در پژوهشی جدید كه توسط محققان فنلاندی انجام شد، نتیجه بدست آمده نشان داد كه در حاملان فنوتیپ APOE4 كه از لحاظ ژنتیكی مستعد افزایش سطح كلسترول خون بر اثر مصرف كلسترول غذایی هستند، مصرف روزی یك عدد تخم تاثیری در ابتلای آنها به سكته مغزی ندارد.
فنوتیپ APOE4 بر سوخت و ساز كلسترول تاثیر دارد و به اندازه قابل توجهی در جمعیت فنلاندی مشاهده می شود.
یافته های مطالعات قبلی در مورد ارتباط مصرف تخم مرغ با خطر ابتلا به سكته مغزی ضد و نقیض بوده اند.
برخی مطالعات، ارتباطی میان مصرف بالای كلسترول غذایی با افزایش خطر ابتلا به سكته مغزی پیدا كرده اند در حالیكه مطالعات دیگر نشان داده اند كه مصرف تخم مرغ كه كلسترول بالایی دارد، خطر ابتلا به سكته مغزی را كاهش می دهد.
برای بیشتر افراد كلسترول غذایی نقش بسیار كوچكی در سطح كلسترول خون آنها دارد.
اما تاثیر كلسترول غذایی بر سطح كلسترول خون در حاملان فنوتیپ APOE4 -- كه بطور قابل توجهی بر متابولیسم كلسترول تاثیر می گذارد-- بیشتر است. حاملان فنوتیپ APOE4 در میان جمعیت فنلاندی به وفور یافت می شود.
محققان فنلاندی در این مطالعه جدید با بررسی هزار و 950 مرد فنلاندی 42 و 60 ساله كه 32 درصد آنها حامل فنوتیپ APOE4 بودند متوجه شدند كه مصرف روزی یك عدد تخم مرغ با خطر ابتلا به سكته مغزی حتی در افرادی كه از لحاظ ژنتیكی مستعد افزایش سطح كلسترول خون بر اثر مصرف كلسترول غذایی هستند، ارتباط ندارد.
یك تخم مرغ تقریبا حاوی 200 میلی گرم كلسترول است.
با این حال محققان خاطر نشان كردند از آنجایی كه این مطالعه بر روی افرادی انجام شده است كه سابقه ابتلا به بیماری قلبی عروقی نداشتند، لازم است مطالعات بیشتری بر روی افراد بیشتر و نیز افرادی كه سابقه بیماری قلبی عروقی دارند، انجام شود.
علمی**2038**1485
تهران- ایرنا- مطالعات جدید محققان حاكی است، مصرف روزی یك عدد تخم مرغ با افزایش خطر ابتلا به سكته مغزی ارتباطی ندارد.