباره برنامه این وزارتخانه برای اشتغال در سال 1398 ، گفت: برای امسال 2 سناریو در نظر گرفتیم كه یك سناریو مبتنی بر هدف گذاری برنامه ششم توسعه و ایجاد یك میلیون شغل است و سناریوی دوم مبتنی بر واقعیات و دوران ركود و یا رونق اقتصادی است.
وی افزود: در مورد سناریوی دوم باید بگویم كه خیلی وابسته به منابع نیست و بیشتر منوط به سیاستگذاری و مداخلات توسعه ای است.
به گفته منصوری این سناریوها برای برای تصویب طی یك تا دو هفته آینده به شورای عالی اشتغال ارائه می‌شود.
معاون توسعه كارآفرینی و اشتغال وزیر كار اعلام تعداد اشتغال ایجاد شده در سناریوی مداخلات توسعه ای را به مرحله بعد از تصویب موكول كرد.
اقتصام**9132**2022
۰ نفر