۱ خرداد ۱۳۹۸، ۷:۰۸
کد خبر: 83323227
T T
۰ نفر

نرخ رشد جمعيت در اصفهان افزايش يافت

۱ خرداد ۱۳۹۸، ۷:۰۸
کد خبر: 83323227
نرخ رشد جمعيت در اصفهان افزايش يافت

اصفهان - ايرنا - معاون آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه‌ريزي اصفهان گفت: نرخ رشد جمعيت در اين استان به 1.13 درصد رسيد كه نسبت به سال 95 حدود 0.16 درصد افزايش يافت.

نرخ رشد جمعيت، مقدار افزايش جمعيت يك منطقه را در يك سال نسبت به هزار يا صد نفر از جمعيت نشان مي‌دهد. نرخ رشد جمعيت استان اصفهان در سال 95 حدود 0.97 درصد بود.
' محمد رضا لعلي' روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: بر اساس نرخ رشد جمعيت 1.13 درصدي كه تا پايان سال 97 برآورد شد، جمعيت اصفهان در زمان حاضر حدود پنج ميليون و 237 هزار نفر تخمين زده مي شود.
جمعيت استان اصفهان تا سال 95 حدود پنج ميليون و 120 هزار و 850 نفر بود.
لعلي با بيان اينكه اين برآوردها با توجه به نرخ زاد و ولد و مرگ و مير، صورت گرفت و نرخ مهاجرت در آن ثابت در نظر گرفته شد، خاطرنشان كرد: نرخ رشد مهاجرت در سال 95 نسبت به سال هاي قبل آن كاهش يافته بود.
وي با بيان اينكه بيشترين جمعيت استان معادل 43.73 درصد در شهرستان اصفهان است، افزود: حدود 39.5 درصد از جمعيت استان در كلانشهر اصفهان زندگي مي كنند.
اين كارشناس با تاكيد بر اينكه اين آمار، توزيع نامتوازن جمعيت را در استان نشان مي دهد، بيان كرد: بيشترين جمعيت استان پس از اصفهان در شهرستان هاي كاشان (7.17 درصد)، خميني شهر (6.26 درصد) و نجف آباد (6.24) درصد هستند.
وي، پايين ترين سهم جمعيت استان را متعلق به شهرستان بويين و مياندشت با 0.46 درصد اعلام كرد.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه‌ريزي اصفهان، بالاترين نرخ رشد جمعيت در شهرستان هاي استان را متعلق به شاهين شهر و ميمه با 2.93 ، برخوار با 1.68 و لنجان با 1.58 درصد دانست و گفت: بالا بودن اين نرخ ها بدليل زياد بودن ميزان مهاجرت به اين مناطق است.
لعلي، اضافه كرد: نرخ رشد جمعيت در شهرستان اصفهان 1.04 درصد است.

*** نرخ باروري اصفهان زير سطح جانشيني جمعيت است
وي، نرخ باروري در استان اصفهان را 1.75 اعلام و تصريح كرد: اين نرخ مناسب نيست زيرا كمتر از سطح جانشيني جمعيت ( يعني 2.1 ) مي باشد.
نرخ باروري، ميانگين تعداد فرزنداني است كه يك زن در طول زندگيش به دنيا مي‌آورد. سطح جانشيني به حداقل ميزان نرخ باروري گفته مي‌شود كه يك جمعيت بتواند به لحاظ تعداد، نسل خود را باز توليد كند.
اين كارشناس توضيح داد: نرخ باروري جانشيني 2.1 است يعني اگر نرخ باروري زير اين عدد باشد در آينده جمعيت رو به پيري مي رود و دچار رشد منفي جمعيت مي شويم.
لعلي اضافه كرد: اگر همين روند نرخ باروري در اصفهان ادامه يابد در 10 تا 20 سال آينده، جمعيت پيري خواهيم داشت.
نرخ باروري اصفهان در سال 90 حدود 1.53 بود و تا سال 95 افزايش يافت و به 1.75 رسيد اما هنوز زير سطح جانشيني جمعيت است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه‌ريزي اصفهان تاكيد كرد: براي محاسبه دقيق نرخ باروري نياز به سيستم آماري دقيق بويژه مهاجرت، زاد و ولد، مرگ و مير داريم در حاليكه در زمان حاضر ثبت آمار جمعيتي بويژه در بخش مرگ و مير با مسائلي همراه است.
لعلي همچنين با تاكيد بر اينكه ما هيچ آمار محرمانه اي نداريم به نرخ رشد طلاق در استان اشاره و تصريح كرد: مقايسه آماري بين 6 ماه نخست سال 97 با مدت مشابه سال 96 نشان مي دهد كه طلاق در اين مدت 24 درصد افزايش يافته است.
وي افزود: ميزان ازدواج در اين مدت در استان اصفهان تقريبا ثابت مانده است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه‌ريزي اصفهان، جمعيت را يكي از شاخص هاي اساسي در رشد اقتصادي و پيشرفت جوامع دانست و گفت: در رشد اقتصادي 2 عامل موثر است كه شامل نيروي انساني و سرمايه مي باشد.
لعلي اضافه كرد: نيروي انساني به معناي جمعيت فعال اقتصادي است و هرچه جمعيت بين 15 تا 65 سال بيشتر باشد، نيروي كار بالاتري نيز داريم.
وي به ارتباط نرخ باروري با وضعيت آينده نگري جمعيت نيز اشاره و تاكيد كرد: اگر نرخ باروري به همين ميزان فعلي باشد در آينده نه چندان دور با مشكل جمعيت فعال اقتصادي مواجه خواهيم شد.
اين كارشناس با بيان اينكه ممكن است در آينده بدليل كم شدن جمعيت فعال، هيچ بيكاري نداشته باشيم، توضيح داد: يكي از دلايل بالا بودن نرخ بيكاري، عرضه بيش از اندازه نيروي كار در بازار است.
30 ارديبهشت مصادف با روز ابلاغ سياست‌هاي كلي جمعيت از سوي رهبر معظم انقلاب به عنوان روز ملي جمعيت در تقويم رسمي كشور به ثبت رسيد.
3011/6026/
۰ نفر