۲ خرداد ۱۳۹۸، ۶:۵۵
کد خبر: 83324648
T T
۰ نفر
حمله شيميايي سناريوي تكراري غرب براي فرار از شكست در سوريه

تهران- ايرنا- قدرت هاي غربي كه هنوز كامشان از شكست طرح براندازي دولت اسد در سوريه تلخ است، همچنان با تكرار سناريوهاي نخ نما شده همچون حمله شيميايي در اين كشور تلاش مي كنند دستاويزي براي حمله به دولت قانوني دمشق داشته باشند.

كمي بيش از دو سال از نخستين سناريوي غرب براي توجيه حمله به سوريه براي التيام زخم شكست طرح براندازي دولت قانوني اين كشور نگذشته كه آمريكا به همراه متحدان خود گويا در حال طراحي همان سناريوي مفتضح براي حمله اي ديگر هستند.
دو سال پيش در فروردين ماه سال 1396 آمريكا با اين ادعا كه دولت بشار اسد رئيس جمهوري سوريه در خان شيخون در استان ادلب از سلاح هاي شيميايي براي حمله به مخالفان خود استفاده كرده، اقدام به حمله موشكي به اين كشور كرد.
آمريكا و متحدان غربي اش 59 موشك به پايگاه الشعيرات در استان حمص در شمال دمشق شليك كردند و ادعا كردند كه تاسيسات مرتبط با تسليحات شيميايي را هدف قرار داده اند.
اين حمله در حالي بود كه بعدها معلوم شد ارتش سوريه در همان ماه مقر تروريست ها در خان شيخون را هدف حملات هوايي خود قرار داد در حالي كه نمي دانست آنجا محل ساخت تسليحات شيميايي توسط تروريست ها بوده است.
انتشار گاز متصاعد شده از اين مقر سبب كشته شدن شماري از تروريست ها و در عين حال شهروندان سوري اطراف اين مقر شد، اما آمريكا و همپيمانانش براي افشا نشدن تحويل مواد شيميايي به تروريست ها از سوي آنان اقدام به متهم كردن دولت سوريه و حمله به اين كشور كردند.
يك سال از آن زمان گذشت اما آمريكا و متحدانش نه سناريوي خود را تغيير دادند و نه حاضر به پذيرش شكست خود در سوريه شدند و باز اقدام به تكرار همان اتهام هاي نخ نما كردند.
در 19 فروردين ماه سال 1397 در حالي كه ارتش سوريه تروريست ها را در منطقه غوطه شرقي در تنگنا قرار داده بود، واشنگتن و متحدانش ادعا كردند نيروهاي دولت اسد شهر دوما در اين منطقه را با سلاح‌هاي شيميايي هدف قرار داده‌ اند.
دولت سوريه حتي حاضر به پذيرش بازرسان بين المللي براي تحقيق درباره استفاده از تسليحات شيميايي شد و گروه حقيقت ياب بين المللي كه در دمشق حاضر شده بودند، قرار شد در 24 فروردين براي بررسي ميداني به شهر دوما بروند.
اما درست چند ساعت قبل از حضور كارشناسان سازمان منع تسليحات شيميايي در منطقه دوما، سه كشور آمريكا، انگليس و فرانسه كه هميشه مدعي حمايت از تحقيقات بي طرف بين المللي هستند، حملات هوايي خود را به منطقه آغاز كردند.
آمريكا در اقدامي مشترك با انگليس و فرانسه و با همين بهانه واهي با 103 فروند موشك و راكت، 10 مركز نظامي و تحقيقاتي سوريه را هدف قرار داد و خسارت هايي را به كشور و مردم سوريه وارد كرد.
يك سال پس از آن «ايان هندرسون» كارشناس سازمان منع گسترش سلاح هاي شيميايي 29 ارديبهشت ماه گذشته از تحريف و دستكاري نتايج تحقيقات درباره حمله شيميايي به دوما خبر داد و اعلام كرد كه گزارش رسمي سازمان منع گسترش سلاح هاي شيميايي درباره حمله به شهر دوما در استان ريف دمشق سوريه، با واقعيت ها منطبق نيست.
در گزارش هندرسون آمده است كه براساس آزمايش ها و بازديد انجام شده از مكان حادثه، احتمال دارد مخازن و كپسول ها از آسمان پرتاب نشده و توسط افراد بر روي زمين كار گذاشته شده باشد.
گروهي از كارشناسان به رياست هندرسون آزمايش هايي را انجام دادند و به اين نتيجه رسيدند كه وضعيت مكان با آثار حمله تناسب ندارد زيرا با توجه به سوراخ شدن سقف بتني در محل حادثه بايد مواد سمي در محل يافت مي شد و در مكاني ديگر نيز يك مخزن مواد شيميايي بر روي يك تخت قرار گرفته بود و حتي چاشني آن سالم بود و اين موضوع پس از برخورد با سقف غير ممكن است.
براين اساس كميته مهندسي وابسته به گروه حقيقت ياب نبايد به طور قطع اعلام مي كردند كه اين كپسول ها از آسمان پرتاب شده است زيرا وضعيت مكان با وضعيت مكاني كه از آسمان مورد حمله شيميايي قرار گرفته متفاوت بود.
غربي ها كه همواره در زمان تنگنا به داد تروريست ها رسيده اند، بار ديگر برنامه ريزي كردند تا زماني كه آخرين پايگاه آن ها در استان ادلب در حال از بين رفتن بود، با همان بهانه واهي تروريست را نجات دهند.
اما اين بار زماني كه رسانه هاي غربي زمينه را براي تبليغات دروغين پيرامون استفاده دولت سوريه از تسليحات شيميايي آماده مي كردند، دولت روسيه سناريوي آمريكايي-غربي را افشا كرده و دست آنان را رو كرد.
«ايگور كوناشنكوف» سخنگوي وزارت دفاع روسيه در شهريورماه سال 1397 اعلام كرد كه تروريست ها «هيات تحرير الشام» قصد دارند به كمك غربي ها دست به حمله شيميايي در منطقه «كفر زيتا» در استان ادلب زده و اين حمله را به گردن دولت سوريه بياندازند.
در اين حمله نيز نقش گروه به اصطلاح امدادي موسوم به كلاه سفيدها كه قرار بود نقش ناجيان قرباني هاي حمله شيميايي را بازي كنند، بسيار برجسته بود.
نقش رسواي كلاه سفيدها پيشتر در حمله شيميايي غوطه شرقي رو شده بود. حتي «ريام دالاتي» يكي از تهيه كنندگان شبكه بي بي سي نيز نقش آنان در ساخت صحنه هاي دروغين از اين حمله را افشا كرد.
وي اوايل فروردين ماه سال جاري با انتشار پيامي در توييتر اين مطلب را فاش كرد، اما پس از آن حساب توييتري او به طور غيرطبيعي از دسترس خارج شد و روي تنظيمات 'خصوصي' قرار گرفت.
گروه‌هاي معارض سوري ازجمله كلاه‌ سفيدها ويدئوهايي از بيمارستانها و صحنه‌هايي كه ادعا مي‌شد پس از حملات شيميايي در غوطه شرقي فيلمبرداري شده منتشر كردند كه در رسانه‌هاي غربي پخش شد.
همان زمان اصالت اين ويدئوها موردترديد قرار گرفت ولي اكنون مطالب بيشتري در زمينهٔ ساختگي بودن فيلم‌ها به بحث گذاشته ‌شده است.
«پيرز رابينسون» استاد روزنامه‌نگاري دانشگاه شفيلد انگليس در آگوست 2018 مطلبي در همين زمينه منتشر و عنوان كرد كه گزار‌شهاي منتشرشده ازجمله تصاوير بي‌بي‌سي غير واقعي بوده و زماني منتشرشده كه دولت انگليس قصد حمايت تبليغاتي از نيروهاي معارض سوري را داشته است.
اما آمريكا و متحدان از تكرار اين نمايش ها خسته نشده اند چرا كه هنوز شكست خود را در سوريه و ديگر كشورهاي منطقه فراموش نكرده اند. آن ها از فروردين ماه سال جاري نيز برنامه مشابهي را طراحي كرده اند.
در 16 فروردين ماه گذشته وزيران خارجه آمريكا، انگليس و فرانسه نسبت به هرگونه استفاده از سلاح شيميايي در سوريه هشدار دادند و گفتند كه به شدت به آن پاسخ خواهند داد.
اين سه كشور افزوده اند: تاريخ رژيم در استفاده مكرر از سلاح هاي شيميايي عليه مردم خود را نمي توان انكار كرد، ما همچنان متعهد هستيم كه آن را در قبال قتل عام مردان، زنان و كودكان بي گناه با استفاده از اين سلاح هاي وحشتناك پاسخگو نگهداريم.
در اين بيانيه اضافه شده است: تيم تحقيق و شناسايي سازمان منع سلاح هاي شيميايي در حال حاضر براي شناسايي عاملان استفاده از سلاح هاي شيميايي در سوريه فعاليت خواهند داشت كه گامي مهم در حصول اطمينان براي پاسخگويي است.
تاكيد اين سه كشور به تيم تحقيق و شناسايي سازمان منع سلاح هاي شيميايي در حالي است كه همين سه كشور سال گذشته بدون توجه به كارشناسان اين تيم و پيش از آنكه آنان تحقيقات ميداني خود را شروع كنند، به بهانه حمله شيميايي به سوريه حمله هوايي كردند.
مدتي از ابراز نگراني اين سه كشور درباره حمله شيميايي نگذشته بود كه برخي گروه‌هاي تروريستي و رسانه‌هاي وابسته به اين گروهها مدعي شدند كه در شهرك كباني در حومه لاذقيه ارتش سوريه از سلاح شيميايي استفاده كرده است.
دولت و ارتش سوريه قاطعانه اين ادعا را رد كرد و وزارت خارجه اين كشور نيز اخبار منتشر شده از سوي رسانه ‌هاي وابسته به تروريست‌ ها را فاقد صحت خوانده و قويا رد كرد.
يك مقام وزارت خارجه سوريه گفت: دمشق به ‌صورت كامل با سازمان منع گسترش سلاح ‌هاي شيميايي همكاري كرده و سوريه عاري از سلاح شيميايي است.
اما وزارت خارجه آمريكا باز با وقاحت بر اتهام استفاده از سلاح هاي شيميايي اصرار كرد و روز گذشته در بيانيه اي مدعي شد كه قرائن حاكي از آن است كه احتمالا دولت سوريه طي روزهاي گذشته از سلاح شيميايي استفاده كرده است.
در بيانيه وزارت خارجه آمريكا آمده است: قرائني مشاهده شده كه حاكي از استفاده دولت سوريه از سلاح شيميايي از جمله در حمله ادعايي 19 مي با گاز كلر است.
اما در همان روز بي پايه و اساس بودن اين اتهام فاش شد و مركز حقوق بشر سوريه مستقر در لندن اين ادعا را تكذيب و يادآورشد كه پس از بررسي هاي انجام شده هيچ سند و مدركي دال بر استفاده ارتش سوريه از سلاح شيميايي به دست نيامده است.
«رامي عبدالرحمان» رئيس اين مركز در گفت وگو با خبرگزاري فرانسه گفت، با توجه به تحقيقات صورت گرفته بايد گفت هيچ سندي دال بر استفاده از سلاح‌هاي شيميايي در منطقه لاذقيه سوريه وجود ندارد.
حتي «جيمز جفري» فرستاده ويژه آمريكا در امور سوريه نيز بي اساس بودن ادعاي وزارت خارجه كشورش را تاييد كرد و عصر چهارشنبه در نشست شهادت دهي در كميته روابط خارجي مجلس نمايندگان گفت ادعاي استفاده از تسليحات شيميايي در استان ادلب قابل تائيد نيست.
سوريه در هفت سال گذشته شاهد جنگ داخلي و حضور گروه‌هاي تروريستي حمايت شده از سوي ائتلاف غربي، عربي و صهيونيستي است كه تاكنون صدها هزار كشته و ميليون‌ها نفر آواره در داخل و خارج اين كشور به جا گذاشته است.
شبد**9416**1010