به گزارش ایرنا، مصیب هرمزی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: دستههای عزاداری علم شمشیری را از شهر قشم به روستای حمیری در ۱۱ کیلومتری این شهر حمل میکنند.
وی قدمت این آئین را ۹۰۰ سال دانست و ادامه داد: دستهها عصر همان روز با استقبال گسترده شیعه و سنی به شهر قشم باز میگردند.
مسؤول هیأتهای مذهبی قشم با اشاره به برگزاری پنج ویژه برنامه دیگر برای سوگواری شهادت علی بن ابیطالب (ع)، تصریح کرد: شب بیستم رمضان، هیأتهای مذهبی از پنج مسجد شهر قشم با عزاداری خیابانی به سمت مسجد صاحب الزمان (ع) قشم حرکت میکنند و با گردهمایی در این مسجد تا پاسی از شب به سوگواری میپردازند.
وی افزود: روز ۲۰ رمضان نیز تمامی هیأتهای مذهبی قشم با آغاز عزاداری در ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه از میدان جهاد در امام زاده سید مظفر الدین (ع) این شهر تجمع میکنند.
هرمزی اظهار داشت: شب بیست و یکم رمضان، تمامی دستههای عزاداری قشم از ۲ مسیر به سمت مسجد امام علی بن ابیطالب (ع) قشم حرکت و با تجمعی ۲ هزار و ۵۰۰ نفری در قالب عزاداری محلی سوگواری میکنند.
وی افزود: روز ۲۱ رمضان، تمام هیأتها از ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه به سمت مسجد امام حسین (ع) جهت عزاداری و اقامه نماز جماعت حرکت میکنند.
مسؤول هیأتهای مذهبی قشم ادامه داد: آئینهای قرآن خوانی، شب زنده داری شبهای احیا، قرائت ادعیه، نوحه سرایی و سخنرانی نیز در تمامی مساجد قشم برگزار میشود.
شهرستان قشم دارای ۷۲ هیأت مذهبی است که که شامل ۴۰ هیأت مردانه، ۲۵ هیأت زنانه و ۷ هیأت سیار است.
۲ بقعه متبرکه، ۳۷۱ مسجد، هفت حسینیه، سه زینبیه و یک مهدیه در قشم وجود دارد...
این شهرستان شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت در میان آبهای خلیج فارس به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر گسترده شده است.
۷۵۰۰
نظر شما