۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۳۱
کد خبر: 83324140
T T
۰ نفر
مواضع متضاددولتمردان آمريكا دربرابرجنجال هاي‌ترامپ عليه ايران

تهران-ايرنا- جنجال‌سازي اخير امريكايي‌ها در پي اصابت موشك به مناطق نزديك به سفارت آمريكا در بغداد و درپي آن تشديد تحركات مشكوك در منطقه و جنگ رواني عليه ايران منجر به طرح گمانه زني هايي در خصوص مواضع متضاد ميان دولتمردان آمريكا در برابر ايران شده است.

به گزارش گروه نشريات خبري؛ بر اساس اين گمانه زني ها در حالي كه رئيس جمهوري آمريكا به طور مستمر و ظاهرا از عدم تمايل خود به درگير شدن در جنگ عليه ايران سخن مي گويد و با وجود مخالفت نهادهاي سياسي و جامعه آمريكا با سياست هاي جنگ افروزانه دولتمردان اين كشور، اما شواهد و تجارب گذشته همچون حمله به عراق نشان مي دهد كه نمي توان به طور كامل و قطعي گزينه نظامي را منتفي دانست.
بررسي امروز(اول خردادماه) روزنامه ها، خبرگزاري ها و تارنماهاي داخلي نشان مي دهد گمانه زني ها در خصوص احتمال بالاتر گرفتن تنش ها ميان ايران و آمريكا و تشديد جنگ رواني آمريكا عليه ايران موضوع مشترك دو طيف اصلاح طلب و اصولگرا در رسانه هاي داخلي است.

رسانه هاي اصلاح طلب
...........................
رسانه هاي اصلاح طلب بروز جنگ در منطقه را به زيان آمريكا دانسته و آورده اند: اكنون كه ترامپ در آستانه انتخابات 2020 است، قاعدتا نبايد دست به يك قمار خطرناك بزند كه روي آينده رياست‌جمهوري او تاثير منفي خواهد داشت. با توجه به مجموعه نشانه‌هايي كه به‌وجود آمده، احتمال جنگ در شرايط فعلي خيلي كم است مگر اينكه حادثه پيش‌بيني‌نشده و موثري اتفاق بيفتد.
تشديد جنگ رواني آمريكا عليه ايران؛شباهت هاي سيل و جنگ؛ ارزيابي سفر وزير امور خارجه پادشاهي عمان به تهران و رويكرد مشابه ترامپ در قبال ايران و كره شمالي از ديگر محورهاي مورد توجه رسانه هاي اصلاح طلب است.

**گمانه زني ها در خصوص احتمال بروز جنگ ميان ايران و آمريكا
آرمان در زير عنوان 'جنگ به زيان ترامپ است' نوشت: آمريكايي‌ها تجربه تلخي از تهاجم به كشورهاي منطقه داشته‌اند. حمله آنها به افغانستان، عراق و بعدها سوريه ناموفق بوده است. اكنون كه ترامپ در آستانه انتخابات 2020 است، قاعدتا نبايد دست به يك قمار خطرناك بزند كه روي آينده رياست‌جمهوري او تاثير منفي خواهد داشت. با توجه به مجموعه نشانه‌هايي كه به‌وجود آمده، احتمال جنگ در شرايط فعلي خيلي كم است مگر اينكه حادثه پيش‌بيني‌نشده و موثري اتفاق بيفتد. از طرفي جمهوري اسلامي هم در فعاليت‌ها و حضور در منطقه و خليج فارس دقيق‌تر شده و هم سياست شكيبايي هوشمندانه را در پيش گرفته كه اقدامي قابل قبول در شرايط فعلي است. اگر آمريكايي‌ها دنبال بهانه‌اي براي حمله به ايران بودند، اين بهانه‌ها تا حدودي به وجود آمد اما پيداست كه آمريكا نمي‌خواهد دست به چنين اقدامي بزند. از طرفي آنچه ترامپ را بيشتر براي حمله به ايران تحت فشار قرار مي‌دهد، همكاران تندرو و افراطي‌اش در كاخ سفيد هستند. همچنين عربستان سعودي و اسرائيل كه براي رويارويي خيال‌پردازي‌ها كرده‌اند، توانايي حمله به ايران را به طور مستقل ندارند.

شرق در مطلبي نوشت: شامگاه روز يكشنبه، يك راكت حوالي سفارت آمريكا در منطقه سبز بغداد را هدف قرار داد. اين موضوع بلافاصله به تأييد نيروهاي امنيتي عراق رسيد و پس از بررسي ‌هاي انجام‌شده، مشخص شد اين حمله راكتي از منطقه صنعتي بغداد صورت گرفته است. هرچند ساعاتي بعد اعلام شد اين حمله خسارت مالي و جاني دربر نداشته است، اما پيوندخوردن اين موضوع با تحولاتي نظير افزايش نيروهاي آمريكايي در خليج‌فارس، حمله به چهار كشتي نفت‌كش در نزديكي بندر فجيره امارات و نيز اقدام معنادار آمريكا براي كاستن از تعداد ديپلمات‌هاي خود در عراق، بار ديگر سبب شد جدال لفظي ميان ايران و آمريكا به جريان افتاده و تشديد شود. در اين ميان، سياست ابهام‌آلود كاخ سفيد در قبال تشديد جنگ اقتصادي با ايران و نيز تحركات نظامي اين كشور، در حالي انجام مي‌شود كه جامعه جهاني از بروز درگيري مستقيم ميان ايران و آمريكا به‌شدت نگران است و از سوي ديگر افزايش بي‌سابقه تنش‌ها باعث شده معادلات توافق هسته‌اي و خروج از شرايط كنوني بيش از هر زمان ديگري پيچيده‌تر به نظر برسد.


**تشديد جنگ رواني آمريكا عليه ايران
ابتكار در يادداشتي به قلم 'محمدرضا ستاري' نوشت:همزمان با تشديد جنگ رواني ايالات متحده آمريكا عليه ايران و پيوند خوردن آن با حوادث مشكوكي نظير حمله به چهار كشتي نفتكش در درياي عمان و حمله راكتي به نزديكي‌هاي سفارت آمريكا در منطقه سبز بغداد، نگراني‌هاي جامعه جهاني از تقابل نظامي ميان ايران و آمريكا در حالي شدت گرفته كه نمايندگان كنگره اين كشور روز گذشته در جلسه‌اي پشت درهاي بسته نشستي را به منظور در جريان قرار گرفتن قانونگذاران آمريكايي نسبت به آخرين اطلاعات پيرامون ايران برگزار كردند....نشست روز گذشته در كنگره آمريكا، چندمين نشست از اين دست طي روزهاي گذشته است. پيش از اين از وندي شرمن معاون وزارت خارجه آمريكا در زمان رياست‌جمهوري باراك اوباما و نيز جان برنان رئيس اسبق سيا در كنگره نيز دعوت شده بود تا به سوالات نمايندگان درخصوص افزايش تنش‌ها ميان ايران و آمريكا پاسخ بدهند. به گفته منابع خبري و طي گزارشي كه روز گذشته خبرگزاري آسوشيتدپرس منتشر كرده است، تعداد قابل توجهي از اعضاي كنگره و سناي آمريكا كه در ميان آنها نمايندگان جمهوري‌خواه نيز ديده مي‌شود به شدت نگران مانورهاي رسانه‌اي كاخ سفيد بر عليه ايران هستند و به دولت ترامپ نسبت به فراهم كردن مقدمات يك تنش بزرگ با ايران هشدار داده‌اند.

شرق در يادداشتي با عنوان 'ترامپ و تبليغات خصمانه عليه ايران ' نوشت: با روي‌ كارآمدن ترامپ، تبليغات خصمانه عليه ايران از سوي رژيم ايالات متحده آمريكا و رسانه‌هاي وابسته به آن شدت گرفت. هياهوهاي توييتري روزهاي اخير، اعزام ناو جنگي، تبليغات پرسروصداي فاكس‌نيوزي و رجزخواني‌هاي عناصر وابسته منطقه‌اي و صهيونيستي بخشي از تبليغات خصمانه عليه ايران به شمار مي‌آيد. اما از منظر حقوق بين‌الملل، تبليغات خصمانه چه وضعيتي دارد؟‌ تبليغات خصمانه يا پروپاگاندا ‌را مي‌توان يكي از خطرناك‌ترين بسترهاي ايجاد اختلاف و جنگ تلقي كرد و دلايل بسياري وجود دارد تا بر اين باور باشيم كه تأثير و خطر آن از اين حدود هم فراتر خواهد رفت. در حقيقت، واكنش كشورها در برابر تحريك و ترغيب ملت‌ها به پذيرش يا ارتكاب اعمال ممنوع بين‌المللي از طريق تبليغات خصمانه مي‌تواند فاصله ميان جنگ و صلح را تعيين كند.امروزه كشورها براي توجيه، زمينه‌چيني يا ترغيب هرچه بيشتر افراد به شركت در نبرد، به تبليغات در حوزه‌اي گسترده دست مي‌زنند. در اين ميان، از تبليغات خصمانه براي جنگ به عنوان نوعي از تبليغات ممنوع طبق حقوق بين‌الملل استقبال بيشتري مي‌شود. يكي از نمونه‌هاي بارز تبليغات خصمانه كه شاهد آن بوديم، قضيه حمله آمريكا به عراق بود كه تأثير گسترده اين نوع تبليغات بر مشروعيت‌بخشيدن افكار عمومي به آغاز جنگ، قابل چشم‌پوشي نيست.

**شباهت هاي سيل و جنگ
همدلي گزارش داد: از نخستين روزهاي سال جديد، وقوع بارش هاي رعدآسا و طغيان رودخانه ها و آبگرفتگي شهرها و وقوع سيل هاي بنيان كن، عموم مردم ايران و بويژه در چند استان كشور را دچار وحشت و نگراني و پريشان خاطري كرد... هنوز سيل به‌طور كامل فروكش نكرده بود و آب‌هاي سرگردان در پيرامون شهرها، جاده هاي دسترسي و زمين‌هاي كشاورزي را درمي نورديد كه در صحنه سياسي، جنگ لفظي و تحريم هاي جديد و شديد اقتصادي آمريكا عليه ايران، به صدر اخبار كوچه و خيابان رسيد و در پي آن حركت ناوگان هاي دريايي و هوايي آمريكا به سوي خليج فارس، موجب تشتت در بازار و بالارفتن قيمت ها و بروز نگراني ميان مردم شد تا آنجا كه مقامات بلندپايه كشور به دفعات، به رغم دستور نظامي آماده باش، وقوع جنگ را منتفي دانستند تا بدين گونه از ايجاد نگراني مضاعف در ميان مردم جلوگيري كنند.براين پايه، وقوع پديده سيل و امكان شروع جنگ و درگيري نظامي ميان آمريكا و ايران، هر دو تا اين لحظه از سال 1398، موجبات پريشاني خاطر و نگراني ذهني مردم ايران را فراهم آورده است و اقتصاد و مسائل متاثر از آن را در شعاع خود قرار داده اند.اين دو پديده، گرچه از دو سنخ و ماهيت هستند ولي شباهت هايي نيز با هم دارند كه به لحاظ نقش هر دو در زندگي انساني مردم ايران و آرامش و آسايش ايشان، بايد مورد بررسي و واكاوي قرار گيرد.شناخت هر چه دقيق تر شباهت هاي سيل و جنگ مي‌تواند مقامات عالي رتبه كشورمان را در اتخاذ سياست‌هاي جديدي كه تامين كننده منافع و مصالح ملي براي مردم ايران باشد، ياري رساند.
** ارزيابي سفر وزير امور خارجه پادشاهي عمان به تهران
احمد دستمالچيان كارشناس مسايل خاورميانه در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي ايلنا، با اشاره به سفر يوسف بن‌علوي وزير امور خارجه پادشاهي عمان به تهران در ارزيابي اين سفر و امكان آغاز دور جديدي از ميانجي‌گري مسقط در روابط تهران و واشنگتن گفت: معمولا همينطور است و عماني‌ها هر زمان كه فضاي تنش در منطقه در خصوص ايران حاكم شود يا به ابتكار خود و يا به درخواست يكي از طرف‌هاي درگير يا كشور ثالث وارد عمل مي‌شوند .وي ادامه داد: در اين رابطه هم به نظر مي‌رسد اين طرف آمريكايي است كه به دليل بروز تنش، از مسقط خواسته‌ است براي ميانجي‌گري ميان ايران و آنها اقدام كند. البته مقصر اين تنش هم ايالات متحده است كه تلاش مي‌كند هم از طريق سوئيس و هم از طريق عمان راهي براي باز كردن باب گفت‌و‌گو با ايران پيدا كند. اين ديپلمات پيشين گفت: با اين حال به دليل اينكه در شرايطي هستيم كه هيچ اميد و اطميناني به طرف آمريكايي وجود ندارد و باب مذاكره بسته است، همانطور كه رهبر انقلاب فرمودند مذاكره با آمريكا سم مهلكي است و آمريكا نيز با مطرح كردن مطالب بي‌ربطي در قالب شروط 12گانه، بروز هرگونه ميانجي‌گري را ناممكن كرده است.
**رويكرد مشابه ترامپ در قبال ايران و كره شمالي
به گزارش عصر ايران ، وب سايت شبكه خبري سي‌ان‌ان آمريكا با انتشار گزارشي نوشت: رويكرد روزهاي اخير ترامپ در قبال ايران تكرار همان رويكردي است كه او در سال 2017 در قبال كره شمالي در پيش گرفته بود و تا اينجاي كار جز برگزاري دو دور مذاكرات بي‌نتيجه با رهبر كره شمالي، نتيجه اي در بر نداشته است. سي‌ان‌ان با كنار هم قرار دادن لحن تهديدآميز توييت‌هاي چند روز پيش ترامپ در قبال ايران و مقايسه آن با توييت‌هايي كه كمتر از 2 سال پيش درباره كره شمالي نوشته بود، چنين نتيجه گرفته كه او فكر مي‌كند همان مسيري را كه در قبال كره شمالي رفت و دولت پيونگ يانگ را به پاي ميز مذاكره آورد، درباره ايران هم جواب خواهد داد.

رسانه هاي اصولگرا
.........................
رسانه هاي اصولگرا در خصوص احتمال بروز جنگ ميان ايران و آمريكا تاكيد كردند كه ترامپ نه تنها جرات رويارويي با كشورمان را ندارد بلكه با توجه به شرايط آمريكا فكر اين گزينه را نيز در سر نمي پروراند.
اين طيف از رسانه ها در خصوص تشديد جنگ رواني آمريكا عليه ايران نيز آوردند: جنجال‌سازي اخير امريكايي‌ها در پي اصابت يك گلوله موشك كاتيوشا به يك مايلي سفارتخانه اين كشور در بغداد و درپي آن مواضع هشدارگونه ترامپ و ساير تندرو‌هاي كاخ سفيد عليه ايران بيانگر بخشي از عمليات رواني كاخ سفيد عليه مردم ايران و با هدف به تسليم كشاندن نظام اسلامي و تماس با شماره تلفن اعلامي ترامپ براي مذاكره بود و نشان از شكنندگي و افول يك به اصطلاح ابرقدرت مدعي جهاني دارد .

**گمانه زني ها در خصوص احتمال بروز جنگ ميان ايران و آمريكا
كيهان نوشت: روزنامه آمريكايي واشنگتن‌پست با اشاره به توانمندي‌هاي ايران براي مقابله با هرگونه اقدامات تحريك‌آميز آمريكا، تأكيد كرد كه آمريكا نبايد براي اقدام نظامي عليه ايران ريسك كند زيرا جنگ با ايران مادر تمام باتلاق‌ها خواهد بود.

به گزارش تارنماي مشرق، دونالد ترامپ رئيس‌جمهور آمريكا روز دوشنبه با انتشار يك پيام توئيتري تهديدآميز عليه تهران نوشت: «اگر ايران بخواهد [با آمريكا] بجنگد، اين جنگ پايان رسمي [عمر] ايران خواهد بود. ديگر هرگز آمريكا را تهديد نكنيد...چند ساعت پس از اين توئيت، فاكس‌نيوز مصاحبه چند روز قبل خود با رئيس‌جمهور آمريكا را منتشر كرد كه ترامپ در آن گفته بود قصد جنگ نظامي با ايران را ندارد [5] و اگر بخواهد به كشوري حمله كند، اين حمله، اقتصادي خواهد بود [6] . پيش از انتشار اين مصاحبه نيز نقل‌قول‌ها از ترامپ حاكي از مخالفت وي با درگيري نظامي با ايران بود. به عنوان مثال، نيويورك‌تايمز اواسط ماه جاري ميلادي (مي 2019) طي گزارشي به نقل از برخي مقامات دولت آمريكا نوشته بود كه ترامپ به «پاتريك شاناهان» وزير دفاع موقت خود صريحاً گفته است كه نمي‌خواهد با ايران وارد جنگ شود [7] . اين روزنامه آمريكايي هم‌چنين اشاره كرده بود كه مايك پمپئو، وزير خارجه آمريكا كه اين روزها دائماً ايران را تهديد مي‌كند، با «سلطان قابوس» پادشاه عمان (مهم‌ترين ميانجي ميان دولت‌هاي حسن روحاني و باراك اوباما براي آغاز مذاكرات مخفيانه هسته‌اي ميان تهران و واشينگتن [جزئيات بيش‌تر]) تماس گرفته و احتمالاً راه خروج از بحران كنوني را از او پرسيده است. واشينگتن‌پست نيز پيش‌تر درباره عصبانيت ترامپ از دست مشاورانش از جمله بولتون و پمپئو به خاطر جنگ‌طلبي بيش از اندازه‌شان عليه ايران نوشته بود... اكنون كه مصاحبه ترامپ با فاكس‌نيوز، تذكر او به شاناهان و حتي عصبانيت او از دست بولتون و پمپئو نشان مي‌دهد احتمال ورود آمريكا به جنگ نظامي با ايران تقريباً صفر است، بهترين زمان است كه جنگ رواني و رسانه‌اي كاخ سفيد براي تسليم كردن ايران با تهديد جنگ نظامي را موشكافي كنيم و ببينيم آيا دولت ترامپ، دولت بعدي آمريكا يا دولت‌هاي بعدي اين كشور خواهند توانست جنگي عليه ايران به راه بيندازند يا نه. هر رئيس‌جمهوري در آمريكا، چه ترامپ و چه هر كس كه بعد از او مستأجر كاخ سفيد شود، بايد پيش از آغاز جنگ با ايران اين جنگ را توجيه كند.

راه دانا با تبيين 'پنج دليلي كه نشان مي دهد آمريكا جرات رويارويي نظامي با ايران را ندارد' نوشت: بسياري از كارشناسان بيان مي كنند كه ترامپ نه تنها جرات رويارويي با كشورمان را ندارد بلكه با توجه به شرايط آمريكا فكر اين گزينه را نيز در سر نمي پروراند. اين در شرايطي است كه هميشه بلوف جنگ از سوي امريكايي ها عليه كشورمان انجام مي شد و در زمان « باراك اوباما» كه برخي او را صلح طلب مي ناميدند نيز وي همواره تهديد مي كرد كه همه گزينه‌‎ها در برابر ايران روي ميز است اما هيچ گاه تا به اين حد تهديد نظامي عليه كشورمان صورت نمي گرفت.

حسام‌الدين آشنا، مشاور رئيس‌جمهور و رئيس مركز بررسي‌هاي استراتژيك رياست‌جمهوري در گفت‌و‌گو با تسنيم، درباره وضعيت فعلي منطقه، مطرح شدن بحث جنگ توسط امريكايي‌ها و از طرف ديگر عنوان نمودن مذاكره از سوي آن‌ها و برنامه دولت در اين رويارويي، گفت: چيزي كه به جمهوري اسلامي ايران مربوط مي‌شود اين است كه ما دو مسئله را با هم مي‌خواهيم؛ يكي اينكه اجازه نمي‌دهيم در اين منطقه جنگ بشود و دوم اجازه نمي‌دهيم كه تحت تحريم بمانيم. وي افزود: پاسخ ما به ايالات متحده، «نه به جنگ و نه به تحريم» است. ايالات متحده از ترس جنگ مي‌خواهد ما را با پذيرش شرايط تحريم وادار به مذاكره كند. جوابي كه ما داديم و اقداماتي كه سياست خارجه و سياست دفاعي ما انجام مي‌دهند اين است كه امريكا را به شرايطي ببريم كه نتواند ما را از جنگ بترساند و نتواند به تحريم ادامه بدهد و اين همان پيچيدگي‌اي است كه ما با آن مواجهيم.
مشاور رئيس‌جمهور تصريح كرد: براي اينكه اين مسئله را حل كنيم هيچ چاره‌اي جز تقويت وحدت دروني نداريم. امريكا تنها در صورتي موفق مي‌شود كه اميد پيدا كند فشار‌هايي كه در منطقه و فشار‌هايي كه به اقتصاد ما وارد مي‌كند موجب يك آشفتگي اجتماعي بشود و اگر اين اتفاق نيفتد تمام تلاش‌هاي امريكا بي‌اثر خواهد بود.
(جوان نيز اين گفت و گو را بازنشر داده است)

وطن امروز در زير عنوان 'ساز جدايي ترامپ از بولتون' نوشت: سيگنال‌هاي متناقض ترامپ براي گفت‌وگو يا جنگ با ايران، رسانه‌هاي آمريكايي، سران كشورهاي اروپايي، دولت روحاني و حتي بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير رژيم صهيونيستي را نيز متعجب كرده است. توئيت‌‌هاي ساعت 4 تا 5 صبح او از سر عصبانيت و خشم بي‌حد و اندازه است و صحبت‌هاي او با رسانه‌ها عقب‌نشيني آشكار از توئيت‌ها و مواضع مشاورانش به حساب مي‌آيد. حالا چند روز است كه او هر روز صبح خود را با فكر كردن به ايران و به قول خودش نحوه به زانو نشاندن ايران در ماجراي مذاكره درباره پرونده هسته‌اي و فعاليت‌هاي موشكي و منطقه‌اي مي‌گذراند. با اين حال هر روز بيشتر از روز قبل بر وي آشكار مي‌شود كه نه او و نه تيم مشاوران ديوانه جنگ‌طلبش مانند جان بولتون و مايك پمپئو نمي‌توانند كاري كه بوش با عراق كرد را بر سر ايران بياورند.

پروفسور «دانيل سرور» مشاور اسبق كاخ سفيد در گفت و گو با خبرگزاري مهر در تحليل رفتارهاي يك ماه اخير مقامات كاخ سفيد در قبال ايران گفت: دولت ترامپ با طرح اين ادعا كه در حال برنامه‌ريزي براي دادن پاسخ به حملات ايران است تهديد نظامي را به فشارهاي حداكثري خود بر تهران افزوده است. در اين ميان ترامپ مطلب درز كرده به رسانه‌ها در خصوص اعزام 100 هزار نيرو به خاورميانه را تكذيب كرده و اعلام داشته اگر لازم باشد نيروهاي بسيار بيشتري را به منطقه اعزام مي‌كند. در اين ميان يك مقام آمريكايي ديگر مدعي شده كه دولت ترامپ مي‌تواند روزانه 500 موشك كروز را به ايران شليك كند. از سوي ديگر نيروهاي غير ضروري از سفارت آمريكا در بغداد خارج شده‌اند و يك ناو هواپيمابر و بمب افكن‌هاي بي 52 به خليج فارس اعزام شده‌اند.وي افزود: همه اين موارد بلوف‌هاي تشديد شده هستند. پرواز بمب افكن‌هاي بي 52 در پايگاه العديد قطر يعني جائيكه به حدي به ايران نزديك است كه به عنوان يك هدف جنگي محسوب مي‌شود. از سوي ديگر ناو جنگي در حال اجراي سياست‌هاي حكومت است و يك پيام را مخابره مي‌كند و آن اينكه ايراني‌ها اگر بخواهند حمله كنند هدف‌هايشان فقط محدود به عراق نخواهد بود.وي گفت: در آمريكا هيچ نشانه‌اي كه دلالت بر اين داشته باشد كه ترامپ در حال آماده شدن براي جنگ است وجود ندارد. ممكن است او (ترامپ) اخذ مجوز از كنگره را ناديده بگيرد اما مطمئن باشيد كه اگر دموكرات‌ها متوجه شوند كه وي قصد چنين كاري را دارد سر و صداي زيادي به راه مي‌اندازند.


**تشديد جنگ رواني آمريكا عليه ايران
جوان در يادداشتي به قلم 'عباس حاجي نجاري' با عنوان 'تير كاخ سفيد به سنگ خورد' نوشت:جنجال‌سازي اخير امريكايي‌ها در پي اصابت يك گلوله موشك كاتيوشا به يك مايلي سفارتخانه اين كشور در بغداد و درپي آن مواضع هشدارگونه ترامپ و ساير تندرو‌هاي كاخ سفيد عليه ايران با اين اتهام كه نيرو‌هاي نيابتي ايران عامل اين شليك بوده‌اند، در عين اينكه بيانگر بخشي از عمليات رواني كاخ سفيد عليه مردم ايران و با هدف به تسليم كشاندن نظام اسلامي و تماس با شماره تلفن اعلامي ترامپ براي مذاكره بود، اما نشان از شكنندگي و افول يك به اصطلاح ابرقدرت مدعي جهاني دارد كه نظام محاسباتي‌اش در پي ايستادگي و اقتدار مردم ايران برهم ريخته است.آنچه در روند تحولات اخير منطقه و نوع مواجهه هيئت حاكمه امريكا با مردم ايران در دو سال اخير مي‌توان اجمالاً به آن اشاره كرد اين است كه ترامپ بعد از ناكامي در پيشبرد اهدافش در جنگ اقتصادي عليه ايران در سال گذشته و اعلام و اعمال چند مرحله تحريم‌هاي اوليه و ثانويه، آنگاه كه نتوانست آرزوي ديرينه كاخ سفيد در تسليم مردم ايران را محقق كند، در سال جديد ضمن تشديد تحريم‌ها در چند مرحله، تهديد نظامي را هم به آن پيوست كرد و با اعلام اعزام ناو هواپيمابر به منطقه و به‌كارگيري تعابيري نظير اينكه «اگر ايران درگيري مي‌خواهد اين پايان رسمي ايران خواهد بود» يا اينكه «اگر آن‌ها دست به اقدامي بزنند با واكنش بسيار قدرتمند ما مواجه خواهند شد» كوشيد به زعم خود جو نظامي كاذبي را بر معادلات منطقه حاكم كند، تا به نتيجه مطلوب برسد، اما به رغم اين تصور نتيجه برعكس شد و تير كاخ سفيد به سنگ خورد.

به گزارش صبح نو، همزمان با تشديد سياست‌هاي جنگ رواني آمريكا عليه ايران و ايجاد فضاي جنگي براي تحت فشار قراردادن تهران با هدف تحميل مذاكره جديد، يك روزنامه تونسي اين فضا را براي مخاطبان خود تشريح كرد. روزنامه الشروق تونس 16مي در تحليلي با عنوان «آمريكا- ايران؛ تشديد رويارويي يا زمينه‌چيني براي معامله‌اي بزرگ‌تر؟» نوشت: «شدت تنش در خليج فارس و خاورميانه بيشتر و بيشتر مي‌شود و آسمان منطقه شاهد ابرهاي تاريكي است كه خبر از جنگي سخت مي‌دهند كه شايد بين آمريكا و ايران در بگيرد... آيا واقعاً منطقه به سوي جنگ پيش مي‌رود يا اينكه اين فضا، سياست لبه پرتگاه آمريكاست كه عامدانه تنش را افزايش مي‌دهد و تهديد به استفاده از زور مي‌كند بدون آنكه از آن استفاده كند تا اهدافش محقق شود؟» «عبدالحميد الرياحي» تحليلگر تونسي، نويسنده اين گزارش، با اشاره به انتشار اخباري درباره تهديدهاي آمريكا با خبر طرح 120 هزار نيروي آمريكا، اعزام ناو هواپيمابر، بمب‌افكن‌هاي راهبردي و بيمارستان‌هاي شناور و از طرفي تهديدهاي قبلي ايران به بستن تنگه هرمز و حمله يمني‌ها به تأسيسات نفتي عربستان‌سعودي با پهپاد و اتهام به ايران درباره دخالت در حادثه فجيره امارات و قبل از آن اقدام آمريكا در تروريستي اعلام كردن سپاه پاسداران و اقدام مقابله‌به‌مثل ايران نوشت: با اين همه باز هم گزينه جنگ گزينه قطعي است يا اين همه سروصداي تسليحاتي و مقدمات مذاكرات فراگير آمريكا با ايران است.

صبح نو در مطلبي با عنوان 'پيروزي داوود ايراني بر جالوت آمريكايي' نوشت:هيچ‌كس در خاورميانه و جهان تهديدهاي توييتري دونالد ترامپ، رييس‌جمهوري آمريكا را جدي نمي‌گيرد؛ به اين دليل كه او مرد جنگ نيست بلكه او دلال معامله‌هاي تجاري است.اين توصيف كاملا با پيام‌هاي توييتري روز گذشته ترامپ درباره هشدار به ايران مبني بر اينكه هرگونه جنگي پايان رسمي ايران خواهد بود، هماهنگ است. جنگ‌هاي ترامپ عموما فقط در شبكه‌هاي اجتماعي است و به مرحله واقعي نمي‌رسد.ترامپ جنگ نمي‌خواهد؛ چراكه مي‌داند نتايج آن براي كشورش به‌لحاظ جاني و مالي بسيار پرهزينه است. حتي اگر متحدان آن در حاشيه خليج‌فارس هزينه‌هاي مالي آن را بپردازند؛ اما هزينه‌هاي جاني آن، يعني تهديد نيروهاي آمريكايي در پشت جنگنده‌ها، ناوهاي جنگي و پايگاه‌هاي اين كشور در عراق و سوريه، قطر، امارات و بحرين همچنان وجود دارد.افرون‌براين، اروپايي‌ها با ائتلاف جنگ آمريكا عليه ايران همراه نمي‌شوند؛ چراكه در همراهي با آمريكا در جنگ عراق و افغانستان يا عليه داعش چيزي عايدشان نشد و متضرر شدند.
**بي پايان بودن خواسته هاي آمريكا از ايران
'برجام؛ ترامپ و توافق جديد' عنوان سرمقاله روزنامه سياست روز است كه در بخشي از آن ميخوانيم: آمريكا توافق هسته‌اي نياز ندارد چراكه توافق هسته‌اي وجود دارد، كاخ سفيد به دنبال توافقات ديگري همچون موشكي و منطقه‌اي است. خواسته‌هاي آمريكا از ايران را نمي‌توان نقطه پاياني براي آن در نظر داشت، در هر دوره و زمان، اين خواسته‌ها افزايش مي‌يابد، در حالي كه در قبال تعهداتي كه بايد از سوي ايران اجرا شود، هيچ اقدام مثبتي از سوي آمريكا ديده نمي‌شود. حتي اگر در زمان اوباما توافق و پيمان‌هاي محكمتري از برجام به امضا رسيده بود، باز هم رئيس‌جمهور بعدي آمريكا آنها را نقض مي‌كرد. مشكل اكنون نگاهي است كه برخي در داخل به آمريكا دارند و مذاكره و مصالحه را تنها راه‌حل مي‌دانند در حالي كه اين راه‌حل نيست بلكه سمي است كه مي‌خواهد به رگ جمهوري اسلامي ايران تزريق شود.
پژوهشم**1181**1732
۰ نفر