غلامحسين حقدادي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: توليدات و محصولات سينمايي در بخش هاي صدا و سيما، سينما و شبكه نمايش خانگي مخاطبان فراوان دارد و از اثر گذاري بسيار برخوردار است.
وي با تاكيد بر اينكه در حوزه مسائل اجتماعي نمي توان محصول استريل توليد كرد اظهار داشت: توليد هر محصول مي تواند براي عده اي بدآموزي داشته باشد و حتي جدا كردن و محدود كردن مخاطبان نيز كار بسيار سختي است.
وي گفت: در چنين شرايطي مي توان محصولاتي را توليد كرد كه با در نظر گرفتن مخاطرات و آثار منفي آن در جامعه، داراي آثار و پيامدهاي مثبت باشد و با نظر خواهي از متخصصان در عرصه هاي مختلف اجتماعي، جامعه شناسي و روانشاسي توليد شود.
اين روانپزشك افزود: براي اينكه از عوارض منفي محصولات سينمايي و سريالها كاسته شود مي توان جنبه هاي روانشناختي و اجتماعي اين توليدات را قبل از توليد در زمينه ديالوگها، فضاسازي و نحوه ايفاي نقش ها بررسي كرد تا هم محصول نزديك تر به واقعيت توليد شود و هم با آسيب كمتر همراه باشد.
وي اظهار داشت: در هر كار رسانه اي بايد چگونگي انتقال مطلب و شناخت مخاطب را در نظر گرفت و بخصوص در مسائل خانوادگي بايد محتاط تر عمل كرد تا فضاي رسانه اثر منفي و ناهنجاري بر خانواده نداشته باشد.
وي با بيان اينكه بهتر است در توليدات سينمايي براي اثر گذاري بهتر به عوامل موثر و شايع در طلاق و از هم گسيختگي خانواده بيشتر پرداخته شود گفت: به عنوان مثال بايد به نقش مشكلات رواني در انتخاب همسر و طلاق توجه فراوان شود.
حقدادي افزود: با توجه به شيوع طلاق بايد در رسانه ها به مشاوره در انتخاب دقيق همسر و آسان سازي و رايج كردن اين فرهنگ در جامعه بيشتر پرداخته شود.
وي اظهار داشت: فيلم سازان مي توانند در زمينه عوامل شايع در طلاق از ما درخواست درصد و ارائه وضعيت كنند تا بتوانند شايع ترين دلايل را در جامعه مطرح و در كنار فرهنگ سازي براي رفع آن به آموزش و پيشگيري نيز اقدام كنند و توليدات موثر داشته باشند.
وي با بيان اينكه خشونت از مناظر مختلف كلامي، رواني و جسمي در خانواده ها وجود دارد، گفت: بيش از آنكه در ارتباط با خشونت فيزيكي مي توان كار كرد بايد به پيشگيري از خشونت رواني كه توهين و تحقير را شامل مي شود پرداخت.
معاون بهزيستي خراسان رضوي افزود: توهين و تحقير مي تواند فضاي مسمومي را در خانواده ايجاد كند كه براي تك تك اعضا عواقب و پيامدهاي منفي دارد.
وي اظهار داشت: يكي از موضوعاتي كه ازدواج و طلاق را توامان تحت تاثير قرار داده است، مسئوليت پذيري مردان در پذيرش زندگي متاهلي است كه در حال حاضر در اين زمينه ضعف فراوان در خانواده ها مشاهده مي شود و به اين موضوع نيز پرداخته نشده است.
وي گفت: رسانه ها در بخش هاي مختلف تصويري، مكتوب و صوتي مي توانند نقش مهم در حفظ و تداوم فرهنگ و هنجارهاي جامعه و نيز هدايت نسل جوان و نوجوان به اين سو داشته باشند بنابراين سريالها بايد با هدف و نيت تاثير گذاري مثبت و رفع مشكلات موجود در جامعه توليد شوند.
7496 / 6053
معاون بهزيستي خراسان رضوي:
توليد سريالهاي اجتماعي بايد با نظر متخصصان باشد
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۵:۰۶
کد خبر:
83321239
مشهد - ايرنا - معاون امور اجتماعي اداره كل بهزيستي خراسان رضوي گفت: توليد سريال در حوزه مسايل اجتماعي و خانواده بايد با كسب نظر از متخصصان فن، جامعه شناسان و روانشناسان باشد.