به گزارش گروه نشريات خبري؛ بررسي امروز سه شنبه 31 ارديبهشت نشان مي دهد كه پنجم خردادماه ، انتخابات هيأت رئيسه مجلس در سال چهارم و پاياني برگزار مي شود و در اين راستا فراكسيونهاي مختلف در تلاش براي تصاحب كرسيهاي هيأت رئيسه هستند كه اين كرسي ها شامل رئيس مجلس، نايب رئيس اول، نايب رئيس دوم و دبيران اين هيات مي شود.
بررسي رسانه هاي داخلي نشان مي دهد رقابت فراكسيونهاي سياسي مجلس در فاصله چند روز مانده به انتخابات هيات رئيسه جديتر شده است.
رسانه هاي نزديك به دو جريان سياسي اصلاح طلب و اصولگرا، به موضوع رقابت علي لاريجاني و محمدرضا عارف در تصاحب كرسي رياست مجلس اشاره كرده و به تلاش فراكسيون ولايي و مستقلين براي پيروزي لاريجاني و همچنين حمايت فراكسيون اميد از محمدرضا عارف، پرداخته اند.
رسانه هاي اصلاح طلب
..............................
رسانه هاي منتسب به جريان اصلاح طلب بر اين نظرند كه ولاييها و مستقلين در خصوص رئيس مجلس بر ابقاي لاريجاني به توافق رسيدهاند و اختلافات بر سر نواب رئيس است، اما فراكسيون اميد مجدانه در تلاش است تا در سال پاياني بتواند با ليست مستقل، محمدرضا عارف را بر صندلي رياست بنشاند و ساير اركان را نيز از آن خود كند. همچنين اين رسانه ها معتقدند كه جدال چهارم در دهمين مجلس شوراي اسلامي، جدال حيثيتهاست.
نقد عملكرد لاريجاني؛ سهمي براي زنان؛ انتقاد از سكوت رسانه اي فراكسيون اميد؛ شرايط حساس لاريجاني؛ انتشار ليست نمايندگان ولايي؛ تخريب هدفمند عارف؛ انتقاد از عملكرد اصولگرايان در انتخابات هيئت رئيسه دوره قبل و گمانه زني ها درخصوص حاجي بابايي، از ديگر محورهاي مورد بررسي در اين رسانه ها است.
** رقابت عارف و لاريجاني
روزنامه آرمان در مطلبي با عنوان 'رقابت عارف و لاريجاني' نوشت: هفته اول خرداد انتخابات هيأت رئيسه مجلس در سال چهارم و پاياني است و در اين راستا فراكسيونهاي مختلف با لابي گري و رايزني در حال به صف كردن كانديداهاي خود براي تصاحب كرسيهاي 12گانه هيأت رئيسه هستند. آن طور كه به نظر مي رسد ولاييها و مستقلين در باب رئيس روي ابقاي لاريجاني به توافق رسيدهاند و اختلافات بر سر نواب رئيس است، اما فراكسيون اميد مجدانه در تلاش است تا در سال پاياني بتواند با ليست مستقل محمدرضا عارف را بر صندلي رياست بنشاند و ساير اركان را نيز از آن خود كند. بايد ديد در شرايط فعلي كه بهنظر ميرسد اكثريت مجلس موافق ادامه كار با هيأت رئيسه فعلي است، لاريجاني و يارانش در هيأت رئيسه باقي خواهند ماند يا صندلي خود را به يكي از فراكسيونهاي مجلس تقديم خواهند نمود.
روزنامه اعتماد در گزارشي با عنوان 'عارف - لاريجاني؛ دوئل ژنرالها' به سابقه رقابت عارف و لاريجاني جهت كسب كرسي رياست مجلس پرداخته است. در اين مطلب مي خوانيم: هفتم اسفندماه سال 94 و پيروزي پر رنگ ليست اميد، اين اميد را زنده كرد كه شايد بعد از حدود 8 سال فرد ديگري جز علي لاريجاني به كرسي رياست مجلس تكيه بزند. اين اميدها اما با برگزاري انتخابات هيات رئيسه اجلاسيه نخست مجلس دهم با ماجراي «سلفي با عارف و راي به لاريجاني» خيلي زود از بين رفت.
اجلاسيه دوم در ابتدا با خبر تقسيم كرسيهاي هياترئيسه بين 3 فراكسيون سياسي آغاز شد و وارد فاز تازهاي شد. فازي كه درنهايت با خلف وعده مستقلين ولايي و نمايندگان ولايي به شكست اميد و كاهش چشمگير سهم آنان از كرسيهاي هيات رئيسه پايان يافت.اجلاسيه سوم اما تفاوتهاي بسياري داشت. اميد بازي بهارستان را آموخته بود و جديتر از هميشه براي كسب كرسي رياست مجلس برنامهريزي ميكرد. عارف، لاريجاني و حاجيبابايي، ژنرالهاي 3 فراكسيون اميد و مستقلين ولايي و نمايندگان ولايي براي رسيدن به پرقدرتترين كرسي بهارستان به رقابت پرداختند و با وجود پيروزي عارف بر دو رقيب ديگر در دور نخست، در دور دوم با انصراف حاجيبابايي، لاريجاني با افزايش آراي خود توانست باز هم بر كرسي رياست تكيه كند ولي در نهايت اميديها با حضور 5 كانديداي خود در تركيب 12 نفره هيات رئيسه، اعاده حيثيت كردند. جدال چهارم، اگر شكل بگيرد و در ساعات پاياني جاي خود را به نوعي وفاق و معامله پشت پرده ندهد، جدال حيثيتهاست.
** گمانه زني از تلاش فراكسيون ها در انتخاب هيات رئيسه
به گزارش روزنامه اعتماد، اصلاحطلبان در مجلسي كه علاوه بر اعضاي فراكسيون اميد با «تكرار» سيدمحمد خاتمي براي اعضاي فعلي فراكسيون مستقلين ولايي هم در پارلمان جا رزرو كردند، در تلاش براي كسب كرسي رياست هستند و مستقلين خواستار اثبات نقش خود در مجلس شوراي اسلامي. اعضاي فراكسيون نمايندگان ولايي نيز كه در روزهاي نخست مدعي فراكسيون اكثريت مجلس بودند اما رفته رفته از اين ادعا دست كشيدند نيز روياي كسب اكثريت كرسيهاي هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي را در سر ميپرورانند؛ رويايي كه در طول 3 اجلاسيه گذشته، آرام آرام جان باخت و امروز آخرين نفسهاي خود را ميكشد و همزمان، نقش فراكسيون اصولگرايان را از فراكسيون اكثريت به پله رسيدن به رياست تغيير ميدهد...در 3 اجلاسيه اخير مجلس، تنها در سومين اجلاسيه هر 3 فراكسيون براي تمامي كرسيهاي هيات رئيسه كانديدا معرفي كردند ولي با اين تفاوت كه كانديداهاي اميدي، علاوه بر نامآشناتر بودن براي عموم جامعه از وجهه قابل قبولتري نيز برخوردار بودند و اين به آن معناست كه فراكسيونهاي مستقلين ولايي و ولاييون با وجود گفتههاي اعضايشان، به شدت از كمبود چهرههاي نامآشنا براي عموم جامعه رنج ميبرند.
اعتماد در ادامه گزارش خود به 'بازيهاي پنهان' بر سر انتخابات هيات رئيسه پرداخت و نوشت: در مجلس ايران و بهويژه بر سر انتخابات هيات رئيسه و كميسيونهاي تخصصي، برخورداري از ژنرال و سرتيپ تنها 10 درصد بازي را تشكيل ميدهد. 90 درصد مابقي به بازيهاي پنهان بهارستان و البته ائتلافهاي پشتپرده بستگي دارد. بازيهاي بهارستان در كلامي سادهتر به معناي تاثيرگذاري عناصر قدرت در بيرون از مجلس بر اتفاقات درون مجلس شوراي اسلامي است.
به گزارش آرمان، سيگنالها اينگونه نشان ميدهند كه مستقلين حامي وضع موجود مجلس هستند و تلاششان براي ابقاي لاريجاني و هيأت رئيسه فعلي است. اما اميديها و ولاييون خواهان تغيير وضع موجود هستند. بدين نحو كه اصولگرايان مجلس درصدد انتشار ليست جدا با رياست حاجيبابايي هستند و اصلاحطلبان نيز به ليستي جداگانه به رياست عارف ميانديشند. هر چند كه اگر رقابتي نيز صورت بگيرد بازهم طبق سنوات گذشته ميان عارف و لاريجاني خواهد بود.
** نقد عملكرد لاريجاني
به گزارش روزنامه شرق به نقل از خبرگزاري تسنيم، محمدجواد عامري، دبيركل جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي، درباره اظهارات اخير محمدرضا باهنر (رئيس جبهه پيروان خط امام و رهبري) كه از ائتلاف با نزديكان لاريجاني در انتخابات آتي مجلس استقبال كرده بود، گفت: آقاي باهنر نقطهنظرات خود را مطرح كرده و خود ايشان نيز بايد دراينباره توضيح دهد، ولي بههرحال برنامه ما اين است كه در جمعبندي نهايي، ملاكها و شاخصهاي انقلابي در نظر گرفته شود. وي افزود: متأسفانه آقاي لاريجاني در اين سالها بهعنوان رئيس مجلس عملكرد قابل دفاعي نداشته و در خيلي از موارد عملكرد ايشان مطابقتي با معيارهاي مدنظر نيروهاي انقلابي نداشته است و من بعيد ميدانم كه ايشان بخواهد از رويهاي كه در اين سالها داشته عدول كند؛ بهطورمثال آقاي لاريجاني در بحث تصويب 20دقيقهاي برجام نشان داد كه معيارهايش با منافع ملي فاصله زيادي دارد. دبيركل جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي گفت: نيروهاي انقلابي يك جبهه با طيف نظرات مختلف هستند و در برخي موارد نيز امكان دارد كه نظرات آنها با هم داراي اختلافاتي باشد.
به گزارش روزنامه اعتماد، لاريجاني در طول يك سال گذشته اگر نگوييم به اصلاحطلبان نزديكتر شد، عملا ميتوان ادعا كرد كه از اصولگرايان دورتر شد تا باز هم صداي اعتراض ولاييون به شيوه مديريت بهارستان توسط او در صحن شنيده شود.
**سهمي براي زنان
به گزارش روزنامه اعتماد؛ فراكسيون اميد مجلس شوراي اسلامي از نخستين روز حضور خود در بهارستان تا امروز در ميان شطرنج نه چندان قانونمند پارلمان، زنان را فراموش نكرد و در طول اجلاسيههاي گذشته همواره سهمي را براي زنان در هيات رئيسه در نظر گرفته است. سهمي كه البته در طول 40 سال اخير تنها در مجلس ششم محقق شد و اصولا چهره هيات رئيسه پارلمان ايران، چهرهاي مردانه است و به نظر ميرسد اين موضوع در اجلاسيه چهارم مجلسي كه ركورددار حضور زنان است نيز ادامه داشته باشد.
** انتقاد از سكوت رسانه اي فراكسيون اميد
روزنامه اعتماد نوشت: آنچه حايز اهميت است، سكوت رسانهاي فراكسيون اميد است. اميديها با تشكيل كميتهاي كه رياست آن برعهده عبدالكريم حسينزاده است، به بررسي انتخابات هيات رئيسه و چند و چون حضور خود پرداختهاند ولي نكته اينجاست كه اخبار اين كميته درست به همان ميزان كه از سوي رسانههاي اصلاحطلب منتشر نميشود، از رسانههاي اصولگرايي چون تسنيم سر در ميآورد و اين مهم حاكي از آن است كه اميديها نيز چون دولت دوازدهم نيازمند بازنگري در تصميمات رسانهاي خود هستند.
** شرايط حساس لاريجاني
روزنامه اعتماد نوشت: لاريجاني اگر از كرسي رياست پارلمان آن هم در سال پاياني و در آستانه انتخابات و در شرايطي كه گمانهزنيها از حضور او در 1400 همچنان پابرجاست كنار برود، عملا هزينه گزافي را پرداخت كرده است ولي عارف در صورت شكست نيز هزينه خاصي را پرداخت نميكند چرا كه فراكسيون متبوعش در نهايت ميتواند سهم قابل توجهي از هيات رئيسه را به خود اختصاص دهد. بازي هيات رئيسه اين بار براي لاريجاني حكم قماري را دارد كه اگر اوضاع چون اجلاسيه سوم پيش رود و حاجيبابايي نباشد كه براي نمكگير كردن يا محض خاطر يك توصيه به سود او انصراف دهد، با باختي همراه ميشود كه ميتواند زندگي سياسي مرد اين روزها معتدل شده سياست ايران را با چالشهاي جدي مواجه كند.
**انتشار ليست نمايندگان ولايي
به گزارش آرمان به نقل از تسنيم، فراكسيون ولايي مجلس شوراي اسلامي ليست احتمالياش براي تركيب هياترئيسه جديد پارلمان را اعلام كرد. تسنيم نوشت؛ يكي از فراكسيونهاي فعال سياسي در مجلس، فراكسيون نمايندگان ولايي است كه اين فراكسيون تاكنون در جلساتي كه برگزار كرده، حميدرضا حاجيبابايي را به عنوان رئيس و محمدحسين فرهنگي و عبدالرضا مصري را نيز به ترتيب به عنوان گزينههاي اين فراكسيون براي نواب اول و دوم برگزيده است. البته اين فراكسيون، اميرحسين قاضيزادههاشمي، احمد اميرآباديفراهاني، اكبر رنجبرزاده و اسدا... عباسي نيز به عنوان گزينههاي اين فراكسيون براي دبيران هيات رئيسه مجلس در سال آخر مجلس دهم انتخاب شدهاند. طبق گفته برخي اعضاي فراكسيون نمايندگان ولايي گزينههاي اين فراكسيون كه در ليست مذكور آمده، هنوز نهايي نيست و در جلسه سهشنبه 31ارديبهشت (امروز)، با حضور تمامي اعضا نهايي ميشود و قطعي شدن اين ليست منوط به رأي اكثريت اعضاي فراكسيون است.
** تخريب هدفمند عارف
'تخريب هدفمند عارف در آستانه انتخابات هيئت رئيسه' عنوان گزارشي است كه در روزنامه آفتاب يزد منتشر شده است. در اين مطلب مي خوانيم: اين روزها با توجه به نزديك شدن به انتخابات هيئت رئيسه مجلس، بازار شايعات بيش از هر زمان ديگري داغ است به ويژه اگر قرار باشد رقابت ميان دو چهره اصلاحطلب و اصولگراي شاخص مجلس اتفاق بيفتد به طور قطع برخي براي اينكه از قافله عقب نمانند به هر فرافكني و شايعه اي متوسل ميشوند.آنچه كه در مورد محمد رضا عارف اين روزها اتفاق ميافتد مصداق بارز چنين وضعيتي است. زيرا به تازگي فردي در صفحه شخصي توئيتر خود نوشت كه عارف رئيس فراكسيون اميد در مجلس به همراه غلامرضا تاجگردون عضو فراكسيون اميد و رئيس كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس، درصدد سپردن رياست تامين اجتماعي به خانواده موهبتي به ويژه طاهر موهبتي است. حال آنكه نخست طاهر موهبتي مدير عامل سازمان بيمه سلامت ايران خود از سوابق لازم براي كسب كرسي رياست سازمان بيمه تامين اجتماعي برخوردار است و از سويي اين ادعا زماني مطرح شد كه تا چند روز آينده يعني پنجم خردادماه قرار است انتخابات هيئت رئيسه مجلس برگزار شود و محمد رضا عارف رئيس فراكسيون اميد نيز به احتمال زياد اعلام كانديداتوري خواهد كرد.از اين رو، به نظر ميرسد برخي با توجه به محتمل دانستن اعلام كانديداتوري عارف، شايعه اخير را با هدف تخريب او و برخي ديگر از اعضاي فراكسيون اميد مطرح كردند تا چهره ديگري از فراكسيون اميد و رئيس آن در اذهان عمومي به نمايش گذاشته و به مقصود خود برسند.
** نقد عملكرد اصولگرايان در انتخابات هيئت رئيسه دوره قبل
روزنامه ابتكار به نقل از خبرگزاري ايلنا، به سخنان سيده حميده زرآبادي نماينده مجلس دهم، درباره انتخابات هيئت رئيسه مجلس كه چند روز آينده برگزار ميشود، پرداخت.
به گزارش اين روزنامه وي در پاسخ به اين سوال كه با توجه به انتقادهاي اصولگرايان به لاريجاني شانس وي براي تكيه مجدد به صندلي رياست مجلس را چگونه ارزيابي ميكنيد، گفت: اگر اجلاسيه قبل را در نظر بگيريم، به نظر من بازنده اصلي ميدان رقابت اصولگراها بودند چراكه هويت خودشان را با كاري كه آقاي حاجيبابايي انجام داد و به نفع آقاي لاريجاني كنار رفت، زير سوال بردند، چون حتي حاضر نشدند تا انتها در اين رقابت باقي بمانند و اين باعث شد در جريان نوپاي فراكسيون مستقلين ذوب شوند. به نظر من اين بزرگترين شكست براي يك جريان سياسي است.اين عضو فراكسيون اميد مجلس تصريح كرد: اين كار به اين معناست كه خودتان قبول كرديد در جامعه طرفدار و جايگاهي نداريد و در نتيجه حتما بايد دستاويز جريانهاي ديگر شويد كه هويت داشته باشيد. نميدانم امسال ميخواهند چكار كنند ولي انتظار ميرود از هويت خود دفاع كنند.
** گمانه زني ها درخصوص حاجي بابايي
به گزارش روزنامه آرمان، حاجيبابايي از سبد رايي مشخص در حدود 50 تا 60 راي برخوردار است و حضور وي صرفا گرم كننده تنور انتخابات هيأت رئيسه خواهد بود. البته در كنار اين تحليلها نبايد از اين مساله نيز ساده بگذريم كه احتمال بالايي دارد مستقلين با ولاييها بر سر رياست مجدد لاريجاني بر خانه ملت ائتلاف كنند. در همين راستا حتي گفته شده كه حاجي بابايي انصراف داده است، اما با اين وجود نامش همچنان در ليست ولاييهاست. به هر حال در صورت ائتلاف روي لاريجاني بايد ديد تركيب و آرايش ساير اركان هيأت رئيسه بهخصوص نواب رئيس چگونه پيش خواهد رفت.
خبرآنلاين نيز زير عنوان 'انصراف حاجيبابايي از رقابت بر سر كرسي رياست مجلس؟/ مستقلين به دنبال ابقاي لاريجاني' آورده است: علي رغم اينكه عضو شوراي مركزي فراكسيون مستقلين در گفتگو با مهر از انصراف حاجيبابايي براي رقابت با لاريجاني بر سر كرسي رياست مجلس خبر داده، خبرگزاري تسنيم در گزارشي همچنان حاجي بابايي را گزينه فراكسيون ولايي براي رياست مجلس معرفي كرده است.
محمدحسين قرباني عضو شوراي مركزي فراكسيون مستقلين مجلس از تلاش و رايزنيهاي فراكسيون متبوعش با فراكسيونهاي اميد و ولايي جهت اجماع در مورد رياست مجلس در انتخابات هيئت رئيسه خبر داد. وي گفت: حاجي بابايي رئيس فراكسيون ولايي تا ديروز مصمم به نامزدي براي رياست مجلس بود، ولي با صحبتهايي كه امروز انجام شد، او منصرف شد. اجماع فراكسيون ولايي نيز اين است كه حاجي بابايي نامزد رياست مجلس نشود.
رسانه هاي اصولگرا
.............................
رسانه هاي نزديك به جريان اصولگرا، درخصوص رقابت عارف و لاريجاني، تاكيده كرده اند: فراكسيون مستقلان ولايي محكم پاي علي لاريجاني به عنوان كانديداي رياست مجلس در اجلاسيه چهارم ايستاده است و اميديها نيز گفتهاند كه عارف نامزد رياست مجلس در اجلاسيه چهارم ميشود و از او حمايت خواهند كرد.
همچنين اين رسانه ها در مطالب خود به گزارش هاي ضدونقيض درباره گزينه هاي انتخابات هيئت رئيسه و همچنين لابي براي رياست بهارستان، اشاره كرده اند.
گزينه فراكسيون ولايي براي رياست مجلس كيست؟؛ جلسه نمايندگان اصلاح طلب با لاريجاني درباره انتخابات هيئت رئيسه پارلمان؛ گمانه زني درخصوص استراتژي انتخاباتي اصلاحطلبان؛ از ديگر محورهاي مورد بررسي در اين رسانه ها است.
** رقابت عارف و لاريجاني
خبرگزاري فارس در گزارشي به سخنان ناصر شريفي نماينده مردم بندرلنگه در مجلس شوراي اسلامي، پرداخت و به نقل از وي نوشت: ناصر شريفي نماينده بندرلنگه در مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، گفت: فراكسيون مستقلان ولايي محكم پاي علي لاريجاني به عنوان كانديداي رياست مجلس در اجلاسيه چهارم ايستاده است و اميديها نيز گفته اند كه عارف نامزد رياست مجلس در اجلاسيه چهارم ميشود و از او حمايت خواهند كرد.
** گمانه زني ها درباره تصميم نهايي فراكسيون ها درخصوص انتخاب هيات رئيسه
روزنامه خراسان، گزارشي با استفاده از روتيتر'گزارش هاي ضدونقيض درباره گزينه هاي انتخابات هيئت رئيسه ' و تيتر 'لابي براي رياست بهارستان' منتشر كرده است.
در اين مطلب مي خوانيم: برخي گزارش هاي غيررسمي از شفاف شدن برنامه سه فراكسيون اصلي مجلس براي انتخابات هيئت رئيسه سال پاياني مجلس دهم خبر مي دهد. محمدحسين قرباني عضو شوراي مركزي فراكسيون مستقلين در گفت وگو با مهر از تلاش فراكسيونش براي اجماع با دو فراكسيون ديگر خبر داد و گفت: انتخابات هيئت رئيسه در اجلاسيه چهارم متفاوت با دورههاي قبل است و با توجه به اين كه در اجلاسيه آخر مجلس قرار داريم، بايد تدابير ويژه اي براي اجماع انديشيده شود. وي افزود: هنوز با فراكسيون اميد بر سر رياست مجلس به اجماع نرسيدهايم. نماينده آستانه اشرفيه مدعي شد: حاجي بابايي رئيس فراكسيون ولايي تا ديروز مصمم به نامزدي براي رياست مجلس بود، ولي با صحبتهايي كه امروز انجام شد، او منصرف شد. وي گفت: به نظر ميرسد فراكسيون ولايي براي نواب رئيس مجلس نامزدهايي را معرفي خواهد كرد. به رغم اين ادعا تسنيم در گزارشي با اشاره به جلساتي كه اعضاي فراكسيون نمايندگان ولايي درباره انتخابات هيئت رئيسه برگزار كرده اند، نوشت: اين فراكسيون تاكنون حميدرضا حاجيبابايي را به عنوان گزينه رياست و محمدحسين فرهنگي و عبدالرضا مصري را نيز به ترتيب به عنوان گزينههاي اين فراكسيون براي نواب اول و دوم برگزيده است.
به گزارش تسنيم، شنيدهها حاكي از اين است كه تركيب احتمالي فراكسيون مستقلان ولايي براي گزينههاي رياست و نواب رئيس و ديگر اعضاي هيئترئيسه بهشرح ذيل است:علي لاريجاني بهعنوان رئيس و غلامعلي جعفرزاده ايمنآبادي از سوي اعضاي فراكسيون بهعنوان نواب رئيس انتخاب شدهاند...اعضاي فراكسيون اميد نيز محمدرضا عارف را بهعنوان رئيس و مسعود پزشكيان و علي مطهري را به ترتيب بهعنوان نواب اول و دوم انتخاب كردهاند.
**گزينه فراكسيون ولايي براي رياست مجلس
تسنيم نوشت: يكي از فراكسيونهاي فعال سياسي در مجلس، فراكسيون نمايندگان ولايي است كه اين فراكسيون تاكنون در جلساتي كه برگزار كرده، حميدرضا حاجيبابايي را بهعنوان رئيس و محمدحسين فرهنگي و عبدالرضا مصري را نيز بهترتيب بهعنوان گزينههاي اين فراكسيون براي نواب اول و دوم برگزيده است، البته در اين فراكسيون، اميرحسين قاضيزادههاشمي، احمد اميرآباديفراهاني، اكبر رنجبرزاده و اسدالله عباسي نيز بهعنوان گزينههاي اين فراكسيون براي دبيران هيئترئيسه مجلس در سال آخر مجلس دهم انتخاب شدهاند. طبق گفته برخي اعضاي فراكسيون نمايندگان ولايي گزينههاي اين فراكسيون كه در ليست مذكور آمده، هنوز نهايي نيست و در جلسه روز سهشنبه (31 ارديبهشت) با حضور تمامي اعضا نهايي ميشود و قطعي شدن اين ليست منوط به رأي اكثريت اعضاي فراكسيون است.
** جلسه نمايندگان اصلاح طلب با لاريجاني درباره انتخابات هيئت رئيسه پارلمان
به گزارش مشرق، انتخابات هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي براي اجلاسيه چهارم روز يكشنبه (5 خرداد) برگزار ميشود.براساس اين گزارش، فراكسيونهاي اميد، نمايندگان و مستقلان ولايي با توجه به نزديك شدن زمان انتخابات هيئترئيسه، جلساتي درونفراكسيون برگزار ميكنند و همچنين در حال رايزني با ساير فراكسيونهاي سياسي درباره معرفي كانديداهاي كرسي رياست مجلس هستند، اما تاكنون اين فراكسيونها، به جمعبندي نهايي نرسيدهاند.اما طبق پيگيريهايي انجام شده درباره اين انتخابات، مشخص شده كه حدود 8 تن از نمايندگان عضو فراكسيون اميد (اصلاحطلبان) و 4 تن از نمايندگان عضو فراكسيون مستقلان ولايي در روزهاي گذشته با حضور در دفتر علي لاريجاني رئيس فعلي پيشنهاداتي درباره اين انتخابات به وي ارائه كردهاند.
** گمانه زني درخصوص استراتژي انتخاباتي اصلاحطلبان
مشرق نيوز در مطلبي به تحليل اميرابراهيم رسولي كارشناس حوزه پارلمان پرداخت و به نقل از وي آورده است: اصلاحطلبان، بهويژه فراكسيون اميد و رئيس آن، اين روزها بايد بهواسطۀ حمايت تمامقد از روحاني و دولت پاسخگو باشند و نميتوانند يكشبه چهره عوض كنند.
به گزارش مشرق، وي در تحليل خود از انتخابات هيئترئيسۀ سال پاياني مجلس دهم گفت: اصلاحطلبان بنا دارند در صورت امكان كانديداي رياست معرفي كرده و براي كسب اكثريت كرسيهاي هيئترئيسه تلاش كنند.وي معتقد است: تلاش براي كسب اكثريت هيئترئيسه به اين خاطر است كه در ماههاي منتهي به انتخابات مجلس يازدهم با يك چرخش سياسي و نمايشي به منتقد اول دولت تبديل شده و با فشار بر روحاني و كابينه، فضا را براي كسب رأي در اسفندماه آماده نمايند.
پژوهشم**3211**1181
تهران- ايرنا- رقابت جدي فراكسيون هاي مجلس در آخرين انتخابات هيات رئيسه دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي، براي كسب 12 كرسي هيات رئيسه اين پارلمان و رقابت عارف و لاريجاني بر سر تصاحب كرسي رياست مجلس، مورد توجه و بررسي رسانه هاي داخلي قرار گرفته است.