به گزارش ایرنا در حالی كه چین در حال برگزاری یك رزمایش و تمرینات بزرگ دریایی است كه در نوع خود بزرگترین رزمایش در تاریخ این كشور محسوب می شود، آمریكا نگران است ناوگان بزرگ دریایی چین بتدریج چالشی برای این كشور در منطقه آسیا، اقیانوس آرام و كل جهان باشد.
چین شاید از لحاظ كیفی نتواند قدرت رقابتی در برابر نیروی دریایی آمریكا داشته باشد اما مانورها و تمرینات نیروی دریایی و كشتی های این كشور در سال گذشته از هر كشوری در دنیا از جمله از آمریكا بیشتر بوده است.
یكی از چالش های بزرگ چین این است به هر میزان كه توان خود را در دریاها بالا می برد باید به همان نسبت دیدگاه هایی قانع كننده برای دنیا داشته باشد كه در مسیر توسعه صلح آمیز نظامی گام بر می دارد این درست نقطه تلاقی چین با آمریكا و كشورهای غربی است كه پكن را متهم به توسعه طلبی نظامی می كنند.
از زمانی كه شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین در سال 2013 میلادی قدرت را در اختیار گرفت، حزب حاكم خیلی زود اعلام كرد كه این كشور به یك قدرت دریایی تبدیل خواهد شد.
او كه فرماندهی كل قوا را در كشورش برعهده دارد می خواهد چین به یك قدرت بزرگ در دریاها مانند آمریكا تبدیل شود برای این كار نیز نقشه راه تعیین كرده است او در این مسیر از توسعه هیچ تسلیحاتی دریغ نكرده است و ارتش چین در دریاها از جنگنده های رادارگریز نیز بهره می گیرد و به دنبال ساخت ناوهای هواپیمابر بیشتری است.
چین در روزهای اخیر در هفتادمین سالگرد تاسیس نیروی دریایی در بندر چینگ دائو در شرق این كشور تسلیحات دریایی پیشرفته ای را به نمایش گذاشت، زیردریایی ها، ناوها و كشتی هایی كه به نظر می رسد شمار آنها از همه كشورهای دیگر نظیر آلمان، انگلیس، اسپانیا، هند و جزیره تایوان بیشتر است.
ارتش نیروی دریایی چین اكنون دارای 300 فروند كشتی است كه در این زمینه چین در رده نخست دنیا ایستاده است اگرچه شمار كشتی های آمریكایی به 490 فروند می رسد اما قدرت مانوری آنها فقط 287 فروند است و فقط از لحاظ كمی آمریكا جلوتر از چین قرار دارد.
انتظار می رود كه در سال 2035 میلادی نیروی دریایی چین نزدیك به 6 فروند ناوهواپیمابر داشته باشد كه به این معنا آمریكا در آن زمان كاملا در قاره آسیا دستكم از سوی چین به چالش كشیده خواهد شد.
بررسی های كری خوانگ از كارشناسان منطقه شرق آسیا نشان می دهد كه نیروی دریایی چین در آینده می تواند برای آمریكا در خلیج فارس، آسیا و اقیانوس آرام، اقیانوس هند و اقیانوس اطلس چالش باشد و تسلط آمریكا را در این مناطق مختل كند.
به هر صورت چین در كنار آمریكا برای صلح آمیز نشان دادن برنامه های توسعه نظامی دریایی با كشورهای دیگری چون فیلیپین، ویتنام و برخی همسایگان روبرو است و همزمان لازم است كه از امنیت خود حراست كند.
چین به عنوان دومین قدرت اقتصادی جهان 18 هزار كیلومتر خط ساحلی دارد چنین كشوری طبیعتا می خواهد از امنیت كشتیرانی آزاد برخوردار باشد و نمی تواند اجازه دهد آمریكا حیات آن را در دریاها به چالش بكشد توسعه نیروی دریایی و مدرن سازی ارتش در آبهای دنیا از اهداف چین است.
آساق**231**1904**
پكن- ایرنا- توسعه قدرت چین در دریاها و بالا رفتن توان این كشور در مناطق آبی برای مقابله با نیروی دریایی آمریكا به عنوان بزرگترین قدرت دریایی دنیا، به یك چالش بزرگ تبدیل شده است و در كشاكش جنگ تجاری به دامنه اختلافات دو كشور افزوده است.