۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۵۰
کد خبر: 83322069
T T
۰ نفر

اهداي عضو، اهداي زندگي

۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۵۰
کد خبر: 83322069
اهداي عضو، اهداي زندگي

ياسوج- ايرنا- اهداي عضو و نجات افراد اقدامي خداپسندانه محسوب مي شود كه به عده اي فرصت دوباره نفس كشيدن و زندگي كردن مي دهد و بدون ترديد اين كار براي هميشه ماندگار است و تمريني زيبا براي بخشندگي است.

به گزارش ايرنا، اهميت تصميم اهداي عضو تا بدانجا است كه در تقويم رسمي كشورمان 31 ارديبهشت همزمان با سالروز صدور فتواي امام خميني(ره) در ارتباط با جايز بودن پيوند اعضا به عنوان «روز اهداي عضو، اهداي زندگي» نامگذاري شده است.
با نگاهي اجمالي به سير تغيير و تحول قوانين اهداي عضو در ايران مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه اين عمل نيك و خداپسندانه از ديرباز در كشور از جايگاه خوبي برخوردار بوده است.
به تبع آن در استان هاي مختلف از جمله كهگيلويه و بويراحمد، افراد زيادي اقدام به دريافت كارت اهداي عضو كرده ‌اند و در اين ميان بسياري از متوليان امر تلاش ‎هاي زيادي در راستاي نهادينه شدن فرهنگ اهداي عضو انجام داده‌اند.
نخستين پيوند انجام شده در ايران در 1314 خورشيدي و با پيوند قرنيه شروع شد.
پس از آن پيوند كليه در 1347 خورشيدي انجام گرفت. همچنين پيوند مغز استخوان در 1369 خورشيدي، پيوند قلب و كبد در 1372 خورشيدي، پيوند ريه در 1379 خورشيدي و در نهايت پيوند روده و پانكراس در 1385 خورشيدي صورت پذيرفت.
مرگ مغزي مترادف با مرگ قلبي است و ثابت شده افراد مرگ مغزي شده ديگر به زندگي باز نمي‌گردند، اما با پيوند اعضايشان ، مي توان حياتي دوباره به بيماران نيازمند و در انتظار پيوند بخشيد.
مسئول هماهنگي تيم پيوند اعضاي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات درماني ياسوج گفت: اهداي عضو در كهگيلويه و بويراحمد از سال 1383 آغاز شد اما آماري از تعداد اهدا تا قبل از سال 1390 در دست نيست.
سينا سعيدي اظهار داشت: از سال 91 تاكنون حدود 600 عضو بيش از 200 بيمار مرگ مغزي در كهگيلويه و بويراحمد برداشت شده است.
وي بيان كرد: استان كهگيلويه و بويراحمد در سال 1395 رتبه نخست اهداي عضو، در سال 1396 رتبه سوم و در سال 97 رتبه دوم اين امر خداپسندانه در كشور را كسب كرد.
سعيدي عنوان كرد: سال گذشته 22 نفر 21 مورد كبد، 34 كليه، يك پانكراس و 18 مورد قرنيه خود را اهدا كرده اند.
مسئول هماهنگي تيم پيوند اعضاي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات درماني ياسوج تصريح كرد: از ابتداي سال جاري تاكنون در كهگيلويه و بويراحمد سه نفر هفت عضو حياتي اهدا كرده اند.
وي ابراز داشت: اعضايي مانند كليه، كبد، پانكراس و قرنيه در سه بيمارستان شهرهاي ياسوج، دوگنبدان و دهدشت از سوي متخصصان اعزامي از شيراز برداشت و براي پيوند به استان فارس ارسال مي شود.
سعيدي گفت: همه مردم مي‌توانند با ارسال كد ملي خود به شماره ۳۴۳۲ به صورت سريع و آسان كارت اهداي عضو دريافت كنند.
مسئول هماهنگي تيم پيوند اعضاي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات درماني عنوان كرد: همچنين افرادي كه قصد دارند نسبت به اهداي عضو اقدام نمايند مي توانند كد #3432*3* را در تلفن همراه خود شماره گيري كنند تا كارت اهداي عضو به نشاني آنها ارسال شود.
وي تاكيد كرد: داوطلبان اهداي عضو علاوه بر آن نيز مي‌توانند با ثبت نام در سايت اينترنتي اهداي عضو ايرانيان ehda.center ثبت نام كنند.
هم اينك بيش از ۳۰ هزار نفر در كشور در فهرست انتظار پيوند هستند و سالانه چهار تا هشت هزار بيمار مرگ مغزي در كشور وجود دارد كه حدود نيمي از آن‌ها شرايط اهدا عضو را دارند.
روزانه هفت تا ۱۰ نفر از افراد نيازمند به پيوند عضو جان خود را از دست مي‌دهند.
هشت عضو و 52 بافت انساني افراد مرگ مغزي قابل اهدا است.
اعضايي مانند 2 كليه، كبد، روده،2 ريه، پانكراس و قلب در صورت اهدا جان انسان ها را نجات مي دهد.
بافت هاي انساني مانند پوست، قرنيه ها، مفاصل و استخوان با هدف پيشگيري از معلوليت اهدا مي شود.
واحد فراهم آوري پيوند اعضا از سال 1390 در دانشگاه علوم پزشكي استان كهگيلويه و بويراحمد فعال شده است.
جوان‌ترين اهدا كننده عضو در اين استان كودك 19 ماهه و مسن‌ترين اهدا كننده عضو فردي 71 ساله بوده است.
انجمن اهداي عضو در سال 96 در ياسوج مركز كهگيلويه و بويراحمد با هدف ترويج بيشتر فرهنگ اهداي عضو تشكيل شده است.
افزون بر پنج هزار نفر از مردم نوع‌دوست و نيكوكار استان فرم اهداي عضو بعد از مرگ را تكميل كرده‌اند.
استان كهگيلويه و بويراحمد حدود 720 هزار نفر جمعيت دارد.
9868/6110